Καραχάλιου: «Θα κυνηγήσω με λύσσα το μετάλλιο»

Καραχάλιου: «Θα κυνηγήσω με λύσσα το μετάλλιο»

Η κορυφαία Ελληνίδα ιστιοπλόος έχει ήδη εξασφαλίσει «εισιτήριο» για την συμμετοχή της Ελλάδας στο Τόκιο 2020 και εκείνο που θέλει πλέον, είναι η διεκδίκηση ενός μεταλλίου.

Η Βασιλεία Καραχάλιου για μια ακόμη φορά ήταν πιστή στο ραντεβού της με το βάθρο σε μία μεγάλη διοργάνωση και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Μαϊάμι.

Η κορυφαία Ελληνίδα ιστιοπλόος έχει ήδη εξασφαλίσει «εισιτήριο» για την συμμετοχή της Ελλάδας στο Τόκιο 2020 και εκείνο που θέλει πλέον, είναι η διεκδίκηση ενός μεταλλίου. «Δεν με ενδιαφέρει να παραστώ απλά στους Ολυμπιακούς αγώνες, θέλω να πρωταγωνιστήσω», δηλώνει με νόημα σε συνέντευξή της που παραχώρησε.  Η Καραχάλιου, δηλώνει με έμφαση ότι θα κυνηγήσει με λύσσα ένα μετάλλιο, ενώ εξέφρασε και τα παράπονά της για την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία που δεν είναι αρωγός της προσπάθειάς της, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Βασιλείας Καραχάλιου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

Βασιλεία, έφερες ακόμα μια μεγάλη επιτυχία, με το ασημένιο μετάλλιο στο Μαΐάμι. Φαντάζομαι ότι είσαι απόλυτα ικανοποιημένη;
«Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Ο αγώνας δεν πήγε όπως θα ήθελα. Τις πρώτες δύο ημέρες ήμουν σχεδόν κοιμισμένη από το τζετ λαγκ και δυστυχώς «ξύπνησα» την τρίτη ημέρα. Σίγουρα το μετάλλιο σου δίνει μια ικανοποίηση, αλλά πρέπει να σταθώ στα λάθη μου και να προχωρήσω».

Φαίνεται ότι το Μαϊάμι σου… πάει, μιας και συνέχεια στη συγκεκριμένη διοργάνωση έχεις επιτυχίες. Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ένα καλό τεστ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;
«Η αλήθεια είναι ότι το Μαϊάμι μου πάει. Είναι το μέρος που έκανα το πρώτο μου… ξέσπασμα! Εχει όλα τα ήδη του καιρού και μάλιστα δύσκολες αλλαγές. Θα μπορούσα να πω ότι το έχω… ψυχολογήσει»

Βρισκόμαστε στην «τελική ευθεία» για το Τόκιο, πως εξελίσσεται η προετοιμασία σου;
«Η προετοιμασία μου βρίσκεται στο τελικό στάδιο, αλλά αντιμετωπίζω διάφορα προβλήματα. Δυστυχώς δεν έχω μια ομοσπονδία αρωγό αυτής της τιτάνιας προσπάθειας, η οποία θα μπορούσε έστω να μας συμπαρασταθεί ψυχολογικά.  Πάρα ταύτα ο προπονητής μου κάνει ό,τι είναι  ανθρωπίνως δυνατόν να καλύψει ό,τι μπορεί. Το αποτέλεσμα θα δείξει, γιατί το έργο μας δεν γίνεται πιο εύκολο».

Το γεγονός ότι πήρες το εισιτήριο της πρόκρισης πολύ νωρίς, σου δίνει τη δυνατότητα να προετοιμαστείς κατάλληλα και ποιες είναι οι δυσκολίες που μας προανέφερες;
«Παρά το γεγονός ότι πήρα την πρόκριση νωρίς για την χώρα, η ΕΙΟ μέχρι το τέλος μας βάζει αγώνες εσωτερικής πρόκρισης. Με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε το αρτιότερο δυνατό πρόγραμμα για το Τόκιο και να επικεντρωθούμε στο δύσκολο στίβο της Ιαπωνίας.»

Ο στόχος σου στο Τόκιο είναι το μετάλλιο;
«Σαφώς και θα κυνηγήσω με λύσσα ένα μετάλλιο. Δεν με ενδιαφέρει να παραστώ, θέλω να πρωταγωνιστήσω. Να δικαιωθούν όλοι οι κόποι μου και να ξεπεράσω τις αδικίες και τα εμπόδια που μου έχουν βάλει. Θέλω να φύγω από το Τόκιο δικαιωμένη»
Τέλος, σ’ αυτούς τους μήνες που ακολουθούν, τι περιλαμβάνει η προετοιμασία σου;

«Η προετοιμασία μου περιλαμβάνει σωματική και ψυχολογική ετοιμασία. Για όλα όσα μπορεί να συμβούν. Ο προπονητής μου είναι υπεύθυνος για την προετοιμασία και έχοντας συμμετάσχει ο ίδιος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Εύχομαι ο Θεός βοηθός!»

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ