Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 : Υπό συζήτηση η συμμετοχή των ΗΠΑ (vid)

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 : Υπό συζήτηση η συμμετοχή των ΗΠΑ (vid)

Οι ΗΠΑ εκφράζουν ανησυχία για την ασφάλεια των αθλητών τους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018, που θα γίνουν στη Νότια Κορέα, και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και της μη συμμετοχής τους.

Η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μη συμμετοχής των Αμερικανών αθλητών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενηθούν, τον Φεβρουάριο, στη νοτιοκορεατική πόλη της Πιονγκτσάνγκ.

Ειδικότερα, η κ. Χέιλι με δήλωσή της στο δίκτυο FOX News, ανέφερε πως το ζήτημα είναι «υπό συζήτηση» λόγω της αυξανόμενης έντασης στην κορεατική χερσόνησο. Οι ΗΠΑ έχουν απουσιάσει από διοργάνωση (Θερινών) Ολυμπιακών Αγώνων, το 1980, όταν αυτοί έγιναν στη Μόσχα ως απάντηση στην εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν.

Όπως και να ‘χει, από την πλευρά της η ΔΟΕ τονίζει μέσω του Κριστόφ Ντουμπί (εκτελεστικό παραγωγό των Ολυμπιακών Αγώνων): «Υπάρχει πλήρης στήριξη από τον ΟΗΕ, πολλά θετικά μηνύματα έρχονται από τη Γενική Συνέλευση. Αρκετοί ηγέτες κρατών, μάλιστα, έχουν εκφράσει τον σεβασμό τους κι αυτό μπορεί να διαδοθεί και στους αθλητές μέσω των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών».

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία, με απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αποκλείστηκε από τη διοργάνωση της Πιονγκτσάνγκ.

Δείτε τις δηλώσεις της Νίκι Χέιλι:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ