
Ο Ντάβιντ Σμιτ είναι και επίσημα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού στο τμήμα χάντμπολ.
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την μεταγραφική του ενίσχυση στο χάντμπολ, αποκτώντας τον Γερμανό ίντερ Ντάβιντ Σμιτ (32 ετών, 1.90μ.) από την Φρις Αουφ Γκέπινγκεν.
Ο διεθνής Γερμανός δεξιός ίντερ γίνεται κάτοικος Πειραιά, κουβαλώντας σπουδαία καριέρα με 1000 γκολ στις διοργανώσεις τις Γερμανίας και 900 εξ’ αυτών στο πρωτάθλημα. Οι «Ερυθρόλευκοι» αποτελούν τον πρώτο του σταθμό εκτός συνόρων.
Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ντάβιντ Σμιτ. Ο διεθνής Γερμανός δεξιός ίντερ (19/10/1993, 1,90μ.) υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας χάντμπολ Ανδρών του συλλόγου.
Ο αριστερόχειρας Ντάβιντ Σμιτ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του μακριά από την πατρίδα του, Γερμανία. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Bundesliga, καθώς και από το EHF Champions League, ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια, αγωνίστηκε στην Γκέπινγκεν. Στην Bundesliga, μετράει σχεδόν 900 τέρματα, ενώ σε όλες τις διοργανώσεις της Γερμανίας πάνω από 1.100.
Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας, με την οποία συμμετείχε στο Mundial 2021 και στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα 2020 και 2022».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Ζέρβας



















