1.000 ημέρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο (vid)

1.000 ημέρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο (vid)

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ξεκίνησε και σε 1.000 ημέρες θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης.

Το Τόκιο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020 και η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί σε 1.000 ημέρες από σήμερα. Η ιαπωνική πρωτεύουσα έχει διοργανώσει άλλη μια φορά τους Αγώνες, το 1964.

Το Τόκιο ανέλαβε τη διοργάνωση των Αγώνων, στις 7 Σεπτεμβρίου 2013 όταν η υποψηφιότητά του υπερίσχυσε της Κωνσταντινούπολης και της Μαδρίτης. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 339 αγωνίσματα σε 33 αθλήματα καθώς επιστρέφουν το μπέιζμπολ/σόφτμπολ και προστίθενται το καράτε, η αναρρίχηση, το σερφ και το σκέιτμπορντ.

Πολλές εγκαταστάσεις του 1964 ανακαινίζονται και θα χρησιμοποιηθούν για τους Αγώνες του 2020 με την πλειονότητά τους να βρίσκεται στην επιχειρηματική ζώνη του Τόκιο. Οι Τελετές Έναρξης και Λήξης θα πραγματοποιηθούν στο ανακατασκευασμένο Ολυμπιακό Στάδιο χωρητικότητας 60.000 θεατών, στις 24 Ιουλίου και 9 Αυγούστου 2020 αντίστοιχα.

Το έμβλημα των Αγώνων, ένας μπλε κύκλος σε μορφή σκακιέρας «εκφράζει μια εκλεπτυσμένη κομψότητα και πολυπλοκότητα που αποτελεί η Ιαπωνία» σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η μασκότ θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2018 και για τον σχεδιασμό της έγινε ανοιχτός διαγωνισμός κι υποβλήθηκαν 2.042 προτάσεις.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, έχει δηλώσει σχετικά με τους Αγώνες του Τόκιο: «Θα είναι πιο νεανικοί, περισσότερο αστικοποιημένοι και θα συμμετέχουν πιο πολλές γυναίκες».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Τσουνεκάζου Τακέντα είπε: «Η επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων “Τόκιο 2020” είναι απαραίτητη για να συμβάλλει ο αθλητισμός στην προώθηση μιας καλύτερης κοινωνίας και της παγκόσμιας ειρήνης».

https://youtu.be/pRGsvnB-Wjc

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ