ΑΕΚ – Ολυμπιακός 28-24: Πήρε το ντέρμπι και την πρόκριση για τον τελικό η Ένωση

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 28-24: Πήρε το ντέρμπι και την πρόκριση για τον τελικό η Ένωση

Με κορυφαίους τους Λέμος και Μπουκοβίνα, η ΑΕΚ επικράτησε με 28-24 του Ολυμπιακού που είχε σε μεγάλη βραδιά τους Οστρούτσκο και Δομπρή, και πήρε την πρόκριση για τον τελικό Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την Πυλαία.

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι που κυριάρχησε το πάθος και η δύναμη, η ΑΕΚ επικράτησε με 28-24 του Ολυμπιακού στην Κοζάνη και αύριο (30/4, 20:00) κόντρα στην Πυλαία θα διεκδικήσει το πέμπτο Κύπελλο της ιστορίας της.

Η Ένωση είχε σε πολύ μεγάλη βραδιά τον Λέμος στην επίθεση και τον Μπουκοβίνα που… κατέβασε ρολά στα μετόπισθεν και έκριναν σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση, ενώ οι Πειραιώτες από την άλλη είχαν πρώτα βιολιά τους Οστρούτσκο και Δομπρή που πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση.

Για τον Ολυμπιακό στοίχισε επίσης η απουσία του αρχηγού, Πέτρου Κανδύλα, αλλά και η αγωνιστική απραξία, ενώ όταν οι Πειραιώτες ισοφάρισαν θα μπορούσαν να προσπεράσει, με τον Μπουκοβίνας να κρατάει όμως την ΑΕΚ στο ματς με τις αποκρούσεις του.

Το παιχνίδι ήταν οριακό ενώ εντύπωση προκάλεσε η διαιτησία του Μπέτμαν για τον οποίο είχε ασκήσει βέτο η ΑΕΚ να μην ξανασφυρίξει σε παιχνίδι της και τώρα εμφανίστηκε… ως δια μαγείας και όλα τα περίεργα σφυρίγματα ήταν από αυτόν!

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις άμυνες σε πρωταγωνιστικό ρόλο και το πάθος να ξεχειλίζει και από τις δύο πλευρές. Με τον Οστρούτσκο να είναι ορεξάτος, ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά (3-4), αλλά με τον Ουγκάλδε να το παίρνει πάνω του η ΑΕΚ προηγήθηκε με δύο γκολ (6-4) στα μισά του ημιχρόνου. Η ομάδα του Δημητρούλια δεν έχασε το προβάδισμα ξανά, προηγήθηκε με 13-10 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου που βρήκε τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 13-11 με γκολ του Μοντόρο σε «νεκρό» χρόνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά, ισοφάρισαν δύο φορές, πρώτα σε 15-15 και μετά σε 17-17 στο 40, αλλά η ΑΕΚ είχε τις απαντήσεις. Λέμος, Σταφάνοβιτς και Μυλωνάς έφεραν την Ένωση για πρώτη φορά στο +4 με 22-18 στο 50′ και κάπου εκεί κρίθηκε το παιχνίδι αφού χάρη και στις μεγάλες επεμβάσεις του Μπουκοβίνα, η ΑΕΚ διατήρησε μία καλή διαφορά κι έφτασε στη νίκη με 28-24.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-3, 5-4, 7-5, 10-8, 13-11 (ημ.), 15-13, 17-16, 19-17, 22-19, 25-22, 28-24

ΑΕΚ: Στεφάνοβιτς 1, Τζηράς 5, Σεβέλεφ, Νικολαϊδης, Λέμος 6, Άντζελιτς, Μυλωνάς 6, Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας, Πλάθα 2, Μόγια 5, Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου 1, Ουγκάλδε 2, Καλόμοιρος, Κεδέρης

Ολυμπιακός: Κοτανίδης, Κρητικός, Καραμπουρνιώτης 1, Παπαβασίλης, Μπούντιτς, Κανδύλας, Μπάγιος 2, Παπαδόπουλος 3, Δομπρής 7, Αραπακόπουλος, Πασσιάς, Μοντόρο 2, Σλαβούλιτσα, Οστρούσκο 9, Μπάουερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ