Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες : Αντιτρομοκρατική άσκηση στην Πιονγκτσάνγκ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες : Αντιτρομοκρατική άσκηση στην Πιονγκτσάνγκ

Οι μέρες για την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων της Πιονγκτσάνγκ πλησιάζουν και οι αρχές της Νότιας Κορέας κορυφώνουν τις προετοιμασίες. Η έναρξη της διοργάνωσης θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου και κύριος στόχος της οργανωτικής επιτροπής είναι η ασφαλής διεξαγωγή των αγώνων. Έτσι, έγινε χθες εντεταμένη αντιτρομοκρατική άσκηση, με τη συμμετοχή της αστυνομίας, πυροσβεστικής και […]

Οι μέρες για την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων της Πιονγκτσάνγκ πλησιάζουν και οι αρχές της Νότιας Κορέας κορυφώνουν τις προετοιμασίες. Η έναρξη της διοργάνωσης θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου και κύριος στόχος της οργανωτικής επιτροπής είναι η ασφαλής διεξαγωγή των αγώνων. Έτσι, έγινε χθες εντεταμένη αντιτρομοκρατική άσκηση, με τη συμμετοχή της αστυνομίας, πυροσβεστικής και όλων των μονάδων ασφαλείας της πόλης.

Περίπου 450 άνθρωποι συμμετείχαν στην άσκηση στο Ολυμπιακό Στάδιο της Πιονγκτσάνγκ και στην οποία πρωταγωνίστησαν οι άνδρες της ειδικής αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας, που ασκήθηκε στο σενάριο εισβολής στο στάδιο τρομοκρατών και απελευθέρωσης ομήρων από λεωφορείο, ενώ εξετάστηκε και το ενδεχόμενο επίθεσης από παγιδευμένο, με εκρηκτικά, όχημα.

Άπαντες φορούσαν μάσκες, για να είναι έτοιμοι σε περίπτωση ρίψης χημικών και όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός της χώρας, Λι Νακ Γιον, όλα πρέπει να έτοιμα την ημέρα της έναρξης των Αγώνων, τονίζοντας απευθυνόμενος στις αρχές ασφαλείας:

«Σας παρακαλώ να έχετε στο μυαλό σας πως ατυχήματα συνήθως συμβαίνουν όταν κανείς δεν τα περιμένει. Πρέπει να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα έως την τελευταία στιγμή των Αγώνων και να αποτρέψουμε τα όποια κακόβουλα σχέδια».

Να αναφερθεί τέλος, ότι περισσότερα από 5 χιλιάδες άτομα θα είναι επιφορτισμένα για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ