Ολυμπιακός – ΑΕΚ 23-13

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 23-13

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε (23-13) της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Ο Ολυμπιακός έκανε… υγιεινό περίπατο κόντρα στην ΑΕΚ, στον τελικό του κυπέλλου της Πάτρας και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα με κορυφαίους τους Τζηρά (10 γκολ) και Τσιλιμπάρη (διψήφιο αριθμό επεμβάσεων), «πάτησε» την Ένωση που έδειχνε μπλοκαρισμένη επιθετικά και με εκπληκτική εμφάνιση πήρε ξεκάθαρη νίκη (23-13) και σήκωσε την κούπα!

Από την πρώτη στιγμή οι Ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και με «όπλο» την άμυνα δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ (πρώτη επιθετικά ομάδα του πρωταθλήματος) να κάνει το παιχνίδι της.  Ο Δημήτρη Τζηράς στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε επτά τέρματα ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας του που ήταν μπροστά σε όλο το ημίωρο! Από πλευράς της η Ένωση προσπαθούσε να μείνει στο παιχνίδι με επιθέσεις κυρίως από τους ίντερ της.

Στο ίδιο έργο θεατές και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Τζηρά να δίνει προβάδισμα έξι τερμάτων στην ομάδα του με το ένατο προσωπικό του τέρμα (17-11). Μετά από 44 περίπου λεπτά παιχνιδιού υπήρξε μικρή διακοπή για να καθαριστεί το τερέν, μα τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια.

Η Ένωση ήταν μόνιμα πίσω στο σκορ, κατάφερε να μειώσει μέχρι στο -4, όμως οι Πειραιώτες έβρισκαν συνεχώς λύσεις επιθετικά, ενώ στα μετόπισθεν αρνούνταν να δεχτούν γκολ. Ο Ρέινα έκανε το +6 και ο Τσίλης στη συνέχεια μετά από κλέψιμο προ κενής εστίας έκανε το +7 (20-13).

Η ΑΕΚ φάνηκε να αποδέχεται την μοίρα της και δεν επιχείρησε το κάτι παραπάνω για να έρθει η ανατροπή. Ο Ολυμπιακός ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο εμφατικό 23-13 και έκανε το back to back κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-2, 5-3, 7-4, 10-6, 12-8 (ημχ), 13-9, 16-11, 17-12, 18-13, 20-13, 23-13

Ολυμπιακός ΣΦΠ (Ζαραβίνας): Κρητικός, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης 1, Λέμος 2, Μούγιτς, Ρέινα 2, Κανδύλας, Σανίκης 3, Μπούμπαλο, Κόντης, Λιάπης 1, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 2, Χάλαρης, Τσίλης 2.

ΑΕΚ (Γραμματικός): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 4, Νικολαϊδης, Συγγάρης, Μπάλαζ, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος 1, Γιάκομπσεν 4, Παπαδιονυσίου 3, Δομπρής, Μυλωνάς 1, Νταρσουλάντ, Αργυρού, Παλεβίτσιους, Βραζάλιτσα.

Διαιτητές: Κατσίκης – Μιχαηλίδης: Δίλεπτα: 8-6. Πέναλτι: 4/4 – 3/3

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ