Έτοιμες για μία «παγκόσμια» εμπειρία οι νεάνιδες της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής

Έτοιμες για μία «παγκόσμια» εμπειρία οι νεάνιδες της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής

Πρόκειται για έναν καινοτόμο θεσμό, τον οποίο εισήγαγε η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) για να φέρει σε ρόλο πρωταγωνιστή τις νεότερες γενιές αθλητών.

Τα φτερά τους για τη Μόσχα ανοίγουν εννιά ταλαντούχες Ελληνίδες αθλήτριες, γεννημένες μεταξύ 2004 και 2005, οι οποίες θα ζήσουν την ανεπανάληπτη εμπειρία της συμμετοχής στο 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής νεανίδων, από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου.

Πρόκειται για έναν καινοτόμο θεσμό, τον οποίο εισήγαγε η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) για να φέρει σε ρόλο πρωταγωνιστή τις νεότερες γενιές αθλητών, όχι μόνο στη ρυθμική αλλά και στην ενόργανη γυμναστική, καθώς το αντίστοιχο παγκόσμιο εφήβων-νεανίδων διοργανώθηκε με στα τέλη Ιουνίου στην Ουγγαρία.

Πλέον σειρά παίρνουν οι εκπρόσωποι της ρυθμικής στη ρωσική πρωτεύουσα, όπου με το εθνόσημο θα αγωνιστεί η εξαμελής Εθνική ανσάμπλ νεανίδων (Ίλια Αλεξοπούλου, Μαρίνα Ανδρόνικου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία Γουργιώτη, Αγγελική Καραγιάννη, Ελένη Ρίζου) και τρεις αθλήτριες του ατομικού, η Ανδρονίκη Αγάθου, η Εβίτα Γιαννοπούλου και η Ειρήνη Κομψελίδου.

Μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας τους, που επισφραγίστηκε από μία σειρά επιτυχημένων αγωνιστικών τεστ στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά και στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, οι νεαρές Ελληνίδες πρωταθλήτριες ετοιμάζουν βαλίτσες για τη Μόσχα, όπου αναμένεται να φτάσουν το πρωί της Τετάρτης (17/07). Στο πλευρό τους θα βρεθούν οι προπονήτριες του ανσάμπλ Φωτεινή Κωτσοπούλου, Φωτιάννα Δουφεξοπούλου, οι προπονήτριες του ατομικού Μαρίνα Φατέεβα, Έφη Μπλέκα, Ντίνα Δεκανέα, ο φυσικοθεραπευτής Δημήτρης Τσιαντούλας, καθώς και οι διεθνείς κριτές Χρύσα Γεωργακάκη, Σοφία Μπούρα.

Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει την Παρασκευή (19/07) με το πρώτο σκέλος του γενικού προκριματικού αγώνα. Στο ατομικό θα λάβουν μέρος η Γιαννοπούλου στο σχοινάκι και η Αγάθου στην μπάλα, ενώ το ελληνικό ανσάμπλ νεανίδων θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του στις 5 κορδέλες.
Το Σάββατο (20/07) θα διεξαχθεί το δεύτερο μισό του προκριματικού, με την Αγάθου να αγωνίζεται στις κορύνες, την Κομψελίδου στην κορδέλα και την Εθνική ανσάμπλ στα 5 στεφάνια. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (21/07) με τους τελικούς οργάνων, σε καθέναν από τους οποίους θα βρεθούν οι οκτώ κορυφαίες αθλήτριες ή ομάδες.

Στο 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής νεανίδων έχουν δηλώσει συμμετοχή 134 αθλήτριες του ατομικού και 33 εθνικές ομάδες ανσάμπλ, εκπροσωπώντας συνολικά 60 χώρες.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 19 Ιουλίου
09:00 – 16:30: Γενικός αγώνας ατομικού νεανίδων, 1ο σκέλος (σχοινάκι, μπάλα)
18:30 – 21:00: Σύνθετος αγώνας ανσάμπλ νεανίδων, 1ο σκέλος

Σάββατο 20 Ιουλίου
09:00 – 16:30: Γενικός αγώνας ατομικού νεανίδων, 2ο σκέλος (κορύνες, κορδέλα)
18:30 – 21:00: Σύνθετος αγώνας ανσάμπλ νεανίδων, 2ο σκέλος

Κυριακή 21 Ιουλίου
12:00 – 16:30: Τελικοί οργάνων ατομικού νεανίδων και ανσάμπλ νεανίδων

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ