Ελισάβετ Τελτσίδου: «Μας αναγκάζουν να σταματήσουμε τον αθλητισμό»

Ελισάβετ Τελτσίδου: «Μας αναγκάζουν να σταματήσουμε τον αθλητισμό»

Η αθλήτρια του τζούντο Ελισάβετ Τελτσίδου σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επεσήμανε πως οι συνθήκες που επικρατούν στο άθλημα την αναγκάζουν να αποσυρθεί.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του Τζούντο, Ελισάβετ Τελτσίδου, ανήμερα των γενεθλίων της και λίγες ώρες πριν τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 του Μαυροβουνίου μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τα όσα διαδραματίζονται στο ελληνικό τζούντο. Η κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι εμφανώς απογοητευμένη και επεσήμανε ότι σκέφτεται ακόμα και να τα παρατήσει.

«Δεν γίνεται να μην στηρίζουν και να καταστρέφουν κάποιοι τα ελληνόπουλα» σχολίασε με έμφαση η Ελισάβετ Τελτσίδου και στην συνέχεια έγινε πιο αποκαλυπτική. Είπε ότι κανείς από την ομοσπονδία δεν την πήρε τηλέφωνο για να της πει έστω καλή επιτυχία, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ τόνισε ότι τα έξοδα του ταξιδιού καλύφθηκαν από τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό Νίκο Ηλιάδη.

«Από εκεί που ήμασταν σε ένα υψηλό επίπεδο και ανταγωνιζόμασταν τους καλύτερους αθλητές, τώρα έχουμε φτάσει πολύ χαμηλά» σχολιάζει η Ελισάβετ Τελτσίδου και προσθέτει ότι η τωρινή διοίκηση δεν ασχολείται καθόλου με τους αθλητές κι έχει «κόψει» τις εθνικές ομάδες.

Όσον αφορά στο μέλλον του αθλήματος, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ελπίζει πως η κατάσταση θα αλλάξει γρήγορα «πριν να είναι πολύ αργά».

Αναλυτικά η συνέντευξη της Ελισάβετ Τελτσίδου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελισάβετ, στο facebook δημοσίευσες μία προσωπική σου άποψη που έβγαλε πολύ μεγάλη πίκρα. Έγραψες συγκεκριμένα «η Ελλάδα μπορεί να μας προδίδει και να καταστρέφει τα παιδιά της, εμείς όμως ακόμα εκεί να παλεύουμε για το εθνόσημο, ντροπή τους». Τι ήταν αυτό που σε έκανε να αισθανθείς έτσι;

«Είναι πολύ μεγάλη η στεναχώρια και η απογοήτευση. Ο λόγος είναι το σύστημα που μπάζει. Υπάρχουν ευθύνες από πολλές και διαφορετικές πλευρές κι από πολύ ψηλά στην ιεραρχία. Δεν ξέρω ποιος ακριβώς ευθύνεται γι αυτό. Επίσης ένα λόγος είναι οι αλλαγές στην ομοσπονδία. Δεν γίνεται να μην μας στηρίζουν και να καταστρέφουν κάποιοι τα ελληνόπουλα. Τα παιδιά προσπαθούν πάρα πολύ. Ξέρω πολλά παιδιά και πραγματικά τους λυπάμαι. Γιατί δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Λυπάμαι για όλα όσα συμβαίνουν και κυρίως για τους νέους αθλητές».

Αισθάνεσαι δηλαδή ότι όλες οι προσπάθειές σου, όλες οι διακρίσεις σου πάνε στον βρόντο;
«Ακριβώς. Από μικρή έχω παραμελήσει τα μαθήματά μου και τις σπουδές μου. Εχω θυσιάσει πολλά πράγματα από τη ζωή μου για τον αθλητισμό και για να παλεύω για την Ελλάδα. Χωρίς να έχω κάποιο όφελος. Δεν ζητάω να μας κάνουν πλούσιους, αλλά τουλάχιστον να έχουμε τα προς το ζήν. Δεν γίνεται να μην έχουμε τις βασικές μας ανάγκες. Είναι θέμα επιβίωσης και πραγματικά μας αναγκάζουν να σταματήσουμε τον αθλητισμό».

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με ποιανού έξοδα πήγες;
«Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, όπως και το παγκόσμιο το κάλυψε ο πρώην προπονητής της ομοσπονδίας Νίκος Ηλιάδης. Με έχει βοηθήσει και ο προπονητής του συλλόγου μου, που με έχει από μικρή».

Οι στόχοι σου για το Ευρωπαϊκό ποιοι είναι;
«Θέλω να τα πάω όσο το δυνατόν καλύτερα. Να μαζέψω όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να μπορέσω να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από εκεί που ήμασταν σε ένα υψηλό επίπεδο και ανταγωνιζόμασταν τους καλύτερους αθλητές, τώρα έχουμε φτάσει πολύ χαμηλά?  Επειδή μας στέρησαν τους αγώνες και τις προετοιμασίες μας».

Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις εσύ όνειρα, όταν η ομοσπονδία δεν σε στηρίζει;
«Όταν η ομοσπονδία δεν σε στηρίζει είναι πολύ δύσκολο. Δεν έχεις και την κατάλληλη ψυχολογία. Δεν είσαι συγκεντρωμένος στον στόχο σου. Αυτό επηρεάζει πάρα πολύ. Η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο τζούντο».

Ποια είναι η κατάσταση των εθνικών ομάδων;
«Δεν υπάρχει τίποτα. Δεν υπάρχει εθνική ομάδα και δεν πηγαίνουμε να προπονηθούμε όλοι μαζί όπως παλιά. Δεν έχει ασχοληθεί κανείς μαζί μας. Με κανέναν αθλητή. Βασικά ούτε ασχολούνται μαζί μας. Ασχολούνται με άσχετα θέματα και δεν έχουν αναφέρει τίποτα για μας. Ασχολούνται για τα προσωπικά τους συμφέρονται κι έχουν παραμελήσει τους αθλητές».

Επομένως δεν σε έχει πάρει κανείς από την ομοσπονδία τηλέφωνο ενόψει του Ευρωπαϊκού;
«Όχι κανένας. Ποτέ δεν με έχει πάρει κανείς. »

Η κατάσταση αυτή στο τζούντο πόσο κακό έχει κάνει στο άθλημα;
«Είναι πολύ άσχημη κατάσταση αυτή που περνάει το Τζούντο. Ο Ηλίας Ηλιάδης κατάφερε κάποια πολύ σημαντικά πράγματα και έχει ανοίξει έναν δρόμο. Σκεφτείτε ότι εμείς που έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο σκεφτόμαστε να τα παρατήσουμε, τι θα σκέφτονται οι υπόλοιποι αθλητές;».

Είσαι αισιόδοξη ότι στο μέλλον μπορεί να αλλάξει κάτι;
«Αν δεν είσαι αισιόδοξος δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Θέλω να είμαι αισιόδοξη. ΓΙ αυτό προσπαθώ. Δεν παρατάμε τη χώρα μας, να πάμε σε μία άλλη που το μέλλον είναι πιο ευοίωνο. Περιμένω κι ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα σύντομα. Γιατί μετά μπορεί να είναι πολύ αργά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ