Κατερίνα Στεφανίδη: Τα διαμάντια λάμπουν παντοτινά

Κατερίνα Στεφανίδη: Τα διαμάντια λάμπουν παντοτινά

Πέντε ολόκληρα χρόνια. Η εποχή της Κατερίνας Στεφανίδη που άλλαξε την ιστορία του κλασικού αθλητισμού.

Tα διαμάντια λάμπουν παντοτινά. Και η φράση «διαχρονική αξία» μοιάζει να βρίσκει τον αθλητικό της ορισμό εκεί που συναντά τα όμορφα μεγάλα μάτια της Κατερίνας.

Το χρυσό κορίτσι του ελληνικού αθλητισμού. Εκείνη που πήρε στην πλάτη της τον ελληνικό στίβο και βάλθηκε ξανά να τον σηκώσει ψηλά. Δίνοντας την έμπνευση. Αλλά και ένα σωρό από μετάλλια.

Ναι, κατά έναν τρόπο μας έχει κακομάθει η Κατερίνα Στεφανίδη. Σε τέτοιο βαθμό που κάποιοι απογοητεύτηκαν που δεν φέρνει από τη Ντόχα του Κατάρ και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το χρυσό μετάλλιο. Έμεινε στο χάλκινο μετάλλιο, στον τελικό του επί κοντώ αλλά ας σοβαρευτούμε. Και κυρίως ας αναλογιστούμε τι έχει καταφέρει αυτήν την τελευταία εξαετία η πρωταθλήτριά μας.

Από τότε δηλαδή που ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών εκείνη την παραμονή του δεκαπενταύγουστου του 2014 στη Ζυρίχη. Τότε που έδωσε το σύνθημα για την δεύτερη άνοιξη του κλασικού αθλητισμού στην Ελλάδα.

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κρατούσε στα χέρια της το χρυσό έχοντας περάσει τα 4.60 και είχε μείνει μόνο με την χθεσινή μεγάλη αντίπαλό της τη Ρωσίδα, Αντζέλικα Σιντόροβα. Η οποία όπως και χθες στα 4.95, έτσι και τότε πήρε το χρυσό στην τελευταία της προσπάθεια στα 4.65μ. Αλλά για το πρώτο της χρυσό σε Παγκόσμιο έπρεπε να περιμένει μέχρι χθες.

Η Κατερίνα μας όμως ήταν τρένο-εξπρές. Μια ασύλληπτη προσωπική συλλογή μεταλλίων. Με κορυφαίες στιγμές φυσικά τα χρυσά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (2016) και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου (2017).

Να μην ξεχάσουμε: Τα δύο χρυσά (back to back) σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου (Αμστερνταμ 2016, Γλασκώβη 2018). Το χρυσό στο Βελιγράδι (2017) και το ασημένιο στην Πράγα (2015) σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού στίβου. Τα δύο χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού (Πόρτλαντ 2016, Μπέρμιγχαμ 2018).

Αν προσθέσει κάποιος και τα τέσσερα συνεχόμενα διαμάντια (2016, 2017, 2018, 2019) σε μια επίπονη σειρά Diamond League με τις κορυφαίες αθλήτριες του αθλήματος με την Κατερίνα να τερματίζει κάθε χρόνο πρώτη, τι άλλο να πει κανείς.

Α, και για να μην το ξεχάσουμε. H Κατερίνα είναι μόλις 29 ετών

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ