Πετρίδης: «Έτσι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε στην έδρα του Ολυμπιακού»

Πετρίδης: «Έτσι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε στην έδρα του Ολυμπιακού»

Ο αρχηγός του τμήματος χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Πετρίδης, ανέφερε τους τρόπους που θα μπορέσει ο Δικέφαλος να πάρει τη νίκη στον πρώτο ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Πετρίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό της συμπρωτεύουσας Libero FM 107.4:

Για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: «Είναι το πιο σημαντικό μέχρι το επόμενο. Είναι ένας αγώνας Κυπέλλου, φέτος οι ημιτελικοί είναι διπλοί, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από την Ομοσπονδία. Μου άρεσε πιο πολύ το final 4 και να βρεθούν τέσσερις ομάδες σε δύο ημιτελικούς και έναν τελικό. Στο χάντμπολ όμως, έχουμε… καεί από το χυλό και φυσάμε και το γιαούρτι. Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, προετοιμαζόμαστε για αυτό, ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα για τρεις εβδομάδες. Κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι και όχι απλά για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για τo τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του Ολυμπιακού: «Εμείς είμαστε μία αμιγώς ελληνική ομάδα πλέον, δυστυχώς είχαμε τις δύο αποχωρήσεις των ξένων. Αγωνιζόμαστε για χρόνια οι ίδιοι. Ο Ολυμπιακός φέτος γέμισε το ρόστερ με ξένους αλλά και με Έλληνες. Περιμένω να δω ένα παιχνίδι που πρέπει να βγει ψυχή, κάτι που βγάζουν οι παίκτες που είναι δεμένοι με την ομάδα που αγωνίζονται. Εκεί υπερτερούμε. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ειδικές καταστάσεις, τα δίλεπτα που θα είμαστε με παίκτη παραπάνω. Αν είμαστε αποτελεσματικοί εκεί, μπορούμε να πάρουμε τη νίκη».

Για τη ψυχολογία που χρειάζεται στα μεγάλα παιχνίδια: «Το ψυχολογικό κομμάτι, από την εμπειρία μου, σε επηρεάζει λίγο γιατί είναι παιχνίδια πιο απόλυτα. Το πρώτο πεντάλεπτο είναι αυτό που σου δημιουργεί κάποιο άγχος, σε όποια ηλικία κι αν είσαι. Μετά αγωνίζεσαι σε φυσιολογικό πλαίσιο σαν όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Πέραν της τακτικής, πέραν της προπόνησης, είναι και η θέληση αθλητών και ομάδας».

Για τους τίτλους και αν του έχει λείψει το συναίσθημα της κατάκτησης ενός: «Δύο χρόνια έχουμε που πήραμε το Κύπελλο. Καλό είναι να έρχονται κάθε χρόνο, αλλά για να είμαστε ρεαλιστές, ίσως κάποιες φορές είναι καλό να μένεις εκτός, για να παλεύεις με μεγαλύτερη δίψα για να τους κατακτήσεις. Σε όλους μας λείπουν. Οι τίτλοι χαρακτηρίζουν έναν αθλητή και αυτό σου μένουν σαν πιο θετικές αναμνήσεις».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο ΠΑΟΚ σχετικά με τον αγώνα πρωταθλήματος στον οποίοι ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό: «Η ομάδα έχει χάσει πλέον δύο παίκτες που βοηθούσαν στο σκοράρισμα και ίσως κάποιοι νομίζουν ότι θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός στην άμυνα και με πολύ δυνατό τερματοφύλακα. Αν διασπάσουμε το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και βρούμε γκολ είτε σε έμμεσο είτε σε άμεσο αιφνιδιασμό, ίσως καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ρήγματα και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ