Διπλός θρίαμβος για την ελληνική ιστιοπλοΐα στο Παγκόσμιο 420

Διπλός θρίαμβος για την ελληνική ιστιοπλοΐα στο Παγκόσμιο 420

Χάλκινο μετάλλιο για τις Παππά και Τσαμοπούλου στις γυναίκες και χρυσό για τους Σπανάκη - Μιχαλόπουλου στην κατηγορία Κ17!

Διπλός θρίαμβος για την ελληνική ιστιοπλοΐα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 420, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας. Στις γυναίκες οι Μελίνα Παππά – Μαρία Τσαμοπούλου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο και στην κατηγορία U17 οι Οδυσσέας Σπανάκης – Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου! Και τα δύο σκάφη ανήκουν στον Ι. Ο. Πειραιά.

Στις γυναίκες οι Ελληνίδες αθλήτριες δεν ξεκίνησαν καλά, όμως στην πορεία βελτιώθηκαν αισθητά και έδειξαν τις διαθέσεις τους. Το μετάλλιο εξασφαλίστηκε την τελευταία ημέρα των αγώνων (έγιναν 10 κούρσες) με 54 βαθμούς μεταξύ 73 πληρωμάτων. Οι Παππά -Τσαμοπούλου έχουν φτιάξει ένα εξαιρετικό δίδυμο, η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη και από αυτές εξαρτάται να πρωταγωνιστούν στον διεθνή χώρο για πολλά χρόνια.

Την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Βρετανίδες Β. Χέιθκοτ – Μ. Μπόουλ με 37 βαθμούς και δεύτερες ήταν οι Ιταλίδες Ι. Καλίτσι – Π. Γκρέγκορι με 41 βαθμούς. Οι Ν. Διακάκη – Μ.Ρ. Μάνθου τερμάτισαν 52ες με 182 βαθμούς και οι Χ. Γραμματικάκη – Φ. Ρόρρη 56ες με 197 βαθμούς.
Στην κατηγορία U17 οι Σπανάκης – Μιχαλόπουλος πήραν κεφάλι από την αρχή των αγώνων. Σε 10 κούρσες έφεραν 6 πρώτες θέσεις κι αυτό τα λέει όλα. Άξιζαν το χρυσό μετάλλιο, το οποίο κατέκτησαν με 20 βαθμούς ποινής σε σύνολο 66 σκαφών. Πίσω τους άφησαν τους Γάλλους Α. Ντελερσέ – Τ. Ροσί με 33 βαθμούς και τους Ισπανούς Α. Μοράλες – Μ. Μπετενκούρ με 44 βαθμούς.

Πολύ καλά πήγαν και οι Λ. Γιαννούλης – Σ. Μιχαλόπουλος, οι οποίοι τερμάτισαν 5οι με 66,9 βαθμούς. Οι Ε. Σωτηρίου –Ε. Γιαννούλη πήραν την 12η θέση με 87 βαθμούς, οι Ι. Δέδες – Α. Σπανόπουλος την 14η με 97 βαθμούς, οι Δ. Βαρθολομαίου – Μ.Γώγου την 15η με 98 βαθμούς και οι Ν. Κοκκινάκη – Μ. Λιώση την 49η με 170 βαθμούς.
Στο open οι Ν. Καραγιαννίδης – Α. Παπαϊωάννου πήραν την 57η θέση με 203 βαθμούς και οι Ν. Τερζίδης – Μ. Κουκοτάς την 66η με 224 βαθμούς σε σύνολο 89 σκαφών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ