Χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό κορασίδων η Παπαδημητρίου στο δυνατό όπεν της Ταϊλάνδης

Χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό κορασίδων η Παπαδημητρίου στο δυνατό όπεν της Ταϊλάνδης

Ένα ακόμα μετάλλιο από διεθνές όπεν μικρών ηλικιών και μάλιστα από εκείνα που εντάσσονται στην υψηλότερη βαθμίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

Μετά τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο προπονητικό καμπ επιλέκτων της I.T.T.F. στην Μπανγκόκ (second training camp high performance) η 15χρονη πρωταθλήτρια έμεινε στην πόλη για το τουρνουά νέων και παίδων της Ταϊλάνδης κι έκανε γερό και πετυχημένο τεστ. Το όπεν της κατηγορίας Golden, άρχισε την Τετάρτη, ολοκληρώθηκε σήμερα και η Παπαδημητρίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό κορασίδων με τη μικτή ομάδα Αίγυπτος-Ελλάδα-Μεξικό-Μαλδίβες.

Είχε συμπαίκτριες τη Χάνα Γκόδα, την Ντίμα Φατμάθ Αλί και την Αράτχα Ασέβες Κόσιο. Στο απλό κορασίδων προχώρησε μέχρι τη 16άδα και αποκλείστηκε σήμερα από το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Under 15, ενώ μπήκε και στο κυρίως ταμπλό του απλού νεανίδων. Το Junior Circuit Golden, Thailand Junior & Cadet Open περιλάμβανε μόνο το ομαδικό και το απλό και η Παπαδημητρίου άφησε ξανά θετικές εντυπώσεις με μία σειρά από παιχνίδια ανάμεσα σε πολλές Ασιάτισσες αθλήτριες.

Ένα ακόμα στοιχείο, που δείχνει τη δυναμικότητα του τουρνουά, είναι ότι συμμετείχαν κάτι λιγότερο από 300 αθλητές από 29 χώρες!.

Στο ομαδικό κορασίδων η μικτή Αίγυπτος-Ελλάδα-Μεξικό-Μαλδίβες τέθηκε επικεφαλής στο 3ο γκρουπ (Γκόδα, Κόσιο και Αλί αντίστοιχα οι αθλήτριες από τις άλλες χώρες) και πήρε την 1η θέση και την πρόκριση στα νοκ άουτ νικώντας με 3-1 τις Φιλιππίνες και επίσης με 3-1 την Ταϊλάνδη 2.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας σε νεάνιδες και κορασίδες μετείχε και στα δύο ματς του ομίλου. Στον αγώνα με τις Φιλιππίνες νίκησε τη Ραΐν Κρουζ με 3-1 σετ, ενώ στο παιχνίδι με την Ταϊλάνδη κάμφθηκε με 3-2 από την Πουνγιαβί Σιναρουέν. Στο ταμπλό των «8» η μικτή ομάδα απέκλεισε με 3-2 την Ταϊλάνδη 1 και μπήκε στα ημιτελικά για να εξασφαλίσει μετάλλιο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν χρησιμοποιήθηκε η Παπαδημητρίου.

Στα ημιτελικά η ομάδα έχασε με 3-0 από την κινεζική Ταϊπέι 2. Η Παπαδημητρίου τοποθετήθηκε στη θέση 3 και ηττήθηκε από τη Βανγκ Σιάο Σιν με 3-0 σετ. Νικήτρια του αγωνίσματος αναδείχτηκε η Κίνα, η οποία κατέβαλλε με 3-0 στον τελικό την Ταϊπέι 2, ενώ στην 3η θέση κατετάγη επίσης η μικτή Ιαπωνία-Ρουμανία.

Στο απλό κορασίδων η Παπαδημητρίου ήταν απευθείας στο ταμπλό χάρη στην υψηλή θέση της στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας (νούμερο 17). Στον γύρο των «64» νίκησε δύσκολα με 3-1 σετ τη συμπαίκτριά της στο ομαδικό Ντίμα Φατμάθ Αλί από τις Μαλδίβες (11-7, 11-6, 10-12, 11-9).

Στις «32» ξεπέρασε στα πέντε σετ τη Βίρακαρν Ταγιαπιτάκ από την Ταϊλάνδη (11-5, 11-4, 8-1, 5-11, 11-4) και σήμερα το πρωί στις «16» συνάντησε την Κινέζα Μαν Κουάι, νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Under 15. Προσπάθησε να πιέσει, αλλά τελικά υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της αντιπάλου με 3-0 σετ (4-11, 4-11, 5-11).

Στο απλό νεανίδων η Παπαδημητρίου τέθηκε επικεφαλής στο 7ο προκριματικό γκρουπ και προχώρησε στα νοκ άουτ με τη 2η θέση. Νίκησε τη Μπιμαντί Μπαντάρα από τη Σρι Λάνκα με 3-0 σετ (13-11, 11-3, 11-5) κι έχασε από τη Μεξικανή Αράτχα Κόσιο (επίσης συμπαίκτριά της στο ομαδικό) με 3-0 (3-11, 5-11, 6-11). Το ταμπλό άρχισε από τις «64» και η πρωταθλήτρια από τη Σαλαμίνα αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από την ισχυρή Ιταλίδα Γιαμίλα Λαουρέντι με 4-0 σετ (2-11, 4-11, 8-11, 7-11).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ