Δυνατό ξεκίνημα Γκιώνη στο WTT Singapore Smash, διεκδικεί πρόκριση στο κυρίως ταμπλό

Δυνατό ξεκίνημα Γκιώνη στο WTT Singapore Smash, διεκδικεί πρόκριση στο κυρίως ταμπλό

Στον 2ο προκριματικό γύρο στη Σιγκαπούρη θα συναντήσει τον νικητή από τον  αγώνα Μάρκος Μαδρίντ (Μεξικό)-Κέι Στούμπερ (Γερμανία).

Πέρασε σήμερα 07/03 το πρώτο εμπόδιο στο World Table Tennis Singapore Smash ο Παναγιώτης Γκιώνης και θα κυνηγήσει πια με σοβαρές πιθανότητες την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό.

Στον 1ο προκριματικό γύρο του κορυφαίου τουρνουά είχε γερή αναμέτρηση με τον Ουκρανό Γιάροσλαβ Ζμουντένκο ώσπου τον κατέβαλλε με 3-2 σετ και μπήκε στους «32» του συγκεκριμένου ταμπλό. Ήταν παράλληλα και νίκη ψυχολογίας, όχι μόνο γιατί ήρθε στα 5 σετ αλλά γιατί ο αντίπαλος ήταν 2ο φαβορί των προκριματικών.

Ο τοπ αμυντικός χρειάζεται άλλες δύο νίκες για να περάσει στον 1ο γύρο του απλού ανδρών και μπορεί να μην εμφάνισε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, ωστόσο έδειξε χαρακτήρα στα πιο κρίσιμα σημεία κι έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει κι άλλο.

Στον 2ο προκριματικό γύρο στη Σιγκαπούρη θα συναντήσει τον νικητή από τον  αγώνα Μάρκος Μαδρίντ (Μεξικό)-Κέι Στούμπερ (Γερμανία), ο οποίος διεξάγεται αύριο Τετάρτη 08/03 τα ξημερώματα για ώρες Ελλάδας. Δεν έχει βγει ακόμα αν το επόμενο παιχνίδι του Γκιώνη θα γίνει στις 08 ή στις 09/03 (στο αρχικό πρόγραμμα είναι και οι δύο μέρες για αγώνες στους «32»).

Στην OCBC Arena του Singapore Sports Hub ο Γκιώνης (νούμερο 91 στο νέο διεθνές ranking list, που ανακοινώθηκε σήμερα 07/03) επέστρεψε σε διεθνή ραντεβού μετά από το WTT Feeder του Ντίσελντορφ τον περασμένο Νοέμβριο όταν είχε προχωρήσει μέχρι τα ημιτελικά του απλού. Κληρώθηκε στη βάση του ταμπλό, «έπεσε» αμέσως πάνω σε αθλητή με ψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη (νούμερο 62 αυτή την εβδομάδα) με το ενθαρρυντικό στοιχείο όμως, ότι ο Ζμουντένκο δεν είναι πολύ δυνατός απέναντι στην άμυνα.

Αυτό φάνηκε και στην πράξη, απλά την ίδια ώρα φάνηκε (στον αγώνα, που έγινε στο τραπέζι 3 και μεταδόθηκε απευθείας από το κανάλι της WTT στο youtube) ότι και ο Γκιώνης ήταν κάπως βαρύς, αφού λόγω του προβλήματος στον αχίλλειο τένοντα δεν έχει καταφέρει τους τελευταίους μήνες να κάνει την κατάλληλη δουλειά σε κάθε τομέα. Η ικανότητα, η εμπειρία και η σωστή τακτική όμως, τον βοήθησαν καθοριστικά στις πιο δύσκολες στιγμές.

Στην επιλογή του Ζμουντένκο να πιέζει με επιθέσεις στο backhand και να κάνει συχνές αλλαγές ρυθμού με στοπ για να κουράσει τον αντίπαλο ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή βρήκε λύσεις με forehand spin, δύσκολες σπρωχτές μπάλες με το «δοντάκι» και άμυνες με φάλτσο-άφαλτσο. Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι στο 3ο σετ ήταν πίσω με 2-4 και γρήγορα αντέδρασε με 5 σερί πόντους.

Στο καθοριστικό 5ο σετ ελαχιστοποίησε τα λάθη και αξιοποίησε το γρήγορο προβάδισμα (11-6, 9-11, 11-7, 7-11, 11-7). Ο Ζμουντένκο άρχισε εξαιρετικά το 2023, καθώς αγωνίστηκε στον τελικό του απλού στο WTT Contender του Ντουρμπάν στη Νότια Αφρική. Πιθανότερος αντίπαλος στον προκριματικό γύρο των «32» είναι ο Γερμανός Κέι Στούμπερ, αλλά αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει στο τραπέζι. Ο αγώνας με τον Μάρκος Μαδρίντ αρχίζει αύριο στις 05:30 ώρα Ελλάδας (11:30 Σιγκαπούρης).

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ YOUTH CONTENDER

Οι διεθνείς πίνακες αξιολόγησης αυτής της εβδομάδας αφορούν βεβαίως και τις νεαρές ηλικίες κι εκεί αυξήθηκαν οι Έλληνες αθλητές μετά τη συμμετοχή τους στο πολύ πρόσφατο WTT Youth Contender της Πορτογαλίας. Ο Γιάννης Μαλαμούδης, ο Γιώργος Κοσμάς και ο Πέτρος Λιώτσης αποτελούν τα νέα πρόσωπα. Ο Κώστας Φάκαρος ήταν ήδη βαθμολογημένος και τώρα άλλαξαν οι θέσεις του.

Ο Μαλαμούδης, που στη Βίλα Ρεάλ μπήκε στον 1ο γύρο της κατηγορίας Under 19 και ο Κοσμάς, ο οποίος προχώρησε μέχρι τη 16άδα της κατηγορίας Under 17 είχαν το μεγαλύτερο βαθμολογικό όφελος. Συγκεκριμένα 94 και 88 βαθμούς αντίστοιχα. Ο Λιώτσης, που αποκλείστηκε στα γκρουπ της Under 15 και της Under 17 πήρε 7 πόντους, ενώ ο Φάκαρος, ο οποίος είχε πλασάρισμα στις θέσεις 33-40 της Under 15 πρόσθεσε 18 πόντους στο ενεργητικό του (έχει συνολικά 44).

Έτσι, ο Μαλαμούδης είναι νούμερο 417 στην κατηγορία έως 19 ετών και 253 σε εκείνη έως 17 ετών. Ο Κοσμάς είναι νούμερο 437 και 267 στις ίδιες κατηγορίες ενώ σε αυτή των παίδων (Under 15) πήγε στο Νο111. Ο Φάκαρος μετακινήθηκε στις θέσεις 604 (από 705) των αθλητών μέχρι 19 ετών, 396 (από 487) των αθλητών μέχρι 17 και 194 (από 251) των αθλητών μέχρι 15 ετών. Στις ίδιες ηλικιακές κατηγορίες ο Λιώτσης είναι στη πρώτη του εμφάνιση νούμερο 1.117, 837 και 478 αντίστοιχα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ