Άρση βαρών:  Από δύο μετάλλια για Ιακωβίδη και Ασλανίδη στους Μεσογειακούς Αγώνες!

Άρση βαρών: Από δύο μετάλλια για Ιακωβίδη και Ασλανίδη στους Μεσογειακούς Αγώνες!

Της Ισπανίας.

Δύο μετάλλια κατέκτησε ο Θοδωρής Ιακωβίδης στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ισπανίας. Ο Ελληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στα 94κ. και κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο στο αρασέ και το χρυσό στο ζετέ.

Ο Ιακωβίδης με 161κ. στο αρασέ ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ απέτυχε να σηκώσει 166κ. στην τρίτη προσπάθεια.

Στο ζετέ το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και ο Ελληνας πρωταθλητής σήκωσε στη 2η προσπάθεια 195κ. Στη συνέχεια σε ένα παιχνίδι τακτικής περίμενε τον Αμπντάλα, ο οποίος ξεκίνησε στα 200κ. Ο Αιγύπτιος όμως έκανε τρεις άκυρες και ο Ιακωβίδης ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Για την ιστορία ο μοναδικός αθλητής που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο προσπάθησε να σηκώσει 201 κιλά, αλλά απέτυχε.

Δύο μετάλλια και ο Ασλανίδης
Μετάλλια όμως στην Ελλάδα έφερε και ο Δημήτρης Ασλανίδης, συγκεκριμένα στην κατηγορία των 85κ. Ο διεθνής αθλητής σε έναν συναρπαστικό αγώνα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αρασέ. Σήκωσε 152κ. ένα λιγότερο από τον Φίτσο (Ιταλία) και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Στο ζετέ η μάχη ήταν ακόμα μεγαλύτερη, καθώς τέσσερις αθλητές διεκδικούσαν ένα μετάλλιο. Ο Ασλανίδης με 183κ. ήρθε τρίτος, διπλασιάζοντας τα μετάλλια του. Αξίζει να σημειωθεί ότι κυνήγησε το χρυσό μετάλλιο, αλλά η προσπάθεια στα 186κ., που θα του χάριζε την 1η θέση, ήταν άκυρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ