Κλιάιτς: «Στον Ολυμπιακό ήρθα για το πρωτάθλημα»

Κλιάιτς: «Στον Ολυμπιακό ήρθα για το πρωτάθλημα»

Ο Νέναντ Κλιάιτς τόνισε ότι υπέγραψε στον Ολυμπιακό έχοντας ως βασικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Νέναντ Κλιάιτς είναι κι επίσημα πλέον προπονητής του Ολυμπιακού στην ομάδα χάντμπολ, με τους ερυθρόλευκους να ανακοινώνουν την πρόσληψη του.

Ο Κροάτης τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα «greekhandball» κι αναφέρθηκε στους στόχους που έχει με τη νέα του ομάδα, τονίζοντας ότι ο μεγαλύτερος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Πότε έγινε η πρώτη επαφή με τον Ολυμπιακό και πότε ήρθατε σε συμφωνία;

«Ο ατζέντης μου έκανε τις επαφές, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από κάποιες ημέρες, με την ομάδα. Χθες (05/02), ωστόσο, ήρθαμε σε οριστική συμφωνία και υπέγραψα το συμβόλαιο, που μού στάλθηκε ηλεκτρονικά».

Πότε αναμένεται η άφιξή σας στην Αθήνα; Στο παρελθόν, έχετε έρθει στη χώρα μας ή αυτή θα είναι η πρώτη φορά;

«Στην Αθήνα έρχομαι αύριο (07/02), γύρω στις 14:30. Θα «πετάξω» από Σερβία. Έχω ένα διαμέρισμα εκεί, διότι στο Βελιγράδι μένει η σύντροφός μου. Έτσι, ζω και στην Κροατία και στη Σερβία, μοιράζω τον χρόνο μου ανάμεσα στις δύο χώρες. Τώρα, που θα δουλέψω στην Ελλάδα, θα είμαι πραγματικά ένας… Βαλκάνιος! Στη χώρα σας, έχω ταξιδέψει στο παρελθόν, κυρίως στην Αθήνα, αλλά και στην Πελοπόννησο, ως παίκτης. Είναι η πρώτη φορά, που έρχομαι, όπως σίγουρα θα γνωρίζετε, ως προπονητής».

Τι γνωρίζετε για τον Ολυμπιακό; Ποιές είναι οι πληροφορίες, που έχετε συλλέξει; Τον έχετε παρακολουθήσει μέσω βίντεο, κατά τη τρέχουσα σεζόν;

«Έχω δει μόνο τα παιχνίδια απέναντι στην ΑΕΚ. Προς το παρόν, η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, όμως ελπίζω να αλλάξει αυτό στη συνέχεια. Έχουμε να διορθώσουμε πολλά, αλλά δεν φοβόμαστε. Είμαστε αισιόδοξοι. Από τους παίκτες γνωρίζω μόνο τον Αρτούρ Καρβάτσκι. Δεν παίζει τόσο καλά, όσο σε άλλες ομάδες, στις οποίες επίσης έχει αγωνιστεί. Μπορώ να τον επαναφέρω σε μια καλή κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και με άλλους αθλητές, τους οποίους δεν γνωρίζω, αλλά μέσα από τα βίντεο διαπίστωσα πως η απόδοσή τους μπορεί να βελτιωθεί».

Έχετε άποψη για το Πρωτάθλημα της Handball Premier;

«Όχι, δυστυχώς δεν έχω σχηματίσει ακόμα άποψη. Παρά το γεγονός πως παρακολουθώ διεθνές χάντμπολ, γνωρίζω πολύ λίγα σχετικά με το Πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της Ελλάδας. Όσες πληροφορίες έχω, προέρχονται από τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα δω περισσότερα βίντεο και τότε θα έχω περισσότερα να δηλώσω. Έχω αντιμετωπίσει, ορισμένες φορές, τον παίκτη της Πυλαίας, Ραντούλε Ραντούλοβιτς, σε φιλικά ματς της Εθνικής Σαουδικής Αραβίας με αντίπαλο την πρώην ομάδα του, Ντιναμό Πάντσεβο».

Ο Ολυμπιακός έχει ως στόχο την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, αλλά προς το παρόν βρίσκεται πίσω από την ΑΕΚ στη βαθμολογική κατάταξη. Θεωρείτε πως μπορείτε να ανατρέψετε την κατάσταση και να πανηγυρίσετε τον τίτλο;

«Ναι, μπορώ να την ανατρέψω. Αυτή είναι η δουλειά μου, αυτός είναι ο στόχος μου, γι’ αυτό έρχομαι στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Όπως προανέφερα, χρειάζεται πολύ δουλειά η ομάδα, αλλά έχω πίστη στις δυνατότητές μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ