Επιστρέφει στις προπονήσεις η εθνική ομάδα χάντμπολ

Επιστρέφει στις προπονήσεις η εθνική ομάδα χάντμπολ

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα (1/12) η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας, με την οποία ενημερώνει για τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των αναμετρήσεων για τον 1ο όμιλο της προκριματικής φάσης του EURO 2022, στον οποίο μετέχει και η εθνική ανδρών.

Οι πρώτες δύο αγωνιστικές του γκρουπ ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον Νοέμβριο, αλλά αναβλήθηκαν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επρόκειτο να αντιμετωπίσει τη Σερβία στο Ζρένιανιν στις 4 Νοεμβρίου και τη Γαλλία στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης στις 8/11, στο πλαίσιο των πρώτων δύο αγωνιστικών.

Στη σημερινή ανακοίνωσή της η ΟΧΕ τονίζει ότι υπήρξε συμφωνία, προκειμένου -εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες- η εθνική ομάδα να υποδεχθεί το Βέλγιο στις 7 Ιανουαρίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ΔΑΚ Κορυδαλλού. Η εθνική ομάδα θα πραγματοποιήσει αύριο (2/12) την πρώτη προπόνησή της στο ΟΑΚΑ, ενώ η ΟΧΕ ανακοίνωσε και το καινούριο πρόγραμμα στον όμιλο της «γαλανόλευκης».

Η σχετική ανακοίνωση της ΟΧΕ έχει ως εξής:

«Στις 30 Οκτωβρίου 2020 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ ανέβαλε όλες τις προγραμματισμένες αναμετρήσεις του Νοεμβρίου για τον 1ο προκριματικό όμιλο του EURO 2022 -στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική Ανδρών- λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του Covid-19.

Τις τελευταίες ημέρες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ είχε συνεργασία με τις Εθνικές ομοσπονδίες- μέλη της, αναφορικά με έναν νέο προγραμματισμό για την προκριματική φάση.

Αν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν συμφωνήθηκε η Εθνική Ανδρών να αγωνιστεί με το Βέλγιο την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021. Η EHF αποδέχθηκε το αίτημα της ΟΧΕ το παιχνίδι να διεξαχθεί κατ’ εξαίρεση στην Αθήνα και το ΔΑΚ Κορυδαλλού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιδημιολογική κατάσταση τόσο στο Βέλγιο, όσο και στην Σερβία είναι βεβαρυμμένη, λόγω του covid-19 και υπάρχουν καθημερινές διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για να διασφαλιστούν οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων.

Υπό αυτά τα δεδομένα οι αθλητές και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ανδρών υποβλήθηκαν σε tests covid-19 -τα οποία ήταν όλα αρνητικά- διαδικασία που θα ακολουθούν κάθε εβδομάδα σύμφωνα με την ΚΥΑ, ώστε να πραγματοποιηθεί η προετοιμασία της ομάδας με πρώτη προπόνηση αύριο (18:00-20:00) στο ΟΑΚΑ.

Πρώτος στόχος είναι να βρουν και πάλι ρυθμό οι διεθνείς που βρίσκονται σε απραξία εδώ και καιρό. Για αυτό τον λόγο και στις πρώτες κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Γιάννη Αρβανίτη δεν συμπεριλήφθηκαν οι διεθνείς που παίζουν στην ΑΕΚ και προπονούνται καθημερινά με το σωματείο τους, αλλά και οι αθλητές που παίζουν στο εξωτερικό και συνεχίζουν την αγωνιστική τους δραστηριότητα.

Οι αθλητές που κλήθηκαν είναι οι: Τσίλης, Κανδύλας, Δεληχρήστος, Τερλέτσκι, Μιχαηλίδης, Πασσιάς, Μπάγιος (Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή), Κολλύρης, Καρακεχαγιάς, Στεφανίτσης, Παγιάτης (ΑΣΕ Δούκα), Λιάπης, Παπαβασίλης (ΠΑΟΚ), Χουρσουντιάν, Βλάχος (Άρης Νικαίας), Τσιγαρίδας (Διομήδης Άργους).

Το νέο πρόγραμμα του ομίλου όπως προτάθηκε από την ΕΗF:
7/1 Ελλάδα-Βέλγιο
9-10/1 Βέλγιο-Ελλάδα
13-14/1 Σερβία-Ελλάδα
16-17/1 Βέλγιο-Σερβία
9-10/3 Γαλλία-Βέλγιο
27/4 Ελλάδα-Γαλλία
29/4 Ελλάδα-Σερβία
29/4 Βέλγιο-Γαλλία
2/5 Γαλλία-Ελλάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ