ΑΕΚ – Ολυμπιακός 26-26

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 26-26

Ισόπαλο και το δεύτερο φετινό ντέρμπι στη Handball Premier. Ο Ολυμπιακός δεν λύγισε στη «ζούγκλα» του ΟΑΚΑ, με το 26-26 να κολακεύει την ΑΕΚ, σε ένα ματς που για ακόμη μία φορά είχε πολλές διακοπές και... άλλους νόμους. Πολλά παράπονα για τη διαιτησία από τους Πειραιώτες που άξιζαν τη νίκη.

Ούτε στο ΟΑΚΑ υπήρξε νικητής στο ντέρμπι της Handball Premier. Μετά το 18-18 στο Ρέντη για τον πρώτο γύρο, ΑΕΚ και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι με 26-26 για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος κι έτσι η κορυφή της βαθμολογίας έμεινε αμετάβλητη, με την Ενωση να προπορεύεται και τους Πειραιώτες να ακολουθούν στο -4, αλλά με ματς περισσότερο.

Σφοδρά παράπονα για τη διαιτησία από τους «ερυθρόλευκους» (7-1 πεν., 6-1 αποβολές υπέρ της ΑΕΚ) που ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, με την ΑΕΚ να κάνει την ανατροπή, αλλά να δέχεται την ισοφάριση περίπου μισό λεπτό πριν το τέλος από τον Αραπακόπουλο.

«Ζούγκλα» για ακόμη μία φορά το ΟΑΚΑ, με τις διακοπές να μην λείπουν και τους οπαδούς του Δικεφάλου να πετούν στον αγωνιστικό χώρο ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Άλλοι νόμοι ως συνήθως στο «Γ. Κασιμάτης», με υπεράριθμους οπαδούς στις κερκίδες και κανένα μέτρο να μην τηρείται.

Ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι σε όλο το πρώτο ημίχρονο και γρήγορα προηγήθηκε με +3 (2-5) χάρη σε γκολ του Οστρούτσκο. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να πλησιάσει, αλλά κάθε φορά που το έκανε ο Ολυμπιακός έβρισκε τη λύση και έπαιρνε διαφορά. Στο 15′ ο Τζηράς μείωσε σε 6-7, η Ένωση έκανε όμως πολλά λάθη και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ασταμάτητο Μοντόρο αλλά και την εξαιρετική του άμυνα πήγε στο ημίχρονο με +5 (11-16).

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και κατάφερε γρήγορα να μειώσει σε 13-16 και σε 20-21 με τον Τζηρά, ενώ ο Ουγκάλδε έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του με 22-21 στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου. Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ, ο Ουγκάλδε έκανε το 26-25 στο 1:20 πριν το τέλος και ο Αραπακόπουλος ισοφάρισε σε 26-26 στο μισό λεπτό πριν τη λήξη.

Στην τελευταία επίθεση του ματς ο Λέμος είχε δοκάρι και το παιχνίδι τελείωσε, με αρκετή ένταση όμως μεταξύ των δύο πάγκων, αφού οι «κιτρινόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν στη γραμματεία για την τελευταία φάση. Τελικά δεν άλλαξε τίποτα, με το 26-26 να είναι το τελικό αποτέλεσμα και τον Ολυμπιακό να αισθάνεται αδικημένος αφού υπό κανονικές συνθήκες θα είχε κερδίσει το παιχνίδι και σχετικά εύκολα.

Τα πεντάλεπτα: 2-3, 3-5, 6-9, 9-11, 10-13, 11-16 (ημιχρ.), 14-18, 17-20, 21-21, 23-22, 24-24, 26-26.

ΑΕΚ: Άντζελιτς, Μπουκοβίνας, Μπριάτκα, Ουγκάλδε 10, Τζηράς 4, Αραμπατζής 2, Μπεριά, Ηλιόπουλος, Μόγια 4, Κοτσιώνης, Λέμος, Νικολαΐδης 1, Καλόμοιρος 2, Μυλωνάς, Παπαδιονυσίου 1, Πλάθα 2.

Ολυμπιακός: Κοτανίδης, Κουκουλάς, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης 1, Μπούντιτς, Τερλέτσκι, Παπαδημητρίου, Κανδύλας 1, Μπάγιος 2, Παπαδόπουλος 4, Δομπρής 2, Αραπακόπουλος 3, Πασσιάς, Μοντόρο 8, Μιχαηλίδης, Οστρούτσκο 4.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ