IHF: «Η Ελλάδα κάνει μεγάλα βήματα για να επιστρέψει στην ελίτ»

IHF: «Η Ελλάδα κάνει μεγάλα βήματα για να επιστρέψει στην ελίτ»

Η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ (IHF) έκανε ένα μικρό αφιέρωμα στο ελληνικό χάντμπολ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ένα μικρό αφιέρωμα στο ελληνικό χάντμπολ και τις προσπάθειες της ΟΧΕ να το αναβαθμίσει φιλοξενεί σήμερα (14/2) στην ιστοσελίδα της η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ (IHF). Το σχετικό κείμενο έχει τίτλο «η Ελλάδα κάνει μεγάλα βήματα για να επιστρέψει στην ελίτ» και αρχίζει τονίζοντας ότι «η Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ (ΟΧΕ) έχει σχεδιάσει ένα τριετές πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στα μέτρα της, για να φέρει την Ελλάδα πίσω στις μεγαλύτερες σκηνές του παγκόσμιου χάντμπολ».

Αφού γίνεται αναφορά στην αποτυχία της εθνικής γυναικών να προκριθεί σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (επισημαίνοντας την κατάληψη της 10ης θέσης στους Ολυμπιακούς του 2004) και την έκτη θέση που κατέκτησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών στο Παγκόσμιο του 2005, η IHF αναφέρει ότι «η Ελλάδα έχει αποτύχει να προκριθεί σε μεγάλη διοργάνωση … μολονότι είχε επιτυχίες σε επίπεδο συλλόγων», κάνοντας λόγο για την περυσινή κατάκτηση από την ΑΕΚ του European Cup ανδρών.

Η διεθνής ομοσπονδία συνεχίζει, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ωστόσο, οι φιλοδοξίες είναι υψηλές, όπως υπογραμμίζεται από την υποψηφιότητα που κατατέθηκε για τη συνδιοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων (U21) του 2023 μαζί με τη Γερμανία.

Με την Ελλάδα να προσπαθεί να επιστρέψει στην κορυφή, η OXE επικοινώνησε με την IHF, με τον λέκτορα της IHF, Γκι Πετιτζιράρ, να δίνει χείρα βοηθείας. Παρά την πανδημία της COVID-19, η ΟΧΕ, η οποία πανηγύρισε αυτή την εβδομάδα την 45η επέτειο από τους πρώτους αγώνες χάντμπολ στην Ελλάδα, προχώρησε με ένα σχέδιο αναμόρφωσης του ελληνικού χάντμπολ.

Αυτό ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 από τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των συλλόγων, που παίρνουν ενεργά μέρος στην εξέλιξη νεαρών παικτών, ικανών να επαναφέρουν την Ελλάδα στο προσκήνιο. Ως εκ τούτου, γεννήθηκε στην Ελλάδα το αναπτυξιακό πρόγραμμα χάντμπολ 2021-24, το οποίο έχει ήδη δει μέτρια αποτελέσματα μέσα σε λίγους μήνες».

Ακολούθως η IHF αναλύει τους τέσσερις πυλώνες του προγράμματος της ΟΧΕ, ενώ το σχετικό κείμενο καταλήγει με μια δήλωση του προέδρου της ΟΧΕ, Κώστα Γκαντή, ο οποίος τονίζει: «Επενδύσαμε στην αναδιοργάνωση της ανάπτυξης, για να φέρουμε το ελληνικό χάντμπολ πιο κοντά στην παγκόσμια ελίτ σε μερικά χρόνια. Η συνεργασία των τελευταίων δύο ετών με τον Γάλλο στρατηγικό σύμβουλο, Γκι Πετιτζιράρ, έφερε το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα του αθλήματος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ