Επιστολή ΟΧΕ σε Αυγενάκη – «Να ανακοινωθεί άμεσα χρονοδιάγραμμα καταβολής χρημάτων στα σωματεία»

Επιστολή ΟΧΕ σε Αυγενάκη – «Να ανακοινωθεί άμεσα χρονοδιάγραμμα καταβολής χρημάτων στα σωματεία»

Η ομοσπονδία χάντμπολ έστειλε επιστολή στον Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής απόφασης από τον στοιχηματισμό και ζητάει το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής των χρημάτων στις ομάδες.

Η ΟΧΕ με επιστολής της ζητάει από τον Λευτέρη Αυγενάκη και το υφυπουργείο Αθλητισμού να ανακοινωθεί άμεσα το χρονοδιάγραμμα καταβολής χρημάτων στα σωματεία από τον στοιχηματισμό. Ο λόγος είναι πως οι ομάδες έχουν ετοιμάσει τους προϋπολογισμούς τους με βάση την αποπληρωμή αυτών των χρημάτων και για αυτό τον λόγο εκφράζει ανοιχτά η ομοσπονδία χάντμπολ την ανησυχία της για την κάλυψη των αναγκών επί καθημερινής βάσεως.

Αναλυτικά η επιστολή της ΟΧΕ:

Κύριε Υφυπουργέ,

Με την ευκαιρία της έναρξης των Πρωταθλημάτων της Handball Premier Ανδρών και Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε το θέμα που αφορά στην εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αρ.114021/2021 ΦΕΚ 1075/Β/19-3-2021, όπως προβλέπεται από το άρθρο 79 του ν.4764/2020 (Α 256).

Τα συμμετέχοντα σωματεία στη Handball Premier Ανδρών και στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών γνωρίζοντας τη σημαντική οικονομική βοήθεια που θα λάβουν για την αγωνιστική περίοδο 2021 2022, προέβλεψαν στους προϋπολογισμούς τους και στην ουσία δημιούργησαν αγωνιστικές ομάδες με βάση τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου. Είναι εύγλωττη η ανησυχία τους για την κάλυψη των αναγκών τους που αφορά την καθημερινή βιωσιμότητά τους, και σε πολλές περιπτώσεις τη συμμετοχή τους στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι οποίες είναι εξαιρετικά δαπανηρές.

Κύριε Υφυπουργέ,

Σας παρακαλούμε όπως εξαντλήσετε την πίεσή σας προς το Υπουργείο Οικονομικών έτσι ώστε να ανακοινωθεί άμεσα ένα χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης προκαταβολής όπως συνέβη και στον επαγγελματικό αθλητισμό, προκειμένου τα σωματεία να ανταπεξέλθουν στην τήρηση των προϋπολογισμών τους και να είναι συνεπή προς τις πληρωμές τους σε αθλητές/τριες, προπονητές, μετακινήσεις, διαμονές-διατροφές και υπόλοιπες δαπάνες που είναι απαραίτητες προκειμένου να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις

Κύριε Υφυπουργέ,

Γνωρίζουν όλοι τις προσπάθειες που καταβάλλετε για να αποδώσετε στον αθλητισμό και κατ’ επέκταση απευθείας στα σωματεία, το σημαντικό ποσό που θα προκύψει από τη φορολογία των κερδών των παικτών του στοιχήματος στη χώρα μας. Πλην όμως πρέπει να εξασφαλιστεί η ομαλή και τακτική ροή χρηματοδότησης προς τα σωματεία, εφόσον αυτά πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Σας ευχαριστούμε

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ