Η ΚΟΕ βράβευσε τους διακριθέντες αθλητές του 2018

Η ΚΟΕ βράβευσε τους διακριθέντες αθλητές του 2018

Η κολυμβητική ομοσπονδία βράβευσε αθλητές, τις αθλήτριες και τους προπονητές τους, που κατέκτησαν μέσα στο 2018 μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις.

Τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους προπονητές τους, που κατέκτησαν μέσα στο 2018 μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις, και στα έξι αθλήματα που βρίσκονται υπό την αιγίδα της (κολύμβηση, υδατοσφαίριση, καλλιτεχνική κολύμβηση, καταδύσεις, κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα, τεχνική κολύμβηση), βράβευσε απόψε η ΚΟΕ.

Το «παρών» στην εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Πολιτών του Δήμου Περιστερίου, έδωσαν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη.

Στο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους βραβευόμενους αθλητές και προπονητές, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού έκανε αναφορά στα προβλήματα που «κληροδοτήθηκαν» από τα προηγούμενα χρόνια και τα οποία οξύνθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης. «Θυμόμαστε όλοι, όταν ετοιμαζόμασταν να στείλουμε τις ομάδες στο Ρίο, ότι λόγω των capital control δεν μπορούσαμε καλά-καλά να κλείσουμε τα εισιτήρια για να ταξιδέψουν οι αποστολές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Συναδινός.

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι η επιχορήγηση που λαμβάνει η κολυμβητική ομοσπονδία δεν αντιστοιχεί στις διακρίσεις και τις επιτυχίες των αθλητών της και δεσμεύτηκε ότι το προσεχές διάστημα, η Κυβέρνηση θα θεσπίσει ένα αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης των ομοσπονδιών, με βάση τα αγωνιστικά αποτελέσματα, την ανάπτυξη του αθλήματος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε ομοσπονδίας. Παράλληλα, ο γγΑ εξήρε τη συμβολή της ΚΟΕ στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης που εφαρμόζεται στους μαθητές της Γ΄ Δημοτικού, με τη συμμετοχή περίπου 45.000 παιδιών πανελλαδικά. Τέλος, ο κ.Συναδινός καταδίκασε απερίφραστα την πρωτοφανή εισβολή κουκουλοφόρων στο κολυμβητήριο του Πειραιά, κατά τη διάρκεια του αγώνα πόλο γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και Γλυφάδας, χαρακτηρίζοντας το συμβάν «αθλιότητα που θα σταματήσει».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, απαρίθμησε τις επιτυχίες των αθλημάτων της ομοσπονδίας κατά το προηγούμενο έτος , τονίζοντας ότι αποτελούν το 60% των αθλητικών διακρίσεων της χώρας, και έκανε έκκληση για στήριξη του αθλητισμού, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους δύο πυλώνες για τη νεολαία της χώρας, μαζί με την παιδεία. Υπογράμμισε επίσης ότι όλες οι επιτυχίες του υγρού στίβου είναι «καθαρές», χωρίς υποψίες για ντόπινγκ, και επανέλαβε το πάγιο αίτημα της ομοσπονδίας για τη στέγαση των εθνικών ομάδων.

Συνολικά βραβεύτηκαν 158 αθλητές/τριες και 46 προπονητές/τριες, για την κατάκτηση 72 μεταλλίων σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Κύπελλα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, τους Μεσογειακούς και Βαλκανικούς Αγώνες, καθώς και την Πανεπιστημιάδα τεχνικής κολύμβησης. Μεταξύ των βραβευθέντων, οι εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών, γυναικών, νέων ανδρών, εφήβων και νεανίδων, ο Κριστιάν Γκολομέεβ και ο Απόστολος Χρήστου, που κατέκτησαν μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης της Γλασκώβης, ο Σάββας Θώμογλου (ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων) και ο Απόστολος Παπαστάμος (ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης εφήβων/νεανίδων).

Επιπλέον, ειδικές τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στον Ολυμπιονίκη του open water Σπύρο Γιαννιώτη (ο οποίος έλαβε και το πιο θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους), στον Παραολυμπιονίκη της άρσης βαρών σε πάγκο και παλιό διεθνή πολίστα Κώστα Δήμου, και στην ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Champions League. Τιμήθηκαν επίσης οι χορηγοί της ομοσπονδίας, το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και ο τέως αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Ζήνων Αθανασιάδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κλείσιμο