Ολυμπιονίκης με… ωτοστόπ!

Ολυμπιονίκης με… ωτοστόπ!

Ο Χρήστος Βολικάκης είναι ένας αθλητής υψηλού επιπέδου και λαμβάνει μηδαμινή βοήθεια από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Το ωτοστόπ είναι ένας πρωτότυπος -όσο κι επικίνδυνος- τρόπος για να γνωρίσεις τόπους και ανθρώπους. Ο αθλητής Χρήστος Βολικάκης έφτασε στο παρά πέντε από αυτόν τον τρόπο ώστε να μπορέσει να μεταβεί στο Βερολίνο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας.

Η Ομοσπονδία της Ποδηλασίας είναι απούσα καθώς η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει επισημάνει κακοδιαχείριση κι έτσι οι επιχορηγήσεις έχουν πάψει. Ο Χρήστος Βολικάκης, όπως κι οι συναθλητές του, Ζαφείρης Βολικάκης και Σωτήρης Μπρέτας, κάλυψαν από την τσέπη τους και με τη βοήθεια χορηγών τα έξοδα του εν λόγω ταξιδιού.

Όπως έχει δηλώσει ο ποδηλάτης, η Ομοσπονδία κάλυψε τα έξοδα για δύο από τους πέντε αγώνες που συμμετείχε. Ο Χρήστος Βολικάκης έχει λάβει μέρος σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (2008, 2012, 2016) και ήταν επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης στο κέιριν (2011-12).

Ο 29χρονος ταξίδεψε στο Βερολίνο, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και, μάλιστα, κατετάγη 9ος στο όμνιουμ. Οι αθλητές, βέβαια, εκπροσωπούν πρωτίστως τη χώρα τους κι ύστερα τον εαυτό τους, μόνο που η αρμόδια Ομοσπονδία κάνει …ωτοστόπ γιατί το λάστιχο ξεφούσκωσε και δεν μπορεί να το αλλάξει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ