Ντουντουνάκη: «Είχα σταματήσει να το απολαμβάνω, κομβικό ότι έπιασα το όριο για το Παρίσι»

Ντουντουνάκη: «Είχα σταματήσει να το απολαμβάνω, κομβικό ότι έπιασα το όριο για το Παρίσι»

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε για την εμπειρία της την περσινή σεζόν, αλλά και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου.

Λιγότερο από 48 ώρες απομένουν για την έναρξη των αγωνισμάτων κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα και η Αννα Ντουντουνάκη ετοιμάζεται από νωρίς να μπει στη μάχη, καθώς αγωνίζεται στην πρεμιέρα (ξημερώματα Κυριακής 23/7) στα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2021 δείχνει ότι έχει αφήσει πίσω της τη δύσκολη περσινή χρονιά και, όπως δηλώνει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ξαναβρήκε την απόλαυση σε αυτό που κάνει και είναι έτοιμη για το Παγκόσμιο.

Η 28χρονη Χανιώτισσα αποφεύγει να θέσει συγκεκριμένους στόχους, τονίζει όμως ότι είναι πολύ σημαντικό πως «έβγαλε» από πάνω της το άγχος του ορίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο έπιασε (μάλλον απρόσμενα) τον περασμένο μήνα στη Ρώμη.

«Όταν έκανα τον τελευταίο μου αγώνα στη Ρώμη, δεν είχα στο μυαλό μου το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχα στο μυαλό μου ότι είναι ένας αγώνας πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είχαμε επιστρέψει από προετοιμασία στην Αλεξανδρούπολη, και χρειαζόμουν 2-3 δυνατές κούρσες με συναγωνισμό πριν πάω στο Παγκόσμιο.

Είμαι πλέον σε ένα άλλο επίπεδο, δεν προσπαθώ να πιάσω ένα όριο, αλλά να πετύχω πολλά περισσότερα. Για αυτό και δεν είναι κάτι που είχα απαραίτητα στο μυαλό μου. Απλά με γεμίζει πολλή χαρά, ότι το πέτυχα τώρα», δήλωσε η Ντουντουνάκη.

Η κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια είχε ένα εκπληκτικό 2021, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης και έφτασε έξι εκατοστά του δευτερολέπτου μακριά από την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, πετυχαίνοντας πανελλήνιο ρεκόρ με 57.25. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και η Αννα Ντουντουνάκη εξήγησε το γιατί:

«Η περυσινή χρονιά δεν πήγε όπως θα ήθελα. Είχε προστεθεί πάνω μου μια πολύ μεγάλη πίεση και βάρος, τα οποία ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστώ. Το γεγονός πως άλλαξα επίπεδο και κατέκτησα το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έφτασα ένα βήμα πριν τον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήρθαν πάρα πολλές επιτυχίες μαζεμένες, αγωνιστικά ανέβηκα επίπεδο, αλλά ψυχολογικά προστέθηκε πολύ βάρος που εν πολλοίς το θεωρώ και φυσιολογικό.

Με έμαθε περισσότερος κόσμος, ένιωθα πίεση ότι πρέπει να αποδείξω πράγματα και να πετύχω ακόμη περισσότερα. Λειτούργησε πολύ πιεστικά όλο αυτό σε εμένα, δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Ήταν από τις δυσκολότερες φάσεις που έχω περάσει στην καριέρα μου στην κολύμβηση.

Ελάχιστοι ήταν αυτοί που σε κάποιο βαθμό μπορούσαν να το καταλάβουν. Κάποιες φορές ούτε εγώ η ίδια δεν το καταλάβαινα. Πίστευα πως το είχα ξεπεράσει, μέχρι και το τελευταίο μίτινγκ στη Ρώμη δεν βρισκόμουν σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Γενικότερα, είχα σταματήσει τα δυο τελευταία χρόνια να απολαμβάνω αυτό που κάνω. Η κούρσα που έκανα στη Ρώμη και έπιασα το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μου θύμισε πώς είναι να κολυμπάω με αυτοπεποίθηση. Αυτό με έκανε πολύ παραπάνω χαρούμενη. Ήρθε σε ένα πολύ κομβικό σημείο. Είχα ξεχάσει πώς είναι να χαίρεσαι με αυτό που κάνεις.

Πέρυσι έκανα υπερβολικά πολλούς αγώνες, δεν ξέρω αν ήταν σωστό, με κούρασε πολύ σωματικά και ψυχολογικά, ανυπομονούσα να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος και να πάω διακοπές. Επειδή έγινε όλο αυτό με τους αγώνες πέρυσι, αποφάσισα φέτος να απέχω για κάποιο διάστημα, να αφοσιωθώ στη προπόνησή μου και να ξαναβγώ σε αγώνες όταν θα ένιωθα πως είμαι πραγματικά έτοιμη.

Όπως όμως εξελίχθηκαν τα πράγματα, πλέον ανυπομονώ να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Για αυτό λέω ότι ήταν πολύ κομβικό το σημείο που έπιασα στη Ρώμη το όριο. Και να σκεφτείτε ότι η πρώτη μέρα των αγώνων πήγε πολύ άσχημα. Είπα στον εαυτό μου, αν δεν τα καταφέρεις τώρα, δεν θα τα καταφέρεις ποτέ. Και τα κατάφερα».

Οσο για τη συμμετοχή της στη Φουκουόκα, η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια ήταν λακωνική: «Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, να πετύχω ατομικό ρεκόρ και από εκεί και πέρα ό,τι αυτό φέρει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ