Πινγκ πονγκ : Μπήκαν στη 16άδα του διπλού Σγουρόπουλος/Σιντορένκο

Πινγκ πονγκ : Μπήκαν στη 16άδα του διπλού Σγουρόπουλος/Σιντορένκο

Δυσκολεύτηκαν πολύ στο 1ο σετ, το οποίο κρίθηκε στην παράταση, αλλά μετά απέδωσαν καλύτερα και πήραν τα επόμενα σετ με σχετική διαφορά (12-10, 11-7, 11-7).

Ένα ακόμα βήμα στο κυνήγι του μεταλλίου στο διπλό νέων για τον Γιάννη Σγουρόπουλο και τον Ρώσο Βλαντιμίρ Σιντορένκο. Το απόγευμα σημείωσαν νίκη με 3-0 και στον 2ο γύρο του αγωνίσματος και προχώρησαν στους «16» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ανάμικτα την ίδια ώρα ήταν τα συναισθήματα για τρεις άλλους Έλληνες διεθνείς.

Ο Ιάκωβος Αϊβατίδης με τον Παναγιώτη Αδριανό στο διπλό παίδων και η Χρυσή Φωτιάδου με την πολιτογραφημένη Αυστριακή Σοφία Λου Τσεν στο διπλό κορασίδων δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να προκριθούν στις θέσεις 1-16 όταν βρέθηκαν μπροστά με 2-0 σετ στα παιχνίδια τους, όμως στο τέλος αποκλείστηκαν με 3-2. Η εξέλιξη έφερε στεναχώρια, αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχει ικανοποίηση για τις εμφανίσεις και το γεγονός ότι τρία εντελώς άπειρα, από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, παιδιά, πλησίασαν τόσο πολύ σε καλό πλασάρισμα.

Στους «32» του διπλού νέων ο Σγουρόπουλος και ο Σιντορένκο ήταν φαβορί ως νούμερο 2 του ταμπλό και στην αναμέτρηση με τους Ισπανούς Αλμπέρτο Λίλο/Μαρκ Γκουτιέρεζ. Δυσκολεύτηκαν πολύ στο 1ο σετ, το οποίο κρίθηκε στην παράταση, αλλά μετά απέδωσαν καλύτερα και πήραν τα επόμενα σετ με σχετική διαφορά (12-10, 11-7, 11-7). Η συνέχεια δίνεται αύριο για το ελληνορωσικό ζευγάρι. Στις 14:00 αντιμετωπίζουν άλλους εκπροσώπους από την ιβηρική χερσόνησο και συγκεκριμένα τους Ισπανούς Γκονζάλο Γκόμες/Σάμουελ Ντα Σίλβα. Αν νικήσουν και μπουν στα προημιτελικά, τότε είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσουν το μετάλλιο απέναντι σε συμπατριώτες του Σιντορένκο! Ο Λεβ Κάτσμαν και ο Μαξίμ Γκρέμπνεφ θ’ αντιμετωπίσουν στη 16άδα τους Βούλγαρους Μαρτίν Πετρόφ/Κονσταντίν Βατόφ.

Νωρίτερα το απόγευμα σήμερα δύο ζευγάρια με ελληνική παρουσία έχασαν ταυτόχρονα καλή ευκαιρία να φτάσουν σε επιτυχία στο διπλό παίδων και το διπλό κορασίδων. Στον 2ο γύρο των παίδων ο Ιάκωβος Αϊβατίδης και ο Παναγιώτης Αδριανός πήραν «καθαρά» τα δύο πρώτα σετ απέναντι στους Σιμόν Μπέλικ/Ταλ Ισραέλι από την Τσεχία και το Ισραήλ κι έβαλαν τις βάσεις για πρόκριση στη 16άδα. Ξαφνικά όμως, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε, το ελληνικό δίδυμο έχασε με διαφορά τα επόμενα σετ και αποκλείστηκε με 3-2 (11-7, 11-4, 7-11, 5-11, 5-11).

Πολύ κοντά στην είσοδο στις θέσεις 1-16 του διπλού κορασίδων έφτασαν και η Χρυσή Φωτιάδου με την αριστερόχειρα συμπαίκτριά της Σοφία Λου Τσεν από την Αυστρία, αλλά δεν ολοκλήρωσαν την πολύ καλή τους προσπάθεια. Για τον 2ο γύρο έπεσαν «θύματα» ανατροπής από τις Σουηδέζες Ρεμπέκα Μούσκαντορ/Λιχ Τβέιτ Μούσκαντορ. Πήραν προβάδισμα δύο σετ, μπορούσαν κάλλιστα να επικρατήσουν ακόμα και με 3-0, αλλά στο τέλος έχασαν με 3-2 (11-9, 11-5, 10-12, 6-11, 4-11).

Εξάλλου, το σετ με 24-22, που κατέκτησε ο Δημήτρης Στάμου σε αγώνα του για το ταμπλό της «παρηγοριάς», δεν αποκλείεται να είναι και ρεκόρ σε πόντους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, πάντως πολύ γρήγορα ήρθε σετ με περισσότερους πόντους! Στα προημιτελικά του διπλού μικτού νέων οι Γιου Κινχάνγκ/Νινγκ Τζινγκ από το Αζερμπαϊτζάν πήραν το 2ο σετ από τους Γάλλους Τζουλ Ρολάν/Λούσι Γκοτιέ με 25-23!!! Δηλαδή δόθηκε συνολικά 13 φορές παράταση στην …παράταση. Στο τέλος επικράτησε το γαλλικό δίδυμο με 3-2 κι εξασφάλισε θέση στα μετάλλια.

Πέρασε στους «16» και στο απλό νέων ο Σγουρόπουλος
Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα έφερε για τον Γιάννη Σγουρόπουλο η πρώτη μέρα των αγώνων του στο απλό νέων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Μετά τη νίκη στον 2ο γύρο, το βράδυ πήρε την πρόκριση και για τη 16άδα για να ξεπεράσει έτσι και το φυσιολογικό άγχος της εκκίνησης. Είχε σταθερή απόδοση κι αυτό τον βοηθά και στο κομμάτι της ψυχολογίας στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον ευρωπαϊκό τίτλο του.

Στον 3ο γύρο ο Σγουρόπουλος νίκησε με 4-1 σετ τον Γερμανό Σέντρι Μέισνερ και αύριο στις 15.15 αντιμετωπίζει τον δυνατό Ρώσο Βλαντιμίρ Σιντορένκο, με τον οποίο θυμίζουμε είναι συμπαίκτης στο διπλό και βρίσκονται μαζί στον γύρο των «16» του αγωνίσματος (στο τραπέζι 3 και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη το ματς). Ο Μέισνερ, ήταν πέρσι ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στο ομαδικό νέων ενώ φέτος πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα. Τα σετ 11-6, 11-7, 8-11, 11-8 και 11-9.

Στο απλό κορασίδων η Μαλαματένια Παπαδημητρίου αποκλείστηκε στον γύρο των «32». Είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο απέναντι στη Γερμανίδα Σοφία Κλε και ηττήθηκε με 4-1 σετ. Ήταν ανταγωνιστική μέχρι και το 3ο σετ, αλλά μετά έχασε τον ρυθμό της και δεν μπόρεσε ν’ ακολουθήσει την Κλε, που είναι 8ο φαβορί του αγωνίσματος (5-11, 9-11, 11-9, 2-11, 2-11)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ