Κρκα – Ολυμπιακός 19-25: «Θρυλική» πρόκριση στα ημιτελικά του European Cup

Κρκα – Ολυμπιακός 19-25: «Θρυλική» πρόκριση στα ημιτελικά του European Cup

Ο Ολυμπιακός κέρδισε για δεύτερη φορά την Κρκα, αυτή τη φορά εκτός έδρας με 25-19 και θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Στους «4» του EHF European Cup ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στην ιστορία του! Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση στον δεύτερο προημιτελικό κόντρα στην σλοβένικη Κρκα, επικράτησαν με 19-25 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Μετά τη νίκη (31-26) στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης στην Ηλιούπολη, ο Ολυμπιακός νίκησε και στο Νόβο Μέστο, στη ρεβάνς με τους Σλοβένους, πανηγυρίζοντας  μία ιστορική επιτυχία. Στην τετράδα του EHF European Cup, η ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Φερεντσβάρος-Τατράν Πρεσόφ, για την πρόκριση στον τελικό.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ένα πλάνο με μεγάλο ενδιαφέρον

Οι παίκτες του Ζέλικο Μπάμπιτς έκαναν πράξη από το ξεκίνημα την επιθυμία του προπονητή τους, να μην επαναπαυθούν στο +5 του πρώτου αγώνα, και προηγήθηκαν 6-2 στο 9ο λεπτό. Η Κρκα στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι και πέρασε μπροστά 8-7, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να πάρει διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 10-10 και οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν ως το 40΄ (13-13), όταν δύο συνεχόμενα τέρματα του Σάββα κι ένα του Βίντα έδωσαν «αέρα» τριών τερμάτων (16-13) στον Ολυμπιακό. Στο χρόνο που απέμενε οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν άψογα το παιχνίδι και, όχι απλά δεν κινδύνεψαν, αλλά στο φινάλε αύξησαν τη διαφορά στο τελικό 25-19.

Διαιτητές: Γιόβιτς-Αρναούτοβιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)

Οι συνθέσεις:

ΚΡΚΑ (Σκόκο): Ράουχ, Μπραντέσκο, Μαϊστόροβιτς 5, Μούχιτς 5, Λ. Ράσο, Βούκιτς 1, Στανόγεβιτς 1, Ντ. Ράσο 1, Νίκολιτς 4, Μπράγερ, Λάβριτς, Μάτκο 1, Ντεργκάντς, Μπλάζεβιτς, Χόρβατ 1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάμπιτς): Κοτανίδης, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης 2, Παπαβασίλης 2, Βίντα 4, Τζίμπουλας 2, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 3, Τσιγαρίδας 1, Πασσιάς 2, Μοντόρο, Σλαβούλιτσα, Κάβτσιτς 3, Μιχαηλίδης 1, Σάββας 4

Nα αναφέρουμε ότι, το πρώτο ματς για τα ημιτελικά θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 20 Απριλίου, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη μια εβδομάδα αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 27 του ίδιου μήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ