Το ρεκόρ του Κιπτσόγκε κόστισε 17 εκ. δολάρια

Το ρεκόρ του Κιπτσόγκε κόστισε 17 εκ. δολάρια

Το ρεκόρ του Ελιούντ Κιπτσόγκε στον Μαραθώνιο δεν σημειώθηκε μόνο του... Χρειάστηκαν η υποστήριξη του πιο πλούσιου επιχειρηματία της Βρετανίας και μίας ολόκληρης ομάδας επιστημόνων για την επιτυχία! (VIDEO)

Κάθε μεγάλη επιτυχία κρύβει από πίσω της μερικές ουσιαστικές λεπτομέρειες… Όπως με το ρεκόρ που πέτυχε ο Ελιούντ Κιπτσόγκε, ο οποίος έγινε ο πρώτος δρομέας ο οποίος τρέχει τον Μαραθώνιο σε λιγότερο από 2 ώρες.

Η επιτυχία του Κιπτσόγκε στη Βιέννη με το 1.59:40 δεν στηρίχθηκε μόνο στη σκληρή προετοιμασία του αθλητή, αλλά σε μία οργανωμένη και άριστα συντονισμένη προσπάθεια. Ήταν ένα εγχείρημα για το οποίο δαπανήθηκαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ και χρειάστηκε να τα καλύψει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Ο Άγγλος επιχειρηματίας δεν είναι απλά εύπορος, αλλά έχει τη μεγαλύτερη περιουσία στη Βρετανία. Για το ρεκόρ του Κιπτσόγκε ξόδεψε 17 εκατομμύρια δολάρια, αλλά μάλλον δεν θα του λείψουν. Η συνολική περιουσία του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ εκτιμάται στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια και τα 17 εκατομμύρια του περισσεύουν…

Χάρη στην επιδότηση του Ράτκλιφ, η ομάδα του ΙΝΕΟΣ είχε τους πόρους για να σχεδιάσει το πλάνο για την εντυπωσιακή επίδοση. Καταρχάς, οι συνεργαζόμενοι επιστήμονες επέλεξαν τον τόπο μετά από ενδελεχή μελέτη και πολλά τεστ.

Έπειτα, τα μηχανήματα ανέλαβαν να διαμορφώσουν τη διαδρομή, ισοπεδώνοντας και ασφαλτοστρώνοντας το δρόμο, ενώ το 90% του είναι ευθεία. Η χάραξη της οδική αρτηρίας ήταν ίσως το πιο κοστοβόρο μέρος του εγχειρήματος.

Ο Κιπτσόγκε και το γκρουπ του πήραν την αμοιβή τους, όπως και οι δρομείς οι οποίοι έπαιξαν το ρόλο του «λαγού». Συνολικά 42 άνθρωποι επιστρατεύτηκαν για τη δουλειά και ανάμεσα τους συγκαταλέγονταν μερικοί από τους γνωστούς στις αποστάσεις. Όπως όπως ο Αμερικανός χρυσός ολυμπιονίκης στα 1500 μέτρα στο Ρίο, Μάθιου Τσέντροβιτς, ο επίσης Αμερικανός ασημένιος ολυμπιονίκης στα 5000 μέτρα στο Ρίο, Πολ Τσελίμο και οι διάσημοι Νορβηγοί αδελφοί Ινγκέμπριγκτσεν, ο Τζέικομπ, ο Φίλιπ και ο Χένρικ.

Εν τέλει, τα 17 εκατομμύρια δολάρια που διέθεσε ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ έπιασαν τόπο. Ο Κιπτσόγκε έσπασε το ρεκόρ και θα μνημονεύεται, αλλά μαζί του και ο Άγγλος επιχειρηματίας, ο οποίος του παρείχε τα αναγκαία εφόδια.

Eliud Kipchoge breaks the two hour marathon barrier

The moment history was made.Eliud Kipchoge becomes the first person to break the two hour marathon barrier.No Human Is Limited.#INEOS159 #NoHumanIsLimited

Δημοσιεύτηκε από INEOS 1:59 Challenge στις Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ