Χάλκινο και στο μικτό για τα αδέλφια Κορακάκη στο Παγκόσμιο των ΗΠΑ!

Χάλκινο και στο μικτό για τα αδέλφια Κορακάκη στο Παγκόσμιο των ΗΠΑ!

Νέα διάκριση για την ελληνική σκοποβολή σε διεθνές επίπεδο από την οικογένεια Κορακάκη. Αυτή τη φορά μαζί με την Αννα Κορακάκη, στο βάθρο ανέβηκε και αδελφός της Διονύσης.

Εξακολουθεί να προσφέρει διακρίσεις στα ελληνικά χρώματα η οικογένεια Κορακάκη. Αυτή τη φορά η Άννα Κορακάκη και ο αδελφός της Διονύσης, πανηγύρισαν την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο μικτό αγώνισμα του αεροβόλου πιστολιού Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής στις ΗΠΑ (Φορτ Μπένινγκ).

Οι Ελληνες σκοπευτές, στον προκριματικό, με σκορ 767/800, κατέλαβαν την τέταρτη θέση, συγκεντρώνοντας έναν μόλις βαθμό πίσω από την ομάδα των ΗΠΑ (768).

Με αυτή την επίδοση, ανάμεσα σε είκοσι δύο (22) ομάδες προκρίθηκαν στους πέντε πρώτους που κέρδισαν το δικαίωμα να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Ο τελικός ουσιαστικά εξελίχθηκε σε Ευρωπαϊκή υπόθεση, καθώς από τις πέντε ομάδες μόνο η ομάδα των ΗΠΑ, που αγωνίζονταν στο «σπίτι» της, προκρίθηκε από χώρα εκτός της Γηραιάς Ηπείρου.

Από εκεί πέρα, το ισχυρό ισπανικό δίδυμο Σόνια Φρανκέτ και Πάμπλο Καρέρα (38 και 32 ετών αντίστοιχα) τέθηκε επικεφαλής από την πρώτη σειρά και παρέμεινε εκεί μέχρι και την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου. Οι Έλληνες αθλητές, διατηρώντας την ψυχραιμία τους αγωνίζονταν με στόχο το βάθρο των νικητών και το κατάφεραν παραμένοντας στον αγώνα μέχρι και την έκτη σειρά που τους οδήγησε στο χάλκινο μετάλλιο.

Για την Άννα είναι το τρίτο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά το χρυσό στα 10μ με αεροβόλο πιστόλι και το χάλκινο στα 25 με αεροβόλο πιστόλι. Ωστόσο για τον Διονύση είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει στο βάθρο διεθνούς διοργάνωσης παγκοσμίου επιπέδου.

Στο συγκεκριμένο αγώνισμα (μικτό) είναι το δεύτερο μετάλλιο σε Διεθνή Αγώνα, αν θυμηθούμε το ασημένιο που είχαν κερδίσει Κορακάκη και Μαλγαρινός στους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, στις 23 Ιουνίου 2015 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Όμως τρία (3) μετάλλια σε Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής είναι πρωτοφανής συγκομιδή για Ελληνική αποστολή.

Μετά το μικτό του αεροβόλου πιστολιού, Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στον πίνακα μεταλλίων των Αγώνων, πίσω από την Κίνα που έχει κατακτήσει δέκα.

Στα… ουράνια ο πατέρας τους
«Όνειροοοο ζω!!! ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ πριν από λίγο για τα αδέρφια ΑΝΝΑ και ΔΙΟΝΥΣΗ στο μικτό αγώνισμα των 10m αεροβόλων όπλων που διεξάγονται στης ΗΠΑ. Μετά το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ της Άννας, το ΧΡΥΣΟ μετάλλιο της Άννας στα 10m και το ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο στα 25m, ήρθε και η σημερινή επιτυχία για να μου δώσει την μεγαλύτερη περηφάνεια. Αφιερωμένα σήμερα τα δύο μετάλλια στην μητέρα των παιδιών μου, των παιδιών μας!!! Σ’ ευχαριστούμε ΦΩΝΗ!», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του, ο πατέρας τους, Τάσος Κορακάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ