Ολυμπιακός: Στο ρελαντί την Δράμα και τώρα Τιμισοάρα

Ολυμπιακός: Στο ρελαντί την Δράμα και τώρα Τιμισοάρα

Την τρίτη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα της Handball Premier πανηγύρισε ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – «Ομίλος Ξυνή» που επικράτησε με 37-20 του Γ.Σ. Δράμας στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη», για την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας λίγες ημέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση κόντρα στην Τιμισοάρα, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (06/10, 18:00) στη Ρουμανία, αγωνίστηκαν συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση, συνέχισαν τη νικηφόρα πορεία τους στο πρωτάθλημα και πλέον στρέφουν όλη την προσοχή τους στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Προβάδισμα από νωρίς

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, στο πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης, αλλά απάντησε άμεσα, έτρεξε ένα σερί 3-0 και πέρασε μπροστά με γκολ του Αραπακόπουλου, στο 6:05. Ο Καρβάτσκι διεύρυνε το «ερυθρόλευκο» σερί για το 4-2. Ο Τσίλης έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 5-4 και ο Τζηράς ανέβασε τη διαφορά στο συν δυο (6-4), στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Έχοντας βρει ρυθμό τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση, οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα, έκαναν το 12-6, στα μέσα του ημιχρόνου, με τον Δημήτρη Τζηρά να έχει φτάσει ήδη τα πέντε γκολ στον αγώνα. Τρία διαδοχικά τέρματα του Τσίλη διαμόρφωσαν το 15-6, την ίδια ώρα που ο Τσιλιμπάρης, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, κράτησε ανέπαφη την εστία του για περισσότερα από δέκα αγωνιστικά λεπτά. Συν δέκα για τον Ολυμπιακό από τον Μιχαηλίδη, για το 16-6, στο 20:15 και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους νταμπλούχους Ελλάδας να προηγούνται με 20-11.

«3Χ3» και τώρα η Τιμισοάρα

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με την ανωτερότητα των Πειραιωτών να είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Μάλλιος έκανε το 21-11, στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Γιώργος Ζαραβίνας, προχώρησε σε αλλαγές, δοκιμάζοντας πράγματα, εν όψει της σημαντικής ευρωπαϊκής αναμέτρησης της Κυριακής στη Ρουμανία, με όλους τους παίκτες να είναι ετοιμοπόλεμοι. Για πρώτη φορά στο παιχνίδι η διαφορά πήγε στο συν έντεκα, με τον Μπογκούνοβιτς να σημειώνει το 24-13, στο 6:26. Στο 14:20, ο Τσίλης φεύγει γρήγορα στον αιφνιδιασμό και σκοράρει για το 29-16, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ, με τη συνέχεια του ματς να εξελίσσεται σε διαδικαστικού χαρακτήρα. Με το τελικό 37-20 ο Ολυμπιακός σφράγισε την τρίτη φετινή του νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα και πλέον όλοι στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, εστιάζουν την προσοχή τους στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας, που συνεχίζονται την Κυριακή (6/10, 18:00), κόντρα στην Τιμισοάρα, στη Ρουμανία, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του EHF Cup. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Άγγελος Τσίλης με 7 τέρματα και ακολούθησαν ο Τζηράς με 5 και οι Μπάγιος και Λιάπης που σημείωσαν από 4.

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 6-4, 11-6, 15-6, 17-8, 20-11 (ημ.), 22-12, 25-15, 29-16, 31-16, 34-20, 37-20

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Σπίκιτς, Μπογκούνοβιτς 2, Τζηράς 5, Λέμος 3, Μούγιτς, Μάλλιος 3, Κανδύλας 2, Σανίκης, Μπάγιος 4, Τινκίρ 1, Λιάπης 4, Τσιλιμπάρης, Αραπακόπουλος 1, Μιχαηλίδης 2, Τσίλης 7, Καρβάτσκι 3

Γ.Σ. Δράμα 86: Γουργούμης, Χαϊτίδης 5, Κουρουτζίδης 3, Παγωνίδης, Τουνγκελίδης 3, Παπάζογλου, Γιαννακόπουλος, Τσιτσίγκος 1, Ντράσκιτς 2, Αντάμοβιτς 5, Φραγκούλης 1, Κουρτίδης, Μπουρλιβάς, Αλμπαντής

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε στο olympiacossfp.gr, μετά τη λήξη της αναμέτρησης: «Είμαι ικανοποιημένος από τη απόδοση των παικτών μου και την σοβαρότητα που έδειξαν σε όλο το παιχνίδι. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και μερικά πράγματα εν όψει του αγώνα της Κυριακής με την Τιμισοάρα, για τον οποίο προετοιμαζόμαστε όλο αυτό το διάστημα ώστε να είμαστε πανέτοιμοι στη Ρουμανία»

Από την πλευρά του ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, Άγγελος Τσίλης, είπε: «Ήταν ένα παιχνίδι που φτάσαμε με άνεση στην τελική επικράτηση. Σήμερα κάναμε ένα τεστ να δούμε που βρισκόμαστε εν όψει της ευρωπαϊκής συνέχειας. Τρέξαμε στο γήπεδο, που αυτό θέλαμε, γιατί το παιχνίδι ήταν για εμάς μια προσομοίωση για το παιχνίδι της Κυριακής, το οποίο θα είναι το πιο δυνατό για φέτος, μέχρι τώρα. Όλη την εβδομάδα προετοιμαζόμαστε για αυτό, βλέπουμε βίντεο και θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι μέσα στη Ρουμανία».

Φίλιππος Βέροιας – Αερωπός Έδεσσας 22-27

Στο άλλο παιχνίδι της Τετάρτης (2/10) ο Αερωπός Έδεσσας επικράτησε με 27-22 του Φίλιππου στη Βέροια και έκανε το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα, από την άλλη οι ηττημένοι έμειναν χωρίς νίκη στην Hanball Premier.

Φίλιππος Βέροιας (Σαράφης): Ευαγγελόπουλος, Πατραμάνης (1), Καραγκιοζόπουλος (10), Παντελίδης, Νικολαΐδης (2), Βαρδάκας (1), Τζίνεβης (1), Παπαδόπουλος, Κουκουτσίδης (1), Δάσκαλος, Καλλιαρίδης, Πιστόλας, Φιλόσογλου (2), Παπαδόπουλος Στ. (4), Τζωρτζίνης, Παπαγιάννης.

Αερωπός Έδεσσας (Πηλαλίδης): Αθανασίου, Μαυροδουλάκης, Γάτσης, Τζουβάρας (1), Κράλλης (5), Θεοδωρόπουλος (5), Ξενίδης, Δημάκης (2), Μπάρμπας, Βαφείδης (2), Μισαηλίδης (5), Αποστολίδης (3), Κυριακού (1), Λιόφης, Ρότζιος, Herrera de Oliveira.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής:

Σάββατο 5/10/2019
Νεάπολης 17:00, ΠΑΟΚ- Ιωνικός ΝΦ
(Ουζούνης- Παρασκευούδης, Χατζηγεωργίου)
Κέρκυρας 18:00, Φαίακας Κέρκυρας- Διομήδης Άργους
(Πατιός- Τσιάνας, Μεϊμαρίδης)
Νίκαιας 18:45 Άρης Νικαίας OlympicDiagnostic- AEK
(Tσάκωνας- Φωτακίδης, Κυριακούλιας)

Κυριακή 6/10/2019
Σπίτι του Χάντμπολ 16:00, ΑΕΣΧ Πυλαίας- ΑΣΕ Δούκα
(Τζαφερόπουλος- Λινάρδος, Αγγελίδης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ