Επιτραπέζια αντισφαίριση: Νίκη τίτλου για ΑΕΚ στην Α1 ανδρών, 4-3 τον Ολυμπιακό

Επιτραπέζια αντισφαίριση: Νίκη τίτλου για ΑΕΚ στην Α1 ανδρών, 4-3 τον Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ έφερε τα… πάνω-κάτω στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο κλειστό γυμναστήριο του Καρέα κι έκανε το καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του δεύτερου σερί τίτλου στην Α1 ανδρών επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Από 1-3 πίσω έφτασε στη νίκη με 4-3 για τη 12η αγωνιστική, διατήρησε το αήττητο και ουσιαστικά εξασφάλισε το πρωτάθλημα! Στο συγκλονιστικό ματς κορυφής οι Πειραιώτες απέκτησαν το πλεονέκτημα όταν προηγήθηκαν με 2-0 και 3-1, είχαν την ευκαιρία να καλύψουν και την ήττα του 1ου γύρου με 4-2, αλλά η ΑΕΚ με αντεπίθεση διαρκείας πανηγύρισε την υπερπολύτιμη νίκη ύστερα από 4 ώρες και 40 λεπτά (όλη η μετάδοση του Sportshero στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=YiupbGdS2e0&fbclid=IwAR0APGTzYCtbCkpvpXzgIlDZsUWm6eVP9EqwHtrVNDMocdES0RSq8uTrjnc). Έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος αποσπάστηκε κατά δύο βαθμούς από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κι έχει και περιθώριο ήττας από τον δεύτερο, που εμφανίζεται ως η μοναδική ομάδα που μπορεί να την απειλήσει. Στον Καρέα ήταν γενικώς συναρπαστική η σημερινή αγωνιστική μέρα και είναι χαρακτηριστικό ότι έληξαν όλοι οι αγώνες με 4-3 με κερδισμένους τον Ίφιτο Πατρών, τον Παναθηναϊκό και τα Ταταύλα! Στην Α2 των ανδρών ολοκληρώθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο 1ος γύρος με το Ρέθυμνο να μεγαλώνει το σερί. Τώρα κατέβαλλε την Ελευσίνα, η οποία είδε την ίδια ώρα την Αθηνά Μαγκουφάνας να τη φτάνει στην πρώτη τριάδα.

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ δέσποζε στο πρόγραμμα της Α1 και ήταν τυχεροί όσοι την παρακολούθησαν από κοντά ή από το ίντερνετ. Η ΑΕΚ, παρότι αγωνίστηκε χωρίς τον Ούγγρο Ντάνιελ Κοσίμπα είχε τις λύσεις και τη δυνατή ψυχολογία ακόμη κι όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. «Κλειδί» για την ανατροπή αποδείχτηκε η επικράτηση του Βέλγου Ζαν στο 5ο στη σειρά ματς απέναντι στον Τανβιριγιαβετσακούλ από την Ταϊλάνδη. Ο Ολυμπιακός, που ήθελε νίκη με διαφορά ή με 4-2 και θετικό απολογισμό στα συνολικά σετ (μετά το 13-13 του πρώτου ματς στην Πάτρα) έβαλε τις βάσεις όταν με δύο νίκες του πρωταθλητή Ευρώπης σε τρία αγωνίσματα Μοντέιρο και μία του Μέντες επί του Λαγογιάννη (από τον οποίο είχε χάσει στον 1ο γύρο) προηγήθηκε με 3-1. Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική, η ΑΕΚ είχε ξανά σε πολύ καλή μέρα τον Τσέχο Όμπεσλο και πήρε δύο ακόμη νίκες στα πέντε σετ!

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3–4:

Ζοάο Μοντέιρο-Λορίκ Ζαν 3-0 (11-4, 11-6, 11-8)

Ένιο Μέντες-Κώστας Λαγογιάννης 3-2 (11-6, 10-12, 11-13, 12-10, 11-8)

Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ-Μίχαλ Όμπεσλο 0-3 (6-11, 10-12, 10-12)

Μοντέιρο-Λαγογιάννης 3-1 (3-11, 11-4, 11-8, 11-9)

Παντασάκ-Ζαν 1-3 (11-5, 8-11, 4-11, 13-15)

Μέντες-Όμπεσλο 2-3 (6-11, 8-11, 12-10, 11-7, 7-11)

Μοντέιρο/Μέντες-Λαγογιάννης/Όμπεσλο 2-3 (5-11, 11-5, 9-11, 11-7, 7-11)

Θέαμα και σασπένς πρόσφεραν και τα υπόλοιπα ματς της 12ης αγωνιστικής, που είχαν και βαθμολογικά τη σημασία τους, ενώ βέβαια δεν έγινε εκείνο της Βόχας με την Πεύκη μετά τον διπλό μηδενισμό της αθηναϊκής ομάδας χτες.

Ο Ίφιτος Πατρών ξεπέρασε και το εμπόδιο της Φιλίας με 4-3 και εδραιώνεται στην 4η θέση. Μάριος Γιάγκου και Κλαούντιο Κύρου επικράτησαν με 3-1 στο καθοριστικό διπλό των Ανέστη Καριοφυλλίδη/Πέτκο Γκαμπρόβσκι. Νωρίτερα ο Γιάγκου είχε δύο νίκες και άλλη μία με 3-2 ο Κύρου εναντίον του Γιώργου Κανάση. Οι νίκες της Φιλίας, η οποία μάλλον δεν αποφεύγει τα μπαράζ, ήρθαν από τον Καριοφυλλίδη (2) και τον Γκαμπρόβσκι.

Τα Χανιά πάλεψαν όσο μπορούσαν στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, που παρατάχθηκε ξανά χωρίς τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη (τον αντικατέστησε ο Νίκος Ζέρβας). Κάμφθηκαν με 4-3, αλλά ήταν σούπερ η νίκη του Νίκου Αντωνιάδη απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδας Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο με 3-1 σετ. Στο διπλό οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι ξεπέρασαν με 3-0 τους Νίκο Αντωνιάδη/Δημήτρη Κορδούτη.

Τέλος Ταταύλα και Πέρα Αθηνών, τα δύο σωματεία με τις κοινές καταβολές, πρόσφεραν μία ακόμα σπουδαία αναμέτρηση, που έφτασε στα επτά επί μέρους παιχνίδια. Τα Ταταύλα επικράτησαν με 4-3 κι έκαναν μεγάλο βήμα για την απευθείας παραμονή. Στο φινάλε οι Δημήτρης Παπαδημητρίου και Γεράσιμος Πετρής νίκησαν με 3-2 σετ τους Πετιό Κράστεφ/Ντανιέλ Τσιόκα. Νωρίτερα ο Παπαδημητρίου είχε δύο νίκες και στους ατομικούς αγώνες του, ενώ μία ακόμη ήρθε από τον Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη. Για το Πέρα είχαν δύο νίκες ο Τσιόκας και μία ο Κράστεφ.

Στην Α2 των ανδρών έγινε η 9η αγωνιστική και ξεχώριζε το ματς του Ρεθύμνου με την Ελευσίνα. Η ομάδα της Κρήτης επιβλήθηκε με 4-1, έμεινε με το απόλυτο των νικών στην κορυφή κι έχει σοβαρό πλεονέκτημα για την πρωτιά. Ο Γάλλος Βαν Μπραγάδο έχασε στην αρχή με 3-2 από τον Κωνσταντίνο Στάμου, όμως στη συνέχεια είχε δύο νίκες ο Δημήτρης Μακρής, μία ο Σπύρος Κιούφης (στα πέντε σετ τα ματς με τον Κ. Στάμου και τον Δ. Στάμου αντίστοιχα) και μία ο Μπραγάδο.

Την ίδια ώρα η Αθηνά ξεπέρασε με 4-1 τον Άρη Νικαίας και ισοβαθμεί πια με την Ελευσίνα στην 3η θέση, ενώ επανήλθε στις νίκες ο 2ος της κατάταξης Φοίνικας Πειραιά.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

Στην Α1 ανδρών:

Ο.Α. Χανίων-Παναθηναϊκός   3-4

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Σ. Πέρα      4-3

Ολυμπιακός-Α.Ε.Κ.              3-4

Ίφιτος Πατρών-Φιλία Ορεστιάδας 4-3

Στην Α2 ανδρών:

Άρης Βούλας-Απόλλων Καλαμαριάς  1-4

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Φοίνικας Πειραιά      0-4

Άρης Νικαίας-Α.Ε. Αθηνά               1-4

Πανιώνιος-Γ.Α.Ο. Πειραιά               3-4

Ελευσίνα-Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου             1-4

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (σε 12 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ                       ΒΑΘΜΟΙ

1. ΑΕΚ                                24

2. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.          22

-. Παναθηναϊκός Α.Ο.          22

4. Α.Σ. Ίφιτος Πατρών         20

5. Ο.Α. Χανίων                    18

6. Α.Ο. Ταταύλα                   17

7. Α.Σ. Πέρα                        16

————————————————

8. Ε.Α. Βόχας                     14

9. Φιλία Ορεστιάδας            13

————————————————

10. Α.Ο. Πεύκης                  11 *

*** Τυπικά και μόνο βάζουμε στη βαθμολογία τους προηγούμενους αγώνες της Πεύκης, επειδή εκκρεμεί η συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής μετά τους δύο μηδενισμούς της. Η ομάδα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και θ’ ακυρωθούν οι αγώνες της

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΑΝΔΡΩΝ (σε 9 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ                      ΒΑΘΜΟΙ

1. Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου          18

———————————————————-

2. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας         16

3. Γ.Α.Σ. Ελευσίς              15

———————————————————

. Αθηνά Μαγκουφάνας     15

5. Π.Κ.Δ. Ταύρου               13

-. Άρης Νικαίας             13

. Απόλλων Καλαμαριάς    13

8. Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.          11

———————————————————-

. Γ.Α.Ο. Πειραιά                11

10. Γ.Σ. Άρης Βούλας           10

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ