Χάντμπολ για γέλια και για κλάματα

Χάντμπολ για γέλια και για κλάματα

Αλλαγές αποφάσεων εν μία νυκτί. Διεξαγωγή τελικών μόνο όταν λείπει ο Ολυμπιακός. Και όταν ήταν; Πρωτάθλημα στην ΑΕΚ στα χαρτιά. Το ελληνικό χάντμπολ στα χειρότερά του.

Μαγικός ο κόσμος του ελληνικού χάντμπολ. Και με όσους παίρνουν τις αποφάσεις στα πιο σημαντικά ζητήματα; Να έχουν κοντή μνήμη. Να μη θυμούνται τι συνέβη πέρσι. Και να αλλάζουν τους κανονισμούς κατά το δοκούν. Και εν μία νυκτί. Κι όλα αυτά εν καιρώ κορωνοϊού. Όταν αποφάσισαν να καταστρατηγηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να… κρέμονται σαν σαρδέλες χίλιοι άνθρωποι σε ένα κλειστό γήπεδο προκειμένου να παρακολουθήσουν τον τελικό του EHF Ευropean Cup μεταξύ της ΑΕΚ και της Σουηδικής Ύσταντς, που έλαβε χώρα στο κλειστό της Χαλκίδας.

Η συνέχεια όλου αυτού; Στην ΑΕΚ τα κρούσματα κορωνοϊού έσκαγαν το ένα μετά το άλλο. Στον ΠΑΟΚ επίσης κόλλησαν, έπειτα από το παιχνίδι της 11ης Ιουνίου κόντρα στην ΑΕΚ. Με κορωνοϊό εντοπίστηκαν έως και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Νέας Φιλαδέλφειας. Στις 18 Ιουνίου η ΟΧΕ ανακοίνωση την αναβολή -κατ’ εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου- του πρώτου τελικού ς της Handball Premier ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που επρόκειτο να διεξαχθεί την Τρίτη 22/6 (20:30) λόγω κρουσμάτων covid-19 στην ΑΕΚ. Και οι τελικοί ξεκίνησαν με τρεις εβδομάδες καθυστέρηση.

Οι τελικοί που φέτος δεν είχαν… Ολυμπιακό. Άρα έπρεπε να διεξαχθούν κανονικά. Και όχι στα χαρτιά. Αύριο, Τρίτη, είναι προγραμματισμένος ο δεύτερος. Με την ΑΕΚ να κατακτά το πρωτάθλημα με νίκη, αφού φέτος αποφάσισαν να κριθεί ο τίτλος στις δύο νίκες. Και εδώ φτάνουμε στην… κοντή μνήμη.

Πέρσι το πρωτάθλημα διακόπηκε τη στιγμή που Ολυμπιακός και ΑΕΚ ήταν ισόβαθμοι στην κορυφή του πίνακα. Σε μια κούρσα που έδειχνε αμφίρροπη και που θα κρινόταν στους τελικούς. Όμως η ΟΧΕ είχε άλλη άποψη. Τη στιγμή που φέτος βρήκε ημερομηνίες έστω και μέσα στο κατακαλόκαιρο για να κάνει τους τελικούς, πέρσι ήταν απλά… Μάιος. Κι ενώ ο Ολυμπιακός ζητούσε να κριθεί το πρωτάθλημα στο γήπεδο, όπως είναι και το δίκαιο και άφησε το ελεύθερο στην Ομοσπονδία να επιλέξει τον τρόπο, λέγοντας πως επιθυμεί να παίξει και στη μία και στις δύο και στις τρεις νίκες, έβλεπε την ΑΕΚ να ζητάει να παίξει μόνο στις τρεις νίκες.

Και τι έκανε η ΟΧΕ; Αποφάσισε να δώσει έναν ολόκληρο τίτλο στα χαρτιά. Έσπευσε να διακόψει το πρωτάθλημα και να ανακοινώσει πως πρωταθλήτρια στην ισοβαθμία είναι η ΑΕΚ. Με τις δύο ομάδες να έχουν παίξει μόλις ένα παιχνίδι στη σεζόν. Έναν χρόνο μετά οι ίδιοι άνθρωποι παίρνουν διαφορετικές αποφάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ