Πλήρης δικαίωση του Ολυμπιακού από το πόρισμα του ΑΣΕΑΔ

Πλήρης δικαίωση του Ολυμπιακού από το πόρισμα του ΑΣΕΑΔ

Το σκεπτικό της απόφασης του Α.Σ.Ε.Α.Δ. ξεμπρόστιασε ομοσπονδία πινγκ πονγκ, Παναθηναϊκό και δικαίωσε πλήρως τον Ολυμπιακό.

Νέες εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση που απασχόλησε πριν από ένα μήνα ανάμεσα στην ομοσπονδία πινγκ πονγκ και τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε κάνει το… έγκλημα να ζητήσει να μην γίνει η τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα του πινγκ πονγκ που θα κρίνει τον τίτλο, επειδή οι κορυφαίοι οι αθλητές του είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στο WΤΤ Singapore Smash, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αγωνιστούν.

Διαβάστε επίσης: Η αλήθεια για τον Χάμες

Η ομοσπονδία λοιπόν είχε απορρίψει το αίτημα αναβολής παίρνοντας μια απόφαση που εμφανώς αδικούσε τον Ολυμπιακό και ευνοούσε τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα με ορισμένους να προσπαθούν να στήσουν ένα παραμύθι περί τραμπουκισμού, και εν τέλει το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (Α.Σ.Ε.Α.Δ.), δικαίωσε πλήρως τις θέσεις του Ολυμπιακού και ανάγκασε την ομοσπονδία να αναβάλει την αγωνιστική.

Αυτό είναι λοιπόν το σκεπτικό της απόφασης του Α.Σ.Ε.Α.Δ. το οποίο απαρτίζεται από τακτικούς δικαστικούς λειτουργούς.

1. «ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΗ Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ»

Η ομοσπονδία είχε χαρακτηρίσει το αίτημα του Ολυμπιακού λογικό, αλλά το απέρριψε με την αιτιολογία ότι το δεδικασμένο μιας τέτοιας απόφασης αναβολής, ενδέχεται να επιφέρει σωρεία παρόμοιων αιτημάτων, που θα θέσει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Το σκεπτικό του Α.Σ.Ε.Α.Δ. ανέφερε επί λέξει ότι:

«Η ανωτέρω αιτιολογία κρίνεται από το Δικαστήριο ως αντιφατική και ως εκ τούτου αόριστη, δεδομένου ότι η Ομοσπονδία, απορρίπτει το αίτημα του προσφεύγοντος για λόγους σκοπιμότητας που αφορούν μάλιστα στο μέλλον, ενώ δέχεται το νόμω και ουσία βάσιμο της αιτήσεως του προσφεύγοντος».

2. «ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Στο υπόμνημα που κατέθεσε Ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ. η ομοσπονδία πινγκ πονγκ, επικαλέστηκε ότι:

«Οι κανονισμοί δεν προβλέπουν άδειες ή υποχρεώσεις για τους αλλοδαπούς αθλητές, αλλά υποχρεώσεις των Ελλήνων Αθλητών, όταν αγωνίζονται στο εξωτερικό».

Το σκεπτικό του Α.Σ.Ε.Α.Δ. ωστόσο είναι καταπέλτης, κάνοντας λόγος για κίνδυνο υποβάθμισης του αθλήματος και αναφέροντας επί λέξει τα εξής:

«Η εν λόγω ερμηνεία των σχετικών διατάξεων κρίνεται από το Δικαστήριο εσφαλμένη, αφού με τυχόν αποδοχή της, θα εγκαθιδρύονταν άνιση μεταχείριση μεταξύ των Ελλήνων αθλητών που αγωνίζονται στο εξωτερικό και οι οποίοι, υπό την ανωτέρω ερμηνεία, θα μπορούσαν να συνδράμουν τη ελληνική εθνική ομάδα και έτσι να εξελιχθούν και προσωπικά έκαστος εξ αυτών στο άθλημα (καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη), σε σχέση με τους αλλοδαπούς αθλητές οι οποίοι αγωνιζόμενοι σε ελληνικές ομάδες, δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αγώνες των δικών τους Εθνικών Ομάδων, υφιστάμενοι μάλιστα και ποινές. Επιπροσθέτως, η τυχόν αποδοχή της εσφαλμένης ως άνω ερμηνείας, θα είχε ως απώτερο αποτέλεσμα να μην επιλέγουν οι αλλοδαποί αθλητές και δη οι καλύτεροι στην παγκόσμια κατάταξη, τις ελληνικές ομάδες, με συνέπεια την υποβάθμιση του αθλήματος στην Ελλάδα».

Συμπέρασμα; Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο η ομοσπονδία δεν ανέβαλε εξ αρχής την αγωνιστική, αλλά επέμεινε εμφατικά να απορρίπτει το αίτημα, με αποτέλεσμα να αναγκάσει τον Ολυμπιακό να προσφύγει δικαστικά για να βρει το δίκιο του και να ξεμπροστιαστεί η ίδια μετά την απόφαση του Α.Σ.Ε.Α.Δ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ