Σε γιορτινό κλίμα η βράβευση των κορυφαίων της ΕΟΜοΠ

Σε γιορτινό κλίμα η βράβευση των κορυφαίων της ΕΟΜοΠ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου σε χθεσινή εκδήλωση βράβευσε τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες για το 2018.

Σε ζεστό και οικογενειακό κλίμα η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου έκοψε χθες την πίτα και βράβευσε τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του 2018. Μια χρονιά που σημαδεύτηκε με μεγάλες διεθνείς επιτυχίες και ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στους νεους αθλητές να πάρουν πολύτιμες εμπειρίες από διεθνείς αγώνες.
Στο αμφιθέατρο της ΕΟΕ βρέθηκαν οι διακριθέντες αθλητές του Μοντέρνου Πεντάθλου, του Τριάθλου και του Ράγκμπυ Λιγκ, αλλά και εκπρόσωποι σωματείων και Ομοσπονδιών.
Μία από τις συγκινητικότερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν η ομιλία του Αλέξανδρου Πανταζίδη. Ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε στη νέα γενιά των αθλητών και το πλούσιο ταλέντο τους, καθώς και για τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει η ΕΟΜοΠ, ώστε να έχουν οι αθλητές μας εμπειρίες στο εξωτερικό. Αναφερόμενος στη νέα γενιά αθλητών τόνισε ότι στόχος είναι οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων!

eomop-kopi-pitas-2019-13
Στο καλωσόρισμα του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αναστάσιος Πανταζίδης έκανε απολογισμό για το 2018 και την εξωστρέφεια που έδειξε η Ομοσπονδία, ενώ μίλησε και για τους στόχους του νέου έτους που είναι οι πολλές εσωτερικές διοργανώσεις, καθώς και οι εμφανίσεις των αθλητών μας σε διεθνείς αγώνες.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος συνεχάρη την ομοσπονδία για το έργο της, παρά τις αντίξοες συνθήκες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο «κ. Πανταζίδης ήταν ευγενικός αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα», τόνισε ότι η ΕΟΕ θα είναι δίπλα στο Μοντέρνο Πένταθλο, αλλά και στον Αλέξανδρο Πανταζίδη στην προσπάθεια που κάνει για την πρόκριση του στους Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκυο.
Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου της ΕΟΜοΠ Τάσου Πανταζίδη:
Το 2018, ήταν μια χρονιά με διαφορετικές προτεραιότητες για την ΕΟΜοΠ. Αν το 2017 στηρίξαμε τα αθλήματά μας με δεκάδες τοπικές διοργανώσεις και αναπτυξιακούς αγώνες, το 2018 θελήσαμε να δώσουμε την ευκαιρία για περισσότερες διεθνείς συμμετοχές, ώστε να προσφέρουμε εμπειρίες που θα οδηγήσουν σε διακρίσεις.
Πραγματοποιήσαμε 5 αποστολές αθλητών στο εξωτερικό και οι αθλητές μας, μας γέμισαν με χαρά και ικανοποίηση (πανευρωπαϊκό εφήβων, παγκόσμιο Laser Run, παγκόσμιο Masters και παγκόσμιο CISM). Αυτές οι συμμετοχές, μας επανέφεραν δυναμικά στη διεθνή σκηνή.
Τα πρωταθλήματα επίσης διεξήχθησαν κανονικά και με επιτυχία. Τόσο στο Μοντέρνο Πένταθλο, όσο και στο τρίαθλο (όπου εισαγάγαμε και νέα αγωνίσματα) αλλά και στο ράγκμπυ λιγκ με δύο πρωταθλήματα και νέα αγωνίσματα ανδρών, γυναικών και εφήβων.
Στο πεδίο των θεσμικών ενεργειών, η Ομοσπονδία μας πρωτοστάτησε σε διεθνείς αλλαγές και εξελίξεις, τόσο το Μοντέρνο Πένταθλο, όσο και στο ράγκμπυ λιγκ. Παράλληλα, τολμήσαμε μια μεγάλη «επένδυση» στη σοβαρότητα, την αξιοπιστία και τη διαφάνεια, εντασσόμενοι στη SIGA. Η Sports Integrity Global Alliance / Διεθνής Συμμαχία για την Ακεραιότητα στον Αθλητισμό, έχει συγκεντρώσει τεράστιους και σημαντικούς φορέις από όλο τον κόσμο, στην προσπάθεια θεσμοθέτησης διεθνόυς πλαισίου για τη διασφάλιση της Ακεραιότητας στον αθλητισμό. Η ΕΟΜοΠ είναι πλέον συνομιλητής Πανεπιστημίων όπως το Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης, το George Wasington,Τζωρτζ Ουάσινγκτον & το Case Western, Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές από Ευρώπη και Αμερική, Παγκόσμιες Αθλητικές Ομοσπονδίες, κέντρα όπως το Ινστιτούτο Διοίκησης της Βασιλείας, Διεθνής Ένωση Νομικών του Ποδοσφαίρου, ICSS, Ινστιτούτο McCain, Safe Sport USA, Sporting Equals και οι Supporters Direct, μαζί με σημαντικούς διεθνείς χορηγούς, που όλοι μαζί θέλουμε να συστηματοποιήσουμε κοινούς κώδικες διασφάλισης του καθαρού αθλητισμού και της σωστής διακυβέρνησης.
Κι ενώ εμπνεόμαστε από τα διεθνή fora και συμμετέχουμε σε αυτά, επιστρέφοντας στην ελληνική πραγματικότητα, αντιμετωπίζουμε δυσκολίες που θα έπρεπε να είναι λυμένες από καιρό.
Ο κος Υφυπουργός αναγνώρισε την ανάγκη μας για βασικές δαπάνες που στερούμασταν στο παρελθόν, με μια γενναία έκτακτη επιχορήγηση στα τέλη του 2018. Παραμένει όμως σε ισχύ μια άδικη κατανομή χρηματοδοτήσεων, όπου ομοσπονδίες που χρεώνουν τα πάντα στους αθλητές τους και έχουν μηδαμικά λειτουργικά έξοδα, απολαμβάνουν διπλάσια χρηματοδότηση από μια ομοσπονδία τριών αθλημάτων, με ανάγκες για πανάκριβο εξοπλισμό – τον οποίο δεν διαθέτουμε. Είναι σαφές πως με 60.000 χρηματοδότηση, δεν υπάρχει περίπτωση οι αθλητές μας, ούτε να πλησιάσουν ποτέ σε Ολυμπιακή πρόκριση.

Την ίδια στιγμή, παραμένει σε εκκρεμότητα η βελτίωση των εγκαταστάσεων του μοντέρνου πεντάθλου στο Γουδή. Τέλος, δεν έχει δοθεί ακόμα λύση με την παράνομη δραστηριότητα στο τρίαθλο και το ράγκμπυ λιγκ. Ειδικά δε στην περίπτωση του τριάθλου, δαπανώνται χιλιάδες ευρώ σε νομικές ενέργειες που θα έπρεπε να έχει ολοκληρώσει το ίδιο το κράτος. Το χειρότερο σε αυτή την περίπτωση βέβαια, είναι πως ικανότατοι αθλητές, χάνουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε διεθνείς αγώνες, καθώς διατηρείται η παράλληλη και παράνομη δραστηριότητα στο άθλημα. Ελπίζουμε πως οι προτάσεις και τα αιτήματά μας θα υιοθετηθούν από την Πολιτεία και θα έχουμε λύσεις και πρόοδο τους επόμενους μήνες.
Η Ε.Ο.Μο.Π. έχει θέσει ως στόχο το άθροισμα των προτεραιοτήτων του 2017 και του 2018. Πολλές εγχώριες διοργανώσεις και αναπτυξιακοί αγώνες, παράλληλα με έντονη παρουσία των αθλητών μας και των εθνικών ομάδων μας στο εξωτερικό. Είμαστε πεπεισμένοι ότι έτσι χτίζουμε το μέλλον του αθλήματος.
Κλείνοντας, θέλω για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω δημόσια, τους εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες της Ομοσπονδίας, τους προπονητές και τους κριτές και διαιτητές για τη συμμετοχή και τις προσπάθειές τους, αλλά και τα μέλη των Σωματείων και –κυρίως- τους συνεργάτες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο και τις Επιτροπές, που προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις και το χρόνο τους για την ανάπτυξη των αθλημάτων μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβευτηκαν οι:
eomop-kopi-pitas-2019-1
ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Αλέξανδρος Πανταζίδης, 6ο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Laser Run 2018
Πηνελόπη Νίκα, 7η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Laser Run 2018
Παναγιώτης Μπιτάδος, κορυφαίο νέο τριαθλητή για το 2018,
Α.Ε.Κ. για την κατάκτηση των πρωταθλημάτων Ράγκμπυ Λιγκ 9 και 13 παικτών, 2018

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Στον Άγγελος Βασιλείου, Κορυφαίο Αθλητή της ΕΟΜοΠ 2018
Στον Γιάννη Παγάνογλου, κορυφαίο νέο αθλητή ράγκμπυ λιγκ 2018
Στον Τόμπι Αντελέκε, κορυφαίο νέο αθλητή ράγκμπυ λιγκ 2018
Στον Α.Σ. Πρωτέας Σαλαμίνας, κορυφαίο συνδιοργανωτή τριάθλου 2018,
Στον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Ψιλής Άμμου Σαλαμίνας, κορυφαίο συνδιοργανωτή τριάθλου 2018

ΚΥΠΕΛΛΑ
Αλέξανδρος Πανταζίδης, πρωταθλητής Μοντέρνου Πεντάθλου Ανδρών2018
Κωνσταντίνα Τσολάκη, πρωταθλήτρια Μοντέρνου Πεντάθλου Γυναικών 2018
Γεράσιμος Δημητρόπουλος, πρωταθλητής Μοντέρνου Πεντάθλου Νέων Ανδρών 2018
Κωνσταντίνα Τσολάκη, πρωταθλήτρια Μοντέρνου Πεντάθλου Νέων Γυναικών 2018
Θεοχάρης Μάινα, πρωταθλητής Μοντέρνου Πεντάθλου Εφήβων 2018
Κωνσταντίνα Τσολάκη, πρωταθλήτρια Μοντέρνου Πεντάθλου Νεανίδων 2018
Δημήτρης Δραζίνος, πρωταθλητής Μοντέρνου Πεντάθλου Παίδων 2018
Αθηνά Σάρα, πρωταθλήτρια Μοντέρνου Πεντάθλου Κορασίδων 2018
Δ.Δραζίνος – Α.Σάρρα (Ναυτικός Όμιλος Πεύκης – Λυκόβρυσης), πρωταθλητές Μεικτού Μοντέρνου Πεντάθλου 2018 (τρία κύπελλα)
Νίκος Φελπς –Φλώρος, πρωταθλητής Τριάθλου Ολυμπιακής Απόστασης 2018
Παναγιώτης Δημόπουλος, Πρωταθλητής Τριάθλου Sprint Ανδρών 2018
Ευγενία Μπουλμέτη, πρωταθλήτρια Τριάθλου Sprint Γυναικών 2018
Πασχάλης Φράγκου, Πρωταθλητής Τριάθλου Sprint Νέων 2018
Χρήστος Γαρέφης, Πρωταθλητής Τριάθλου Sprint Ανδρών Masters, 2018
Κωνσταντίνα Συντζανάκη, Πρωταθλήτρια Τριάθλου Sprint Γυναικών Masters, 2018
Απόστολος Χρυσαφέλης, πρωταθλητής Aquathlon Τριάθλου Ανδρών 2018
Κωνσταντίνα Συντζανάκη, πρωταθλήτρια Aquathlon Τριάθλου Γυναικών 2018
Χρήστος Γείτονας, πρωταθλητής Υπεραποστάσεων Τριάθλου Ανδρών 2018
Κωνσταντίνα Συντζανάκη, πρωταθλήτρια Υπεραποστάσεων Τριάθλου Γυναικών 2018
Αναστάσιος Δεληγιώργης, πρωταθλητής Υπεραποστάσεων Τριάθλου Ανδρών 40+, 2018

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 
Στον Πρόεδρο της Ε.ΦΙ.Π. και μέλος της Ε.Ο.Ε. Λενό Γεώργιο, για τη συνολική προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό
Στον Γενικό Γραμματέα της Ε.Ο.Μο.Π. Βελισσάριο Τρομπούκη για την πολυετή προσφορά του στο έργο της
Στον Ιωάννη Νανούρη, για τη συνολική προσφορά και στήριξή του στον ελληνικό αθλητισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ