Διάκριση για Χατζηκυριάκο, μπήκε 16άδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α.Με.Α. (vid)

Διάκριση για Χατζηκυριάκο, μπήκε 16άδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α.Με.Α. (vid)

Ο Μάριος Χατζηκυριάκος προκρίθηκε νωρίς το μεσημέρι στους πρώτους «16» της διοργάνωσης στην κλάση 6 (σ.σ. η πρώτη των ορθίων), κάτι που έχει συμβεί μόλις μία φορά στο παρελθόν από άλλον Έλληνα αθλητή.

Μία πολύ σημαντική στιγμή για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, σε επίπεδο αθλητών με αναπηρίες, έφερε η δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που γίνεται στο Χέλσινμποργκ της Σουηδίας. Ο Μάριος Χατζηκυριάκος προκρίθηκε νωρίς το μεσημέρι στους πρώτους «16» της διοργάνωσης στην κλάση 6 (σ.σ. η πρώτη των ορθίων), κάτι που έχει συμβεί μόλις μία φορά στο παρελθόν από άλλον Έλληνα αθλητή.

Στο καθοριστικό ματς της κατηγορίας ο νεαρός αθλητής ξεπέρασε τον δυνατό Γάλλο Μπαστιέν Γκρουντελέ με 3-1 σετ και πέρασε ως 2ος από το 6ο γκρουπ στο κυρίως ταμπλό. Πραγματοποίησε έξοχη εμφάνιση και πέτυχε σπουδαία νίκη απέναντι στον επικεφαλής του γκρουπ, το νούμερο 10 της παγκόσμιας κατάταξης και έναν πρώην πρωταθλητή κόσμου και Ευρώπης στην κλάση 6! Στα 18 του χρόνια ο αθλητής του Π.Α.Σ.Κ.Α. έφτασε ήδη σε διάκριση στη σουηδική πόλη, συνεχίζει την προσπάθειά του το απόγευμα και δείχνει ικανός να πάει ακόμη πιο ψηλά.

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Μουχθής έμεινε τελικά 3ος στον όμιλό του και αποκλείστηκε από το ταμπλό. Η νίκη του με 3-2 σήμερα δεν είχε αντίκρισμα, αλλά με βάση τη συνολική παρουσία του στον όμιλο θα ‘λεγε κάποιος ότι έχυσε την καρδάρα με το γάλα, που με τόσο κόπο γέμιζε από την αρχή! Και χτες και σήμερα άφησε αναξιοποίητες μεγάλες ευκαιρίες για πρόκριση.

Ο Χατζηκυριάκος ήταν απόλυτα έτοιμος για πολύ γερή κόντρα με τον Γάλλο κι εφάρμοσε πολύ καλή τακτική υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Μιχάλη Κατσικαδέλη. Μπήκε δυνατά, πήρε με διαφορά το 1ο σετ και ισοφαρίστηκε με τον ίδιο τρόπο. Ουσιαστικά μόνο στο 2ο σετ δεν του πήγαν καλά τα πράγματα, γιατί στη συνέχεια πέρασε ξανά τα χτυπήματά του και είχε θάρρος και σωστές επιλογές σε όλες τις κρίσιμες στιγμές (11-5, 4-11, 11-9, 11-6).

Οι δύο νίκες στο 6ο γκρουπ και η πρόκριση είναι βέβαιο ότι θα τον βοηθήσουν και στην παγκόσμια κατάταξη. Επιπλέον, γίνεται μόλις ο δεύτερος Έλληνας, που περνάει στα νοκ άουτ της κλάσης 6 στην κορυφαία διοργάνωση μετά τον προπονητή του Πολυχρόνη Πολίτση, που το κατάφερε το 2007. Κι εδώ υπάρχει η σύμπτωση ότι και ο Πολίτσης είχε βρει τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή του 2010 στον δρόμο του, στο Ευρωπαϊκό της Σλοβακίας όταν επίσης μπήκε στους «16», και είχε νικήσει κι εκείνος με 3-1 σετ… Ο Γερμανός Τιμ Λάουε, που προκρίθηκε ως 2ος από το 2ο γκρουπ είναι αντίπαλος του Χατζηκυριάκου στα νοκ άουτ. Ο αγώνας γίνεται το απόγευμα στις 18:00 (στο τραπέζι 4 και με ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο κι αν ο πρωταθλητής μας νικήσει και μπει στην 8άδα θα παίξει πια για θέση στα μετάλλια!

Ο Μουχθής στο μεταξύ πήρε την 3η θέση στον όμιλό του και αδίκησε πάλι την προσπάθειά του. Στον συναρπαστικό σημερινό αγώνα προηγήθηκε με 1-0 και 2-1 σετ του Βρετανού Ρόμπερτ Μάρτιν Πέρι, μετά είχε πέντε ματς μπολ στο 4ο σετ κι όμως, αναπάντεχα έχασε το καθοριστικό σετ και την πρόκριση! Η μετέπειτα νίκη με 3-2 σετ δεν είχε νόημα, ωστόσο με νίκη 3-0 ή 3-1 ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας της κλάσης 6 θα έπαιρνε την πρόκριση στο ταμπλό με τριπλή ισοβαθμία (11-2, 8-11, 11-3, 13-15, 11-6). Χτες θυμίζουμε ο Μουχθής είχε χάσει δύο ματς από 2-0 μπροστά στα σετ και ματς μπολ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ