Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: «Είναι καμένα λάδια, δεν τα βάζεις σε νέο αυτοκίνητο». Νοστράδαμος 2021...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Διεθνές ενδιαφέρον για το σεμινάριο του Αγωνιστικού Προσανατολισμού

Στο σεμινάριο βρέθηκαν αντιπρόσωποι και εκπαιδευόμενοι από τη Σερβία, την Κύπρο και το Λίβανο, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα για την ανάπτυξη του Αγωνιστικού Προσανατολισμού.

Διεθνές ενδιαφέρον για το σεμινάριο του Αγωνιστικού Προσανατολισμού | to10.gr

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το διεθνές σεμινάριο για τον Αγωνιστικό Προσανατολισμό (Orienteering), που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, που πρόσφατα έγινε μέλος της IOF, πραγματοποίησε σεμινάριο, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για το εντυπωσιακό αυτό άθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο σεμινάριο βρέθηκαν αντιπρόσωποι και εκπαιδευόμενοι από τη Σερβία, την Κύπρο και το Λίβανο, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα για την ανάπτυξη του Αγωνιστικού Προσανατολισμού.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου Τάσος Πανταζίδης αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους δήλωσε: «Είναι χαρά και τιμή να έχουμε ανθρώπους από το εξωτερικό που μας εμπιστεύονται, αλλά και μας στηρίζουν για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα. Η ΕΟΜοΠ όπως σε όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί έχει σαν στόχο τη διάδοση του αθλήματος, αλλά και να προσελκύσει τα παιδιά στους χώρους άθλησης, ειδικά δε μέσω του orienteering που αφορά κυρίως δραστηριότητα στην ύπαιθρο. Επιπλέον, το άθλημα αυτό αποτελεί εξαιρετικός εργαλείο ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα».

Από την μεριά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγωνιστικού σχεδιασμού Ανδρέας Κωλέττης επεσήμανε: «Το Orienteering είναι ένα άθλημα που μπορεί να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Ο Αγωνιστικός Προσανατολισμός συνδυάζει φυσική κατάσταση και αντίληψη του χώρου. Βοηθάει τα παιδιά να σκεφτούν γρήγορα και να δράσουν και υπάρχουν ήδη τα πρώτα ενθουσιώδη μηνύματα και θετική ανταπόκριση. Το άθλημα είναι αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένο και χαιρόμαστε που ανταποκριθήκαμε στην πρόκληση της ανάπτυξής του».

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από