«Χρυσός» ο Παπαστάμος, στο βάθρο ο Ασπουγαλής

«Χρυσός» ο Παπαστάμος, στο βάθρο ο Ασπουγαλής

Ο Ελληνας αθλητής κατέκτησε την πρώτη θέση στα 200μ. μικτή ατομική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που φιλοξενείται στο Καζάν - Ο Αρκάδιος Ασπουγαλής πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο.

Πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ. μικτή ατομική αναδείχθηκε ο Απόστολος Παπαστάμος, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που φιλοξενείται στο Καζάν.

Ο 18χρονος Χανιώτης, ο οποίος θεωρητικά ειδικεύεται στα 400μ. μικτή (!), έκανε μία τρομερή κούρσα στον τελικό του αγωνίσματος και τερμάτισε σε 1:59.93, νικώντας «στο νήμα» τον Ισραηλινό Ρον Πολόνσκι (1:59.98).

Ο χρόνος του Παπαστάμου αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων, συντρίβοντας το 2:01.23 του Ανδρέα Βαζαίου από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου (1/8/2012), ενώ απέχει ελάχιστα από το ύψηλό όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο (1:59.67).

Στο βάθρο και ο Ασπουγαλής

Δεύτερο μετάλλιο μέσα σε 15 λεπτά πανηγύρισε η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων του Καζάν. Λίγη ώρα μετά το θρίαμβο του Απόστολου Παπαστάμου στα 200μ. μικτή, ο Αρκάδιος Ασπουγαλής πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο, κάνοντας χρόνο 28.16 (λίγο πιο αργά από το 28.08 του ημιτελικού), όσο και ο Ολλανδός Κάσπαρ Κορμπεάου, που ανέβηκε μαζί του στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ