Ζαραβίνας: «Κλειδί ο κόσμος, παρέσυρε την ομάδα»

Ζαραβίνας: «Κλειδί ο κόσμος, παρέσυρε την ομάδα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού υποκλίθηκε στους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους, οι οποίοι δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στον αγώνα με την Κόμλο και οδήγησαν την ομάδα σε μία επική πρόκριση!

Ο Ολυμπιακός παίζοντας με πάθος και ψυχή και έχοντας τον κόσμο του στο πλευρό του, επικράτησε της Κόμλο με 27-22 και προκρίθηκε στον Γ’ Γύρο του EHF Cup. Μετά το τέλος της αναμέτρησης και την επική πρόκριση, ο Γιώργος Ζαραβίνας στάθηκε στην παρουσία των «ερυθρόλευκων» οπαδών, οι οποίοι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, παρέσυραν την ομάδα και την οδήγησαν στη μεγάλη νίκη!

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Συζητάμε καταρχάς για μια διοργάνωση με πάρα πολύ δυνατές ομάδες και το κέρδος είναι ότι τα παιδιά θα παίξουν δυο ακόμα πολύ δυνατά παιχνίδια απέναντι σε πολύ ισχυρές ομάδες, όπου θα έχει την ευκαιρία το κοινό του Ολυμπιακού να δει δυο σπουδαίες αναμετρήσεις. Κλειδί για την επιτυχία μας ήταν ο κόσμος, ο οποίος παρέσυρε όλη την ομάδα. Με το σημερινό αγώνα εκτός από τη νίκη επειδή έχουμε στην ομάδα καινούργια παιδιά που προέρχονται από το εξωτερικό είναι σημαντικό να αρχίσουν να καταλαβαίνουν την αύρα του Ολυμπιακού. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι την Τετάρτη για το ελληνικό πρωτάθλημα και θέλω να παρουσιαστούμε σοβαροί»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνου Τσιλιμπάρη, ο οποίος αποθέωσε τους φιλάθλους των Πειραιωτών: «Είναι η πρώτη ιστορική πρόκριση του τμήματος σε επόμενη φάση. Χωρίς να είμαι ενημερωμένος έχει πολλά χρόνια το ελληνικό χάντμπολ να προκριθεί στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Όλα έγιναν ακριβώς όπως τα είχαμε σκεφτεί. Είχαμε σκεφτεί ένα γεμάτο Ρέντη με τον κόσμο που σε όλα τα σημεία και ειδικά στο τέλος έδωσε την ώθηση για τον πρόκριση.

Είχαμε κατανοήσει ότι πρέπει να βελτιώσουμε πάρα πολύ την αμυντική μας συμπεριφορά, πράγμα που συνέβη. Από κει και πέρα το παιχνίδι μας επιθετικά ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα όπως και στην Ουγγαρία. Όλο αυτό το μείγμα, κόσμος, δυναμική άμυνα και υψηλή απόδοση στην επίθεση, οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Θα μπορούσε ίσως να έρθει λίγο πιο εύκολα αλλά ακόμα και έτσι πήραμε τεράστια ικανοποίηση με την πρόκριση στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Εμείς τώρα γνωρίζουμε που οδεύουμε, σε μια κλήρωση όπου οι πιθανότητες να βρούμε ένα μεγαθήριο και αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε».

Από την πλευρά του ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών, Δημήτρης Τζηράς, ανέφερε: «Σίγουρα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση στην ιστορία του τμήματος είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτό το επίτευγμα. Ο κόσμος ήταν ο 8ος παίκτης σήμερα και μας έδωσε την ώθηση που χρειαζόμασταν για να φτάσουμε σε μια πολύ μεγάλη πρόκριση. Παρ’ ότι οι Ούγγροι πλησίασαν στο σκορ η ομάδα έδειξε ψυχραιμία και στην κρίσιμη άμυνα στο τέλος έδωσε το καλύτερο σουτ για να φτάσει ο Τσιλιμπάρης σε μια πολύ σημαντική απόκρουση. Πιστεύω ότι η ομάδα άμα παίζει έτσι με αυτή την απόδοση και αυτό τον κόσμο δεν έχει να φοβάται τίποτα. Τέτοιες τεράστιες προκρίσεις χτίζουν και διαμορφώνουν τις μεγάλες ομάδες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ