Αναχώρησε η Ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Νέων

Αναχώρησε η Ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Νέων

Η αποστολή της Ελλάδας αναχώρησε με προορισμό το Μπουένος Άιρες όπου θα πραγματοποιηθούν οι τρίτοι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων

Για την πρωτεύουσα της Αργεντινής αναχώρησε σήμερα η ελληνική ομάδα, η οποία θα συμμετάσχει 6-18 Οκτωβρίου στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Αϊρες. Την αποστολή αποτελούν 33 άτομα (14 αθλητές και 19 αθλήτριες), που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά «χρώματα» στο στίβο, στην κολύμβηση, στο ταεκβοντό, στην κωπηλασία, στην ιστιοπλοΐα, στην άρση βαρών, στην ενόργανη γυμναστική, στις καταδύσεις, στο καράτε, στη ρυθμική γυμναστική, στην επιτραπέζια αντισφαίριση και το τραμπολίνο.

Τους αθλητές αποχαιρέτησε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής θα ταξιδέψουν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, και ο γενικός γραμματέας, Μανώλης Κολυμπάδης.

Αρχηγός της αποστολής είναι το μέλος της ΕΟΕ και πρόεδρος της κωπηλατικής ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένας μεγάλος αριθμός αθλητών εξασφάλισε τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά τα παιδιά θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο, τόσο από πλευράς συμπεριφοράς, όσο και διακρίσεων που πιστεύω ότι θα πετύχουν. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες των Νέων αποτελούν τον προθάλαμο των Ολυμπιακών Αγώνων και, βλέποντας σε αυτά τα παιδιά την προσπάθεια που έχουν κάνει ως τώρα, αλλά και την αγάπη που έχουν για τον αθλητισμό, είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού».

Οι αθλητές της ελληνικής ομάδας ανά άθλημα:
Στίβος (13 αθλητές/τριες): Παναγιώτα Δόση, Όλγα Φιάσκα, Γεράσιμος Καλογεράκης, Σπυριδούλα Καρύδη, Σοφία Κεσσίδη, Σταυρούλα Κοσμίδου, Αντώνιος Σάντας, Βασιλεία Σπύρου, Θεόδωρος Ζιώγας, Άνθιμος Κελεπούρης, Ιωάννης Καμαρινός, Ελένη Ιωαννίδου, Ελίνα Τζένγκο
Κολύμβηση (4): Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Ελένη Κοντογεώργου, Νικόλ Παυλοπούλου, Σάββας Θώμογλου
Ταεκβοντό (3): Ανάργυρος Σοφοτάσιος, Γεώργιος Ιωάννου, Φανή Τζέλη
Κωπηλασία (3): Χριστίνα Μπούρμπου, Μαρία Κυρίδου, Στέφανος Καράκογλου
Ιστιοπλοΐα (2): Αικατερίνη Δίβαρη, Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης
Άρση βαρών (2): Γεράσιμος Γαλιατσάτος, Μαρία Καρδαρά
Ενόργανη Γυμναστική (1): Ελβίρα Κατσάλη
Καταδύσεις (1): Νικόλαος Μόλβαλης
Καράτε (1): Κυριακή Κυδωνάκη
Ρυθμική Γυμναστική (1): Ιωάννα Μαγοπούλου
Επιτραπέζια αντισφαίριση (1): Ιωάννης Σγουρόπουλος
Τραμπολίνο (1): Αντωνία Σακελλαρίδου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ