Σγουρόπουλος και Τόλιου στο κυρίως ταμπλό του απλού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Σγουρόπουλος και Τόλιου στο κυρίως ταμπλό του απλού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ο βασικός στόχος της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Βουδαπέστης υλοποιείται. Οι δυναμικές εμφανίσεις συνδυάζονται με θετικά αποτελέσματα κι έτσι κατά τη δεύτερη μέρα της κορυφαίας διοργάνωσης ήρθαν τρεις προκρίσεις στα κυρίως ταμπλό σε ισάριθμα αγωνίσματα.

Ο βασικός στόχος της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Βουδαπέστης υλοποιείται. Οι δυναμικές εμφανίσεις συνδυάζονται με θετικά αποτελέσματα κι έτσι κατά τη δεύτερη μέρα της κορυφαίας διοργάνωσης ήρθαν τρεις προκρίσεις στα κυρίως ταμπλό σε ισάριθμα αγωνίσματα. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος πέρασε στον 1ο γύρο του απλού ανδρών μέσα από δύο προκριματικές φάσεις και με παλικαρίσιο και περιπετειώδη τρόπο. Η Κατερίνα Τόλιου ανταποκρίθηκε στον ρόλο του φαβορί στον όμιλό της και πήρε πρωτιά και πρόκριση για τα νοκ άουτ του απλού γυναικών. Ταυτόχρονα μαζί με την Κωνσταντίνα Παρίδη προχώρησαν στο κυρίως ταμπλό του διπλού γυναικών και ήταν κι αυτό ουσιαστικό άσχετα αν το βράδυ ήρθε φυσιολογικά ο αποκλεισμός στον γύρο των «64».

Η νέα επιδίωξη για τους αθλητές του Κώστα Βατσακλή και του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου είναι να διατηρήσουν αύριο το καλό πρόσωπο σε δυσκολότερα παιχνίδια και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό. Στους «128» του απλού ο Παναγιώτης Γκιώνης, που ήταν απευθείας στον 1ο γύρο, κληρώθηκε με τον Ρουμάνο Χόνορ Σοκς, ο Σγουρόπουλος με τον Κινέζο Λιν Γκαογιουάν και η Τόλιου κληρώθηκε με την Ουγγαρέζα Ντόρα Μάνταραζ.

Στο απλό ανδρών ο Σγουρόπουλος (νούμερο 233 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) έδειξε από το πρωί την καλή του κατάσταση. Στο καθοριστικό ματς για την πρωτιά στο 61ο γκρουπ, όχι απλά νίκησε, αλλά συνέτριψε τον επικεφαλής Αιγύπτιο Καλίντ Ασάρ (Νο 166) με 4-0 σετ! Πήρε με άνεση το 1ο σετ, είχε πίεση στα υπόλοιπα, όμως αντιδρούσε με ψυχραιμία και καλές επιλογές στην επίθεση (11-2, 11-8, 11-7, 12-10).

Η κλήρωση έκανε τα… τερτίπια της αργότερα κι έφερε τον πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Νέων ανδρών αντιμέτωπο στον νοκ άουτ προκριματικό με τον Ράρες Σίπος. Τον συνομήλικό του Ρουμάνο άσο (Νο 195), με τον οποίο έχει παράδοση συναρπαστικών και κρίσιμων αναμετρήσεων, με τελευταία εκείνη του περασμένου Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21. Σε εκείνον τον ημιτελικό ο Σγουρόπουλος επικράτησε με 4-3 σετ, στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων το 2017 είχε νικήσει επίσης με 4-3 κι αυτό έκανε και σήμερα! Σε συγκλονιστικό παιχνίδι με φοβερές διακυμάνσεις και αγωνία μέχρι τον τελευταίο πόντο αναδείχτηκε νικητής στα 7 σετ και προκρίθηκε στον 1ο γύρο του απλού ανδρών! Στο 1-1 προηγήθηκε 9-6 κι έχασε καλή ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα και σαν να μην έφτανε αυτό βρέθηκε αργότερα να χάνει 1-3. Χωρίς να επηρεαστεί ψυχολογικά ανέβασε την απόδοσή του, υπερίσχυσε στα δύο επόμενα σετ και στο καθοριστικό 7ο προηγήθηκε με 5-3. Τότε το σασπένς έπιασε… κόκκινο. Ο Ελευσίνιος άσος δέχτηκε τέσσερις πόντους στη σειρά για το 5-7, μετά ξαναπέρασε μπροστά με 9-7 και ο Σίπος έφτασε στο ματς μπολ με 10-9. Ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή έδωσε συνολικά τρία ματς πόιντς και με την ηρεμία που τον διακρίνει πέρασε τα χτυπήματά του για να επικρατήσει στην παράταση! Και θυμίζουμε ότι επικρατεί συνεχώς (μην τον ματιάσουμε) σε μεγάλα ματς που φτάνουν στα 7 σετ κι έχει δηλώσει ότι είναι και θέμα χαρακτήρα η διαχείριση της ψυχολογίας (11-9, 6-11, 11-13, 8-11, 11-7, 11-6 και 15-13).

Ο 19χρονος διεθνής καταφέρνει πρώτη φορά τέτοια πρόκριση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας και στον 1ο γύρο θα δοκιμάσει κι άλλη πολύτιμη εμπειρία. Θα τεθεί αντιμέτωπος με το 3ο φαβορί του απλού ανδρών, τον αριστερόχειρα Κινέζο Λιν Γκαογιουάν, που φιγουράρει στην αντίστοιχη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κι έχει μεγάλες διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό του. Ο Παναγιώτης Γκιώνης ήταν απευθείας στο κυρίως ταμπλό χάρη στην καλή θέση του στα seeding και περίμενε αντίπαλο από τα προκριματικά. Στους «128» κληρώθηκε με τον πολύ αξιόλογο Ρουμάνο Χόνορ Σοκς, που πήρε την πρόκριση από το 3ο γκρουπ χωρίς να χρειαστεί να παίξει και νοκ άουτ προκριματικό. Μέχρι την ώρα σύνταξης του κειμένου δεν είχαν ανακοινωθεί ωράρια και τραπέζια για το απλό ανδρών. Να συμπληρώσουμε ότι ο Κύπριος Μάριος Γιάγκου κληρώθηκε στον 1ο γύρο με τον Σλοβάκο Λούμπομιρ Πίστεϊ.

Στο απλό γυναικών η Τόλιου επανέλαβε την επιτυχία του 2017 στο Ντίσελντορφ, όταν επίσης είχε περάσει στο κυρίως ταμπλό. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του αγωνίσματος είχε τεθεί επικεφαλής στο 27ο γκρουπ. Στη σημερινή 3η αγωνιστική των γκρουπ επιβλήθηκε με 4-0 σετ της Κόρι Τέλεζ από την Κολομβία (11-8, 11-8, 11-5, 11-5) και πήρε την προνομιούχο 1η θέση. Αύριο στα νοκ άουτ αναμετριέται με έμπειρη και διακεκριμένη αθλήτρια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την Ουγγαρέζα Ντόρα Μάνταραζ, η οποία έχει ήταν κατευθείαν στο ταμπλό. Ο αγώνας αρχίζει στις 11:50, γίνεται στο τραπέζι 1 και μεταδίδεται ζωντανά στο ίντερνετ από το itTV.com.

Τη δική της «μάχη» για την πρόκριση έδωσε η Κωνσταντίνα Παρίδη στο 6ο γκρουπ. Παρουσιάστηκε ανταγωνιστική απέναντι στο 1ο φαβορί του γκρουπ, την Κροάτισσα Ματίγια Γέγκερ, αλλά στο τέλος λύγισε με 4-2 (6-11, 9-11, 11-7, 4-11, 11-5, 4-11) κι αρκέστηκε στη 2η θέση. Η Παρίδη και η Μαρία Χριστοφοράκη (που είχε δώσει χτες και τα δύο παιχνίδια της) θα μπορούσαν να μπουν στο ταμπλό μόνο σαν lucky losers, όμως δεν ευνοήθηκαν στην κλήρωση για τα τέσσερα εναπομείναντα εισιτήρια.

Στο διπλό γυναικών η Κατερίνα Τόλιου και η Κωνσταντίνα Παρίδη πέτυχαν τον βασικό στόχο της πρόκρισης. Στον μοναδικό προκριματικό γύρο έκαμψαν με 3-1 σετ τις Σάρα Μέγερ/Ντανιέλε Κόνσμπρουκ από το Λουξεμβούργο και πέρασαν στον 1ο γύρο του αγωνίσματος (11-7, 4-11, 11-6, 11-9). Εκεί τις περίμενε υψηλό εμπόδιο από τις Ινδές Μάνικα Μπάτρα/Γκίρις Καμάτ. Δεν μπόρεσαν να προβάλλουν αντίσταση και αποκλείστηκαν με σκορ 4-0 (5-11, 6-11, 6-11, 7-11).

Στο διπλό ανδρών ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος κατέβαλλαν στον 1ο προκριματικό γύρο τους Μεξικανούς Τζαΐρ Χιμένεθ/Μιγκέλ Λάρα με 3-0 σετ (11-7, 11-8, 12-10). Πήγαν στο ματς για πρόκριση στο κυρίως ταμπλό, αντιμετώπισαν ξανά ζευγάρι από το Μεξικό και συγκεκριμένα τους Ρικάρντο Βίλα/Μάρκος Μαδρίντ, αλλά αυτή τη φορά γνώρισαν την ήττα με 3-0 (9-11, 7-11, 9-11).

Ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος υποτάχθηκαν στον 1ο προκριματικό γύρο στην ανωτερότητα των Φράνε Κόγιτς/Τόμισλαβ Πουκάρ από την Κροατία. Έχασαν με οριακή διαφορά το 1ο σετ, πάλεψαν και στα επόμενα, αλλά αποκλείστηκαν με 3-0 σετ (9-11, 5-11, 6-11).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ