Νέξε – Ολυμπιακός 30-25

Νέξε – Ολυμπιακός 30-25

Οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 30-25 από την Νέξε και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του EHF Cup – Οι απουσίες λύγισαν τους Πειραιώτες, οι οποίοι όμως κέρδισαν πολύτιμες εμπειρίες.

Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε στην Κροατία η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι στον δεύτερο αγώνα της φάσης των «32» του EHF Cup ηττήθηκαν με 30-25 από τη Νέξε και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το έργο των Πειραιωτών ήταν εξ’ αρχής πάρα πολύ δύσκολο, καθώς αντιμετώπιζαν μία πάρα πολύ ποιοτική ομάδα, ενώ είχαν ταξιδέψει στην Κροατία με πολλές και σημαντικές απουσίες. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας παρατάχθηκαν στη ρεβάνς χωρίς τους τραυματίες Γρηγόρη Σανίκη, Νικόλα Λιάπη, Παναγιώτη Στούμπη και Αργύρη Παπαδόπουλο, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Ζαραβίνας να μην έχει τις λύσεις που θα ήθελε γι’ αυτό το πολύ μεγάλο παιχνίδι.

Η πορεία του Ολυμπιακού στο EHF Cup αποδείχθηκε σύντομη, ωστόσο, οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν πολύτιμες εμπειρίες, που θα τους βοηθήσουν πολύ στα μεγάλα ματς που έρχονται σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο τεχνικός των νταμπλούχων κρατάει το γεγονός ότι η ομάδα του παρουσιάστηκε ανταγωνιστική, παρά τις απουσίες και πλέον άπαντες επικεντρώνονται στις εγχώριες διοργανώσεις και τη διατήρηση των κεκτημένων. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά ήταν ο Τζηράς, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 10 τέρματα σε 13 προσπάθειες. Από κοντά ακολούθησε ο Ρέινα με 5 τέρματα. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Γκάντζα και Ζίρνιτς, οι οποίοι  σκόραραν από 7 τέρματα.

Στα του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 5-3, αλλά και με 10-8. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, αντέδρασαν, πήραν τα ηνία του αγώνα και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 14-13. Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ξέμεινε από δυνάμεις, λόγω των περιορισμένων λύσεων και μοιραία γνώρισε την ήττα.  Η Νέξε προηγήθηκε με 22-20 και 24-20, με την κροατική ομάδα λίγο αργότερα να φτάσει στη νίκη με 30-25.

Τα πεντάλεπτα: 0-2, 2-4, 6-7, 8-9, 10-13, 14-13 (ημχ), 15-15, 19-18, 22-19, 24-21, 27-22, 30-25.

ΝΕΞΕ (Χόρβατ): Σίπιτς 5, Γκάζντα 7, Λέμπαν 1, Έτερ 2, Ζίρνιτς 7, Μρντένοβιτς, Μπάρισιτς, Σαρ, Μπούβινιτς 4, Ραντοβάνοβιτς, Γιέλινιτς, Βίντα, Λόντσαρ, Τόμιτς 2, Γιάγκανατς 2, Βόζαμπ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κρητικός 1, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης, Λέμος 3, Ρέινα 5, Ασβεστάς, Τερλέτσκι, Κανδύλας, Μπούμπαλο 1, Κόντης, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 1, Δεληχρήστος 1, Τσίλης 3.

Διαιτητές: Γκοϊτσίνοφ – Γκορέτσοφ (Βουλγαρία). Δίλεπτα: 8-7. Κόκκινες: Καραμπουρνιώτης (39:33 τρία δίλεπτα), Λέμος (48:09, τρία δίλεπτα). Πέναλτι: 3/5 – 2/4

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά γιατί πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις. Είδαν όλοι τι έγινε με τους διαιτητές και κάποια στιγμή κινδύνεψε και η σωματική μας ακεραιότητα. Εμείς πήραμε δυο κόκκινες με τον Καραμπουρνιώτη και τον Λέμος ενώ θα έπρεπε να είναι αντίθετες οι υποδείξεις. Κάποια στιγμή στο παιχνίδι δεν παιζόταν χάντμπολ αλλά κάτι άλλο. Τέτοιες εμφανίσεις δυναμώνουν την ομάδα. Ειδικά με τέτοιους αντιπάλους και σε τέτοιες έδρες. Είμαι σίγουρος ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα όταν επιστρέψουν και οι τραυματίες. Το ευρωπαϊκό μας ταξίδι τελειώνει εδώ αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος για τις εμφανίσεις και τις εμπειρίες που μαζέψαμε».

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Ανδρέας Αραπακόπουλος, ο οποίος ανέφερε: «Για εμάς ήταν ένα δυνατό παιχνίδι σήμερα. Κατεβήκαμε για τη νίκη και για να πάρουμε την πρόκριση μέσα σε μια δύσκολη έδρα. Παλέψαμε πάρα τις απουσίες και πιστεύω ότι με λίγη τύχη το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Τώρα τελείωσε η Ευρώπη για εμάς, θα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε για το πρωτάθλημα και το κύπελλο ούτως ώστε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Να εκμεταλλευτούμε την εμπειρία που αποκομίσαμε από την Ευρώπη και να τη βγάλουμε στις εγχώριες διοργανώσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ