Δημητρούλιας: «Μια χρονιά που όλοι οι συντελεστές θα θυμόμαστε για πάντα»

Δημητρούλιας: «Μια χρονιά που όλοι οι συντελεστές θα θυμόμαστε για πάντα»

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας κάνει τον απολογισμό της σεζόν για την ΑΕΚ και δίνει το σύνθημα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ωρα των Σπορ» παραχώρησε ο Δημήτρης Δημητρούλιας και μίλησε για την επιτυχία της ΑΕΚ με την κατάκτηση του τρεμπλ, τους στόχους για το μέλλον αλλά και το ελληνικό χάντμπολ γενικότερα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημητρούλιας:

– Το τρεμπλ που αποτελούσε στόχο στην αρχή της σεζόν είναι πλέον γεγονός. Έχεις καταφέρει να το συνειδητοποιήσεις;

«Στην πραγματικότητα όχι. Ήταν μια εξαντλητική χρονιά που προτεραιότητα στο μυαλό μου ήταν να γίνει η δουλειά , οπότε ακόμα δεν έχουν κάτσει όλα τα ευχάριστα στο κεφάλι μου όμως κι αυτό θα γίνει. Όταν γράφεις ιστορία έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου για να απολαύσεις τους κόπους σου».

– Πως θα χαρακτήριζες αυτή τη σεζόν;

«Αδιαμφισβήτητα την πιο δύσκολη και ταυτόχρονα την πιο επιτυχημένη . Είναι μια χρονιά που όλοι οι συντελεστές θα θυμόμαστε για πάντα».

– Η χρονιά τα είχε όλα φέτος. Διακοπές, προπονήσεις χωρίς αγώνες, αγώνες χωρίς προπονήσεις, μετά συνεχόμενα παιχνίδια, μετά πάλι διακοπή. Πως διαχειρίστηκες όλα αυτά τα σκαμπανεβάσματα;

«Στην αρχή με πολύ δουλειά και στην πορεία με πολύ υπομονή και διαχειρηστικότητα. Η ομάδα άλλαξε μορφολογία, πρόσωπα, τακτικές. Στην πραγματικότητα μιλάμε για τρείς εποχές και τρείς διαφορετικές, ως προς την ουσία τους ομάδες. Η δουλειά λοιπόν του προπονητικού αλλά και του διοικητικού σταφ ήταν δύσκολή και απαιτητική».

-Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που κλήθηκες να διαχειριστείς φέτος;

«Για μένα το μομέντουμ του τραυματισμού του Πλάθα . Δεν μπορούσα να πιστέψω πως μετα από πολλές αναποδιές και προβλήματα μας προέκυψε αυτό. Εκείνη τη στιγμή ήταν ο σημαντικότερος μας παίκτης σε άμυνα και επίθεση, καθώς επίσης μια προσωπικότητα που ισορροπούσε πολλά στο συνολικό πνεύμα της ομάδας».

– Σε μια ομάδα που αποτελείται από πολλούς παίκτες εγνωσμένης αξίας, πόσο δύσκολο είναι να μπει το «εγώ» κάτω από το «εμείς» και να διατηρηθούν οι ισορροπίες σε μια σεζόν διόλου εύκολη από ψυχολογικής πλευράς;

«Είναι πολύ δύσκολο. Και πολλές φορές στο τέλος της μέρας είναι το κλειδί ανάμεσα στην φθορά και την αφθαρσία. Θέλω να πω, μπορεί να τα έχεις κάνει όλα τέλεια σε μια ομάδα σε επίπεδο δουλειάς αλλά και τακτικής προσέγγισης όμως, αν το «εγώ» από τις μεγάλες περσόνες ξεπερνά τα όρια μπορεί να γκρεμιστεί το οικοδόμημα. Σε μια ομάδα όπως την φετινή λοιπόν αυτή η διαχείριση ήταν τεράστιας σημασίας».

– Τραυματίζεται ο Πλάθα πριν τα ματς με την Γκορένιε, μετά μαθαίνεις για τον Μόγια πριν τους τελικούς. Θέλω να μου πεις την πρώτη σκέψη σου;

Σχετικά με τον Πλάθα σας είπα ήδη. Στην περίπτωση του Μόγια και αφού φυσικά συνειδητοποιησα ότι δεν κινδυνευει η υγεία του, πλέον άρχισε να μοιάζει σαν φάρσα. Ο Μόγια την συγκεκριμμένη περίοδο ήταν κι αυτός, όπως κι ο Πλάθα, στην καλύτερη κατάσταση ίσως και της ζωής του σαν παίκτης.

«Σταθερή προτεραιότητα της ΑΕΚ η καταξίωση σε Ελλάδα και Ευρώπη»

«Πολλοί αναρωτιούνται ήδη μετά από μια σεζόν σαν την φετινή, με τρεις κούπες να κοσμούν ήδη την τροπαιοθήκη της ΑΕΚ τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κάποιος για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Για τον Δημήτρη Δημητρούλια όμως ήδη το κίνητρο για τη νέα σεζόν είναι μεγαλύτερο και ισχυρότερο. Αν ο δρόμος προς την κορυφή είναι δύσκολος, η παραμονή εκεί απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. «Πιστεύω πολύ στις τρίτες χρονιές μου» έχει δηλώσει ο προπονητής της ΑΕΚ και για να το πιστεύει αυτός τότε σίγουρα θα δούμε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα από αυτή την ομάδα. Όπως σχολίασε και ο ίδιος προτεραιότητα της ΑΕΚ είναι η καταξίωση σε Ελλάδα και Ευρώπη».

– Έχεις πει πως πιστεύεις στις τρίτες χρονιές σου. Αν όμως τα πέτυχες όλα στην δεύτερη, τι περισσότερο περιμένεις εσύ ο ίδιος από την ομάδα σου στην τρίτη σου χρονιά στον πάγκο της ΑΕΚ;

«Η καταξίωση της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη πρέπει να είναι μια σταθερή προτεραιότητα σε όποιον βρίσκεται στο τιμόνι της».

-Φέτος η ΑΕΚ όλους τους τελικούς της τους έπαιξε ουσιαστικά χωρίς τους Ισπανούς της. Η επιστροφή τους τι παραπάνω θα δώσει στο παιχνίδι της ΑΕΚ;

«Μεγάλη ποιότητα, μεγαλύτερη αγωνιστική σταθερότητα, και φυσικά θέαμα».

-Η ΑΕΚ πέρυσι διεκδικούσε το τρεμπλ, η κατάσταση δεν το επέτρεψε, τελικά ήρθε φέτος. Πιστεύεις στην μοίρα, ότι αν κάτι στο χρωστάει το σύμπαν θα στο δώσει ή θεωρείς πως τα πάντα γίνονται μέσω της δουλειάς και της δικής μας προσπάθειας;

«Προσωπικά το βίαιο τέλος της περσινής σεζόν στην 33η εβδομάδα, η απώλεια διεκδίκησης του κυπέλλου Ελλάδας που ήμασταν αγκαλιά μετά τον αποκλεισμό σε διπλό ματς του Ολυμπιακού, αλλά και του Τσάλεντζ, όπου φτάσαμε στους 8 αποκλείοντας ένα από τα φαβορί, μου άφησαν στο νου, στο πέρασμα του χρόνου, τη θέση 2 άδικα χαμένων διεκδικήσεων τίτλων. Όμως είναι όπως το είπατε, το περσινό είναι και ένας λόγος που η ομάδα επέμεινε στην κατάκτηση τον φετινών τίτλων παρά τις όποιες δυσκολίες».

– Η ομάδα θα διεκδικήσει μια θέση στο EHF European League της νέας σεζόν. Πιστεύεις πως μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο πρωταγωνιστώντας ή ως αουτσάιντερ;

«Ναι πιστεύω πως αυτή η ομάδα μπορεί να κάνεις εκπλήξεις που η πλειονότητα του ευρωπαϊκού χάντμπολ δεν περιμένει».

– Πιο έζησες πιο έντονα από τους τρεις τελικούς, Κύπελλο, Ευρώπη ή πρωτάθλημα;

«Χωρίς αμφιβολία τον Ευρωπαϊκό. Είδα σε όλων τα μάτια αυτό που δεν είχα ξαναδεί σε θέληση και συναίσθημα».

– Η ΑΕΚ ουσιαστικά είναι έτοιμη για τη νέα χρονιά καθώς σχεδόν ο βασικός κορμός παραμένει. Τι παραπάνω να περιμένουμε από το ρόστερ;

«Μικρές αναπροσαρμογές. Οι μεγάλες μεταγραφές θα είναι η επανένταξη των Ισπανών».

-Ένα σχόλιο για τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Μπουκοβίνα και Ηλιόπουλο. Είναι παίκτες που ταιριάζουν στο παιχνίδι της ΑΕΚ και τη δική σου φιλοσοφία;

«Είναι 2 παιδιά με πολλά χρόνια πλέον συμμετοχής στην Εθνική ομάδα και κατά τη γνώμη μου είναι έτοιμοι να μεταπηδήσουν σε ένα ανώτερο επίπεδο όπου η ΑΕΚ για αυτούς θα είναι εφαλτήριο και ταυτόχρονα θα καρπωθεί σε αγωνιστικό αποτέλεσμα. Το κοινό τους γνώρισμα είναι το μεγάλο πάθος και η αφοσίωση σε αυτό που κάνουν».

– Το κεφάλαιο Εθνική ομάδα θα σε ενδιέφερε; Γνωρίζουμε πως σου έχει ζητηθεί από την ομοσπονδία η άποψη σου για το ελληνικό χάντμπολ γενικότερα. Θεωρείς πως υπάρχει φουρνιά αθλητών για μελλοντικές μεγάλες διακρίσεις;

«Πιστεύω ότι σύντομα θα καταφέρουμε μια μεγάλη πρόκριση πάντα και με τη βοήθεια της τύχης στην κλήρωση θα μας δοθεί μια ευκαιρία που πλέον θα την αρπάξουμε από τα μαλλιά . Υπάρχει ένας κορμός παικτών που απαρτίζουν αρκετά χρόνια εθνική ομάδα και η δουλειά τους σε μεγάλους συλλόγους όπως ο δικός μας αλλά και στο εξωτερικό κάνουν το επίπεδο την ομάδας να ανεβαίνει προοδευτικά. Επίσης διαφαίνεται ότι το νέο αίμα που μπαίνει προοδευτικά θα προσδώσει ποιότητα».

«Περήφανος που δικαίωσα την επιλογή του Σταμάτη Παπασταμάτη»

Πριν δύο καλοκαίρια όλες οι δυνάμεις συνηγόρησαν για να έρθει ο Δημήτρης Δημητρούλιας στην ΑΕΚ. Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο Σταμάτης Παπασταμάτης αν δεν είχε κάνει αυτό το τηλεφώνημα για να τον ρωτήσει αν είχε υπογράψει στον ΠΑΟΚ, ίσως η συνέχεια να ήταν διαφορετική και για τις δύο πλευρές. Η μοίρα όμως το ήθελε οι δύο αυτοί άνθρωποι να συναντηθούν και να οδηγήσουν την καλύτερη ΑΕΚ όλων των εποχών ο καθένας από το πόστο του στην κορυφή. Παρότι ο Δημητρούλιας είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει πολύ στα αποτελέσματα της δουλειάς, κάποιες φορές η τύχη, η συγκυρία βάζει το δικό της «λιθαράκι» στην ιστορία. Το μοναδικό που έλειψε από τη φετινή χρονιά ήταν ο κόσμος. Είναι πραγματικά οξύμωρο σε μια σεζόν με τόσο μεγάλες επιτυχίες και τίτλους οι παίκτες να μην μπορέσουν να τις ζήσουν στο απόλυτο μαζί με τους οπαδούς.

– Τι σου είπε ο κ. Παπασταμάτης μετά και το πρωτάθλημα που σφραγίστηκε και το τρεμπλ δηλαδή;

«Τίποτα. Τα είχαμε πει όλα μετά τον Ευρωπαϊκό τελικό. Ο Κύριος Παπασταμάτης είναι ο άνθρωπος που οραματίστηκε κάτι τόσο μεγάλο και μέσα σε μια πενταετία στο χώρο το υλοποίησε. Αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους».

– Ο κόσμος σας έλειψε φέτος;

«Το μεγαλύτερο μου κρίμα είναι που ζήσαμε τόσες πολλές κορυφαίες στιγμές ουσιαστικά χωρίς τον κόσμο μας, αν εξαιρέσω βέβαια λίγο την περίπτωση της Χαλκίδας. Αισθάνομαι ότι με την έλευση την φετινής χρονιάς αυτό θα ξεσπάσει».

– Έχοντας πλέον και μια πορεία αρκετών ετών ως προπονητής και έχοντας υπάρξει και αθλητής, τι σου αρέσει περισσότερο. Να παίζεις ή να είσαι στον πάγκο;

«Δεν υπάρχει σύγκριση σε αυτό. Με διαφορά ο πάγκος, ήδη στα τελευταία μου παικτικά χρόνια σκεφτόμουν περισσότερο σαν προπονητής και παραδόξως , αν και ξεκίνησα πολύ νέος 33 χρονών, και σε ένα πάγκο που ως τότε ήταν ηλεκτρικός, δηλαδή αυτός του Διομήδη των επενδύσεων χωρίς τίτλους, ένιωθα άνετα σαν να το έκανα για χρόνια».

– Μετα από 2 χρόνια στην ΑΕΚ ποιο είναι το δικό σου συναίσθημα για όλο αυτό το εγχείρημα;

«Νιώθω περήφανος που δικαίωσα την προσωπική επιλογή του Κου Παπασταμάτη. Η ομάδα αυτή από το πρώτο κιόλας τουρνουά προετοιμασίας πέρυσι το καλοκαίρι στην Στρούγκα , έδειξε ότι θα φέρει ένα νέο ισχυρό αέρα και μέταλλο. Αυτά τα 2 χρόνια δεν υπάρχει διοργάνωση που χάσαμε ή αποκλειστήκαμε συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των τουρνουά προετοιμασίας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες μου και τα παιδιά που δεν θα είναι μαζί μας τη νέα χρονιά. Ο καθένας φέτος έβαλε το δικό του λιθαράκι σε αυτό που πετύχαμε και θα αποτελεί πάντα κομμάτι της ιστορίας της ΑΕΚ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ