Με Κόσοβο στο Ηράκλειο για την πρόκριση η Εθνική ομάδα χάντμπολ

Με Κόσοβο στο Ηράκλειο για την πρόκριση η Εθνική ομάδα χάντμπολ

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ με νίκη απέναντι στο Κόσοβο (9/1, 15:00) «κλειδώνει» τη θέση της στη β΄ προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση στη Β΄ προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023 έχει η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών που υποδέχεται σήμερα (9/1, 15:00) το Κόσοβο στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο της Α΄ φάσης. Λίγες ημέρες μετά την αναμέτρησή τους στην Πρίστινα για την 3η αγωνιστική, οι δύο ομάδες τίθενται εκ νέου αντιμέτωπες, αυτή τη φορά στο κλειστό «Δύο Αοράκια», με τη «γαλανόλευκη» να χρειάζεται τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση στον επόμενο προκριματικό γύρο.

Σε περίπτωση νίκης, η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα θα φτάσει τους οκτώ βαθμούς σε τέσσερις αγώνες και θα εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη δυάδα της κατάταξης του ομίλου, η οποία χαρίζει το «εισιτήριο» για τη Β΄ προκριματική φάση.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεπέρασε τα προβλήματα με την ελλιπή προετοιμασία και τις απουσίες λόγω τραυματισμών και κορονοϊού και πανηγύρισε τη νίκη στην Πρίστινα με 21-20, μολόνοτι παρατάχθηκε στον αγώνα με 14άδα και παρ’ ότι τέσσερις παίκτες έκαναν ντεμπούτο με την εθνική σε αυτό το παιχνίδι. Έτσι, οι διεθνείς καλούνται να παρουσιάσουν το ίδιο καλό πρόσωπο και στο ματς του Ηρακλείου, προκειμένου να μην πάει… χαμένη η νίκη της Τετάρτης, αλλά και να «κλείσουν θέση» στον επόμενο γύρο των προκριματικών.

Εκεί οι οκτώ ομάδες, οι οποίες θα περάσουν από την Α΄ προκριματική φάση, θα αντιμετωπίσουν σε διπλούς αγώνες το διάστημα 14-20 Μαρτίου 2022 τις οκτώ ομάδες με τη χαμηλότερη κατάταξη από το EURO 2022 (σ.σ. διεξάγεται το διάστημα 13-30 Ιανουαρίου 2022 σε Ουγγαρία και Σλοβακία). Οι οκτώ ομάδες που θα προκριθούν από αυτή τη φάση συνεχίζουν στον τελευταίο προκριματικό γύρο των πλέι οφ που είναι προγραμματισμένος για το διάστημα 11-17 Απριλίου 2022. Στον τελευταίο γύρο των πλέι οφ, θα «μπουν» στη μάχη της πρόκρισης οι εναπομείνασες δέκα ομάδες του EURO 2022 που δεν θα προκριθούν απευθείας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023.

Την αναμέτρηση της ελληνικής ομάδας με το Κόσοβο θα διαιτητεύσουν οι Πολωνοί Γιάκουμπ Γερλέτσκι και Ματσιέι Λάμπουν, ενώ, στο άλλο παιχνίδι για την 4η αγωνιστική του 1ου ομίλου, το Βέλγιο νίκησε χθες βράδυ (8/1, 21:15) 37-28 την Τουρκία στην πόλη Χάσελτ.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της εθνικής ανδρών στην Α΄ προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένα για το διάστημα 13-16 Ιανουαρίου. Αρχικά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα υποδεχθεί στις 13/1 (19:15) το Βέλγιο στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, ενώ η «γαλανόλευκη» θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον 1ο όμιλο στις 16 Ιανουαρίου (13:00) κόντρα στην Τουρκία στην πόλη Ακσαράι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ