Έτοιμος να επιστρέψει στο NFL ο Κόλιν Καπέρνικ

Έτοιμος να επιστρέψει στο NFL ο Κόλιν Καπέρνικ

Μετά από 2 χρόνια μποϊκοτάζ σε βάρος του, ο 31χρονος κουόρτερμπακ φέρεται έτοιμος να υπογράψει στους Ουάσινγκτον Ρεντσκινς

Ο Κόλιν Κάπερνικ, μετά από μήνες παρασκηνιακού πολέμου εις βάρος του, είναι στις τελικές επαφές για να βρει ομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο 31χρονος διάσημος αθλητής του αμερικάνικου ποδοσφαίρου (NFL), είναι σε συζητήσεις με τους Ουάσινγκτον Ρεντσκινς. Ο Κάπερνικ έλυσε, το καλοκαίρι του 2017, το συμβόλαιο του με τους Σαν Φρανσίσκο 49ers, και ενώ θεωρείται ένας από τους καλύτερους του αθλήματος στη θέση του, καμιά από τις 32 ομάδες δεν ενδιαφέρθηκε, όλους αυτούς τους μήνες, να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι πρόθυμος να φορέσει τη φανέλα της ομάδας της πρωτεύουσας ή όποιας άλλης ομάδας, αρκεί να επιστρέψει στα γήπεδα. Μάλιστα ο κόουτς των Ρέντσκινς, Τζέι Γκρούντεν, δήλωσε πως «ο Κάπερνικ παραμένει μια πολύτιμη λύση και θα ξέρουμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.»

Ο Κάπερνικ, όλο αυτό το διάστημα, «πληρώνει» τη διαμαρτυρία του, το 2017, στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Ο Κάπερνικ πριν από κάθε έναρξη αγώνα του πρωταθλήματος του αμερικάνικου φούτμπολ της ομάδας του, αρνούνταν να σηκωθεί όρθιος κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας. Οπως συνηθίζεται πριν από κάθε αγώνα παίκτες, προπονητές και θεατές σηκώνονται κατά την ανάκρουση του ύμνου, με το πρόσωπο στραμμένο προς τη σημαία, σε ένδειξη πατριωτισμού.

Ο Kάπερνικ, όμως, φορώντας κάλτσες που απεικόνιζαν γουρούνια να φορούν το αστυνομικό πηλήκιο (!), έμενε στον πάγκο της ομάδας του και τηρούσε, παρά τη θύελλα των αντιδράσεων, την ίδια στάση, θέλοντας να διαμαρτυθεί για τις δολοφονίες αφροαμερικανών από την αστυνομία και τις φυλετικές και ταξικές διακρίσεις.

Το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο των ΗΠΑ αντέδρασε και από το καλοκαίρι ο Κάπερνικ είναι άνεργος, βάζοντας τον σε καθεστώς μιας ιδιότυπης καραντίνας. Οι ατζέντες του είχαν επαφές με τις διοικήσεις όλων των ομάδων του πρωταθλήματος, αλλά μάταια. Ετσι ο Αμερικανός αθλητής, εμβληματική, πλέον, φυσιογνωμία των καταπιεσμένων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αποφάσισε να καταθέσει αγωγή κατά της εκτελεστικής επιτροπής του NFL.

Μάλιστα ο δικηγόρος του, Μαρκ Τζεράγος, μιλώντας στο CNN, ενόψει της εκδίκασης της αγωγής στα δικαστήρια, είχε αποκαλύψει πως οι ιδιοκτήτες των ομάδων του πρωταθλήματος, έχουν εφαρμόσει το ιδιότυπο αυτό «εμπάργκο» στον Κάπερνικ, γιατί φοβούνται τον πρόεδρο της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει πως «όποιοι αθλητές δεν σέβονται τον εθνικό ύμνο δεν έχουν θέση σε ομάδα».

Στο πλευρό του Κάπερνικ έχουν σταθεί αρκετές μεγάλες προσωπικότητες των ΗΠΑ, ενώ πολλοί έχουν αποδοκιμάσει τη στάση του, μεταξύ αυτών ήταν και ο Τραμπ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «αηδιαστική» την πράξη διαμαρτυρίας του αθλητή και τον προέτρεψε να «αναζητήσει μια χώρα που θα του ταιριάζει καλύτερα…»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ