Ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα το «56ο Ράλλυ Αιγαίου»

Ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα το «56ο Ράλλυ Αιγαίου»

Σε έναν αγώνα με τις καιρικές συνθήκες να δίνουν ίσες ευκαιρίες σε όλα τα πληρώματα εξελίσσεται το «56ο Ράλλυ Αιγαίου».

Σε έναν αγώνα με τις καιρικές συνθήκες να δίνουν ίσες ευκαιρίες σε όλα τα πληρώματα εξελίσσεται το «56ο Ράλλυ Αιγαίου». Το «Pega» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων πρωταγωνίστησε στα Performance και στη δεύτερη κούρσα της διοργάνωσης του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης, ενώ στις επόμενες θέσεις υπήρξαν αλλαγές. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα θα παίξει η μεθαυριανή παράκτια ιστιοδρομία που θα γίνει στην Αστυπάλαια.

Για να φτάσουν τα σκάφη από το Φάληρο στο νησί των Δωδεκανήσων χρειάστηκαν από 18,5 έως 28 ώρες. Οι εναλλαγές της ένταση του ανέμου, στις οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο τα νησιά, είχαν ως αποτέλεσμα τα ιστιοφόρα που ήταν πιο πίσω και είχαν άνεμο να πλησιάσουν αυτά που προπορεύονταν και ουσιαστικά ο αγώνας να ξεκινήσει από την αρχή.

«Είναι η τρίτη μας απόπειρα στην αγωνιστική κατηγορία και είμαστε ευτυχείς που εφέτος καταφέραμε να έχουμε δύο πρώτες θέσεις. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είναι όμως μόνο τα πρώτα δύο βήματα σε έναν αγώνα που βρίσκεται υπό εξέλιξη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τα επόμενα όσο το δυνατόν καλύτερα», δήλωσε ο κυβερνήτης του «Pega» αντιπλοίαρχος Δημήτρης Σουβαλτζής Π.Ν. Το σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων προηγείται στα «Performance».

Στα Sport στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης είναι το «Water Gipsy» του προέδρου του ΠΟΙΑΘ Ιωάννη Μαραγκουδάκη. «Και οι δύο πρώτες ιστιοδρομίες ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Ο αέρας ήταν από πέντε έως και έξι μποφόρ. Όλη η διαδρομή παρουσίαζε ιδιαιτερότητες και έπρεπε να είσαι πολύ έμπειρος για να εφαρμόσεις την κατάλληλη τακτική. Είχαμε πολλές εναλλαγές καιρού από πλευρά πλεύσης, κάτι που σήμαινε πολύ δουλειά στο κατάστρωμα για να αλλάζουμε πανιά συνέχεια. Ήταν 24 – 25 ώρες αρκετά έντονες και εξοντωτικές αλλά το καλό ήταν ότι είχε αέρα και ήρθαμε πολύ γρήγορα», υπογράμμισε ο κ. Μαραγκουδάκης.

Για σήμερα το βράδυ ο δήμος της Αστυπάλαιας θα διοργανώσει συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα. Αύριο, με τη βοήθεια της Helmepa, τα πληρώματα θα καθαρίσουν την παραλία Βρυσή.

Χορηγός του αγώνα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές οι εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A, η εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES .S.A. καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, που έχει σημαντικές και ξεχωριστές διεθνείς διακρίσεις. Υποστηρικτής τεχνολογίας είναι η εταιρεία G4S, ενώ χορηγοί επικοινωνίας η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ καθώς και η αθλητική εφημερίδα SPORTIME. Τηλεοπτικός μεταδότης με καθημερινές 10΄ εκπομπές η NOVA και χορηγός Digital Media η αθλητική ιστοσελίδα WE LOVE SPORTS. Όλες οι ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος τόσο στην Αστυπάλαια όσο και στην Μήλο θα γίνουν σε συνεργασία με την ¨Ελληνική Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος ( HELMEPA) και το Πολεμικό Ναυτικό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PERFORMANCE

1. PEGA – ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ Δ. ΣΟΥΒΑΛΤΖΗΣ & Θ. ΤΣΟΥΛΦΑΣ
2. AIOLIA Σ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
3. COCOBILL II Ν. ΣΑΡΑΙΛΙΔΗΣ
4. ΑΠΙΔΑΛΟΣ – ΝΑΥΣ – INT. MARITIME SERVICES Π. ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SPORT
1. ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ II Ν. ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ
2. WATER GIPSY Γ. ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ & ΤΖ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
3. AFRODITI – SOLARIS Β. ΜΗΛΙΩΝΗΣ
4. ALTE EGO – ABS ΣΤ. ΜΠΟΝΑΣ & ΑΛ. ΜΠΟΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ης ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PERFORMANCE

1. PEGA – ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ Δ. ΣΟΥΒΑΛΤΖΗΣ & Θ. ΤΣΟΥΛΦΑΣ.
2. BULLET – ENCODE Δ.ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ & Σ. ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ
3. COCOBILL II Ν. ΣΑΡΑΙΛΙΔΗΣ
4. AIOLIA Σ.ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SPORT

1. WATER GIPSY Γ. ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ & ΤΖ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
2. ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ II Ν. ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ
3. AFRODITI – SOLARIS Β. ΜΗΛΙΩΝΗΣ
4. PHOINIX Δ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΕΣ

(ΦΑΛΗΡΟ – ΣΙΦΝΟΣ & ΦΑΛΗΡΟ – ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ )

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PERFORMANCE

1. PEGA – ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ Δ. ΣΟΥΒΑΛΤΖΗΣ & Θ. ΤΣΟΥΛΦΑΣ
2. AIOLIA Σ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
3. COCOBILL II Ν. ΣΑΡΑΙΛΙΔΗΣ
4. BULLET – ENCODE Δ.ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ & Σ. ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SPORT

1. WATER GIPSY Γ. ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ & ΤΖ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
2. ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ II Ν. ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ
3. AFRODITI – SOLARIS Β. ΜΗΛΙΩΝΗΣ
4. ALTE EGO – ABS ΣΤ. ΜΠΟΝΑΣ & ΑΛ. ΜΠΟΝΑΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ