Ντοκιμαντέρ του Netflix για τον Κάπερνικ

Ντοκιμαντέρ του Netflix για τον Κάπερνικ

Ο Κάπερνικ έγινε σύμβολο του αντιρατσιστικού κινήματος, όταν το 2016 και κατά την διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, γονάτισε διαμαρτυρόμενος για την αστυνομική βία κατά των μαύρων και το Netflix το εκμεταλλεύεται.

Ο πρώην σταρ του NFL, Κόλιν Καπερνικ, θα αποτελέσει κεντρικό πρόσωπο μιας σειράς ντοκιμαντέρ, παραγωγής της κορυφαίας πλατφόρμας Netflix.

Οπως είναι γνωστό, ο Κάπερνικ έγινε σύμβολο του αντιρατσιστικού κινήματος, όταν το 2016 και κατά την διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, γονάτισε διαμαρτυρόμενος για την αστυνομική βία κατά των μαύρων. Εκτοτε, ο εκ των κορυφαίων παικτών του αμερικανικού ποδοσφαίρου, δεν έχει καταφέρει να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Η σειρά που ονομάσθηκε «Colin in Black & White», με σκηνοθέτιδα την Αβα Ντουβερνάϊ, επικεντρώνεται στην περίοδο όπου ο Κάπερνικ ήταν μαθητής και φοιτητής και κατά την διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκε η ακτιβιστική του δράση. Μάλιστα, ο Κάπερνικ θα είναι και ο αφηγητής της ιστορίας του.

«Εξετάζουμε τις φυλετικές συγκρούσεις που αντιμετώπισα ως μαύρος, ο οποίος υιοθετήθηκε σε μια λευκή κοινότητα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μου στο σχολείο», δήλωσε σχετικά ο Κάπερνικ και πρόσθεσε: «Πολύ συχνά βλέπουμε το φυλετικό ζήτημα και τις ιστορίες των μαύρων που αντιμετωπίζονται με λευκό φακό. Ο στόχος μου είναι να δώσω μια νέα προοπτική στις διαφορετικές πραγματικότητες που αντιμετωπίζουν οι μαύροι».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ντουβερνάι, διακρίθηκε πέρυσι με τη σειρά «When They See Us», εμπνευσμένη από μία υπόθεση βιασμού στο Central Park, που οδήγησε σε -λανθασμένη-φυλάκιση πέντε εφήβων, τεσσάρων Αφροαμερικανών και ενός Ισπανόφωνου, οι οποίοι καταδικάστηκαν μετά από ομολογίες που ελήφθησαν υπό πίεση και ελλείψει φυσικών αποδεικτικών στοιχείων.

«Με την διαμαρτυρία του, ο Κόλιν Κάπερνικ άρχισε μια εθνική συζήτηση για το ζήτημα της φυλετικής δικαιοσύνης με εκτεταμένες συνέπειες για το αμερικανικό ποδόσφαιρο, τον πολιτισμό και για αυτόν προσωπικά», σχολίασε η διακεκριμένη σκηνοθέτιδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ