«Έφυγε» ο Κερτ Τόμας, ο πρώτος Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής (vid)

«Έφυγε» ο Κερτ Τόμας, ο πρώτος Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής (vid)

Ο Κερτ Τόμας απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών από επιπλοκές λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη στις 24 Μαϊου.

Την απώλεια του Κερτ Τόμας, θρηνεί ο κόσμος της ενόργανης γυμναστικής. Ο Αμερικανός πρωταθλητής, απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών, συνεπεία επιπλοκών από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στις 24 Μαϊου.

Ο εκλιπών, υπήρξε σπουδαία μορφή του αθλήματος, καθώς έγινε ο πρώτος Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής. Ηταν το 1978, όταν ο Τόμας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο έδαφος, κατά την διάρκεια της κορυφαίας διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε στο Στρασβούργο.

«Έχασα τον κόσμο μου, τον καλύτερο μου φίλο και τον σύντροφό μου για 24 χρόνια. Ο Κερτ έζησε την ζωή του στο έπακρο και θα είναι για πάντα τιμή που είμαι η σύζυγος του», δήλωσε συντετριμένη η Μπέκι Τόμας.

Το 1979, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Fort Worth Worlds του Τέξας, ο Τόμας μοιράσθηκε το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους με τον Ανατολικογερμανό, Ρόλαντ Μπρούκνερ, ενώ συνολικά στην διοργάνωση, κατέκτησε έξι μετάλλια, επίδοση που ισοφάρισε η συμπατριώτισσα του και θρύλος της σύγχρονης ενόργανης γυμναστικής, Σιμόν Μπάιλς.

Ο Τόμας, είχε συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976 χωρίς να ανεβεί στο βάθρο, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα δεν έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας, λόγω του μποϊκοτάζ των ΗΠΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ