Κολύμβηση : Αργυρό μετάλλιο για τον Βαζαίο

Κολύμβηση : Αργυρό μετάλλιο για τον Βαζαίο

Ο Ανδρέας Βαζαίος πήρε τη δεύτερη θέση στα 200 μ. πεταλούδα και κατέκτησε το δεύτερο αργυρό μετάλλιο του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κοπεγχάγης.

Με τον καλύτερο τρόπο έπεσε η αυλαία του ευρωπαιϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25αρα πισίνα για την ελληνική αποστολή, καθώς ο Ανδρέας Βαζαίος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 200 μ. πεταλούδα, σπάζοντας μάλιστα το πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Έλληνας κολυμβητής φάνηκε μια ακόμη φορά αντάξιος των προσδοκιών και με επίδοση 01.51.23 κατετάγη δεύτερος στον τελικό των 200μ. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Αλεξαντρ Καρλάνοφ που τερμάτισε σε 1:50.54. Τρίτος ο Ούγγρος Τάμας Κεντερέσι με 1:52.25.

Η επίδοση του Βαζαίου μάλιστα αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Έλληνας πρωταθλητής στον ημιτελικό εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό με επίδοση 1:52.80, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Γιάννη Δρυμωνάκο, ο οποίος είχε επίδοση 1:54.28. Στον τελικό κατέβασε περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο την επίδοση του και έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης.

Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο για τον Βαζαίο, ο οποίος δύο μέρες πριν είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο και στα 200 μ. μικτής ατομικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ