Πλάθα: «Στην ΑΕΚ μέχρι το 2024, υπάρχουν σκέψεις για την Εθνική Ελλάδος»

Πλάθα: «Στην ΑΕΚ μέχρι το 2024, υπάρχουν σκέψεις για την Εθνική Ελλάδος»

Από την Ισπανία όπου βρίσκεται για την αποθεραπεία του ο Πλάθα Χιμένεθ αποκάλυψε ότι θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ ως το 2024 αλλά και ότι υπάρχουν συζητήσεις για να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος.

Η ΑΕΚ διανύει μια εξαιρετική σεζόν εν μέσω πανδημίας αφού φιγουράρει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος ενώ βρίσκεται πολύ κοντά σε έναν (ακόμη) ευρωπαϊκό τελικό, μετά τη νίκη της με 31-29 στο πρώτο ματς με την Γκορένιε. Παρόλα αυτά είναι υποχρεωμένη εδώ και μεγάλο διάστημα να αγωνίζεται χωρίς τους δύο κορυφαίους παίκτες της.

Μετά τον Κριστιάν Ουγκάλδε που έμεινε εκτός δράσης στο ξεκίνημα της σεζόν καθώς υπέστη ρήξη χιαστού, άτυχος στάθηκε και ο Πλάθα Χιμένεθ. Ο Ισπανός πίβοτ υπέστη κάταγμα περόνης στην προπόνηση στα τέλη του προηγούμενου μήνα και μοιραία τέθηκε και αυτός νοκ άουτ (πιθανότατα) για το υπόλοιπο της σεζόν.

Αυτό τον καιρό μάλιστα βρίσκεται στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη όπου πραγματοποιεί την αποθεραπεία του και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «La Tribuna» ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. Ο άσος της Ενωσης έδωσε την είδηση πως έχει ήδη συμφωνήσει με τη διοίκηση για να επεκτείνει το συμβόλαιό του μέχρι το 2024 ενώ γνωστοποίησε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομοσπονδία για να παίξει στην Εθνική ομάδα.

«Δεν είναι κάτι που με ανησυχεί τώρα, αλλά το έχουμε ήδη συζητήσει και η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να παίξω με μια ομάδα σε σημαντικά πρωταθλήματα, όπως ένα Ευρωπαϊκό ή ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού δεν μπορώ με την Ισπανία. Αυτό, όμως περνάει σε δεύτερη μοίρα, αφού προτεραιότητα μου είναι η ΑΕΚ», είπε αναφερόμενος στην Εθνική και συνέχισε μιλώντας για την εμπειρία του στη χώρα μας όπου διανύει πλέον τον δεύτερο χρόνο του, «Είμαι ευχαριστημένος στην ΑΕΚ και νιώθω άνετα και στην Ελλάδα. Η διαμονή εκεί είναι υπέροχη και η κουλτούρα παρόμοια με αυτή της Ισπανίας, με πολύ φιλικούς ανθρώπους και απίστευτες παραλίες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ