Εύκολη νίκη και «2 στα 2» για τον Ολυμπιακό (35-25)

Εύκολη νίκη και «2 στα 2» για τον Ολυμπιακό (35-25)

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 35-25 του Αρη Νίκαιας και πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα της Handball Premier.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι με τον Αρη Νίκαιας για την δεύτερη αγωνιστική της Handball Premier, με τους Ερυθρόλευκους να επικρατούν με 35-25 και να φτάνουν σε μια άνετη νίκη.

Μετά την επικράτηση της πρεμιέρας κόντρα στο Διομήδη Άργους, οι Πειραιώτες διπλασίασαν τις νίκες τους στο φετινό πρωτάθλημα, στην αναμέτρηση την οποία παρακολούθησε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα, ο Ουκρανός Βλάνιτσλαβ Οστρούτσκο.

Η ομάδα του Γιώργου Καρασαββίδη παρά τις απουσίες του Πέτρου Κανδύλα, του Θοδωρή Δεληχρήστου και του Νίκου Πασσιά, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπάμπη Δομπρή, ο οποίος σημείωσε 10 γκολ, έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση. Eπόμενος αντίπαλος των «ερυθρόλευκων», η Σαλαμίνα την οποία θα φιλοξενήσουν στο Ρέντη το ερχόμενο Σάββατο (2/10, 20:00).

Στην έναρξη της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός προσωρινά βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά μετά το 2-1, έτρεξε ένα 5-0 σερί και προηγήθηκε με 2-6 στα 7:35, χάρη σε τέρμα του Καραμπουρνιώτη. Ο Στέφανος Μιχαηλίδης με ωραία προσπάθεια επανέφερε τη διαφορά του +4 στα 8’ για το 3-7 και το ίδιο έπραξε ο Μπάμπης Δομπρής στα 10:52. Ακολούθησαν δυο διαδοχικά γκολ των τυπικά γηπεδούχων για το 6-8, όμως ο Βύρωνας Παπαδόπουλος έβαλε τέλος στο σερί αυτό γράφοντας το 6-9 (12:14) για να ακολουθήσει το τέρμα του Μπούντιτς ο οποίος έγραψε το 6-10 (13:30).

Το προβάδισμα του Ολυμπιακού, διεύρυνε για πρώτη φορά στο +5, ο Δομπρής με ωραίο σουτ (15:50) για το 6-11, με τον Μπούντιτς να σημειώνει στη συνέχεια το 7-12 (17:00) και ακολούθως το 7-13 στα 18:30 για το +6 που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά έως τότε. Ο Άνχελ Μοντόρο με εξαιρετική προσπάθεια στο 20΄ έγραψε το 7-14 και ο Παπαβασίλης του 7-15 που επιβεβαίωνε ότι ο Θρύλος είχε κυριαρχήσει απόλυτα στο σημείο αυτό. Ο Ταξιάρχης Παπαβασίλης με νέο τέρμα έγραψε το 8-17 στα 25’ και ο Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης στα 26’, διαμόρφωσε σε διψήφια νούμερα το προβάδισμα του Ολυμπιακού πετυχαίνοντας το 8-18 για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με το σκορ στο 10-20!

Στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι Πειραιώτες διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο και σταδιακά διεύρυναν ακόμα περισσότερο το προβάδισμά τους. Το σκορ στο 45’ είχε διαμορφωθεί στο 15-28, με τον Γιώργο Καρασαββίδη να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής μεταξύ των παικτών.  Ο Γαρύφαλλος Μπάγιος έγραψε το 16-29 στα 46’ λεπτά και ο Θρύλος είχε κλειδώσει ουσιαστικά την υπόθεση της νίκης.  Στο 50ο λεπτό, ο προερχόμενος από την «ερυθρόλευκη» Ακαδημία, 17χρονος εξτρέμ, Μιχάλης Ρούσος, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, καταγράφοντας την πρώτη του συμμετοχή, του με την ανδρική ομάδα. Από κει και πέρα στα λεπτά που ακολούθησαν οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν υποδειγματικά το υπέρ τους προβάδισμα φτάνοντας με άνεση στο τελικό 25-35.

Τα πεντάλεπτα: 2-4, 4-7, 6-10, 7-14, 7-17, 10-20 (ημχ.), 12-23 13-25, 16-28, 20-32, 23-33, 25-35

ΑΡΗΣ (Γρηγοράκης): Τζανακάκης, Σαμαράς 1, Ταουσάνης 2, Βλάχος 3, Δ. Μελετάκος, Γ. Μελετάκος 3, Τζάνος, Κοκκοράκης 2,  Γ. Ασβεστάς, Α. Ασβεστάς, Τόμσον 1, Χουρσουντιάν 2, Εφραιμίδης, Βελαώρας 1, Τσανίνος 1, Τσαμούρης 9.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Καρασαββίδης): Κοτανίδης, Κουκουλάς 1, Καραμπουρνιώτης 6, Παπαβασίλης 5, Μπούντιτς 3, Τερλέτσκι, Παπαδημητρίου, Κανδύλας, Μπάγιος 2, Παπαδόπουλος 2, Δομπρής 10, Δεληχρήστος, Αραπακόπουλος, Μοντόρο 3, Μιχαηλίδης 3, Ρούσος

Δίλεπτα: 1-4, Πέναλτι: 3/4-0/0

Στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Καρασαββίδης, ανέφερε: «Ήταν ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών και θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο, γιατί από το 40 και μετά έπρεπε να κατεβάσουμε ταχύτητα και να χρησιμοποιήσουμε κάποια σχήματα, και κάποια παιδιά που δεν έπαιζαν στη θέση τους. Το σημαντικό σήμερα, με τον όγκο των απουσιών που έχουμε, ήταν να φύγουμε υγιείς όλοι, κάτι το οποίο επετεύχθη, μαζί με μια καλή εμφάνιση, μέχρι εκείνο το σημείο στο οποίο η ομάδα ήταν όπως είχε σχεδιαστεί να είναι σήμερα. Αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε 100% στο να ενσωματώσουμε τον Βλαντίσλαβ και να αρχίσουμε να βάζουμε  αυτά τα στοιχεία που μας λείπουν, στο τακτικό μας παιχνίδι».

Από τους παίκτες του Ολυμπιακού μίλησε ο Μάρκο Μπούντιτς, ο οποίος δήλωσε: «Σήμερα πήγαν όλα καλά. Θέλω να συγχαρώ τους συμπαίκτες μου αλλά και τους αντιπάλους για το σημερινό παιχνίδι. Κάναμε ό,τι ζήτησε ο προπονητής, ενώ παράλληλα προετοιμαζόμαστε και για τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Πήραμε δυο ακόμα πόντους και οι νίκες είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς αυτή την περίοδο. Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας που μας στήριξαν σήμερα. Τέλος συγχαρητήρια και στους νεότερους παίκτες μας που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής και αγωνίστηκαν σήμερα δείχνοντας ότι μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτούς. Κερδίσαμε, αυτό κρατάμε και συνεχίζουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ