Grand Prix Λας Βέγκας: Πάρτι του Φερστάπεν, στη 18η φετινή του νίκη

Grand Prix Λας Βέγκας: Πάρτι του Φερστάπεν, στη 18η φετινή του νίκη

Η κυριαρχία του Μαξ Φερστάπεν στον φετινό μαραθώνιο τη Formula 1 επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά στο Grand Prix του Λας Βέγκας.

Ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε στο Grand Prix του Λας Βέγκας, περνώντας με άνεση πρώτα τον Σέρτζιο Πέρεζ και έπειτα τον Σαρλ Λεκλέρ σε έναν αγώνα όπου δύο οχήματα ασφαλείας άλλαξαν τις στρατηγικές. Στις τελευταίες στροφές ο Λεκλέρ κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση από τον Πέρεζ.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ο πρώτος που είδε την καρό σημαία, σε μια «μονομαχία» που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ο Φερστάπεν μπορεί να πήρε ακόμη μια νίκη, όμως ο Λεκλέρ χάλασε όμως το «1 – 2» της Red Bull στον τελευταίο γύρο.

Διαβάστε επίσης: Euroleague: Η σύγκριση με πέρσι – Τι είχαν κάνει Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (pics, vids)

Ο οδηγός της Φεράρι, προσπέρασε τον Σέρτζιο Πέρεζ λίγο πριν τον τερματισμό, ολοκληρώνοντας με εξαιρετικό τρόπο τον σπουδαίο αγώνα του.

Ο Φερστάπεν ανέβασε με αυτή τη νίκη το ποσοστό νικών του μέσα στο 2023 σε 85,7% (18 επιτυχίες σε 21 αγώνες) και βελτίωσε κι άλλο την επίδοσή του, με την οποία έσπασε στο γκραν πρι του Σάο Πάουλο (5/11) το ρεκόρ του Αλμπέρτο Ασκάρι από το 1952. Ο Ιταλός οδηγός της Ferrari είχε πανηγυρίσει έξι «πρωτιές» στους οκτώ αγώνες εκείνης της χρονιάς και κατείχε το υψηλότερο ποσοστό νικών σε μια σεζόν με 75%.

Πολύ καλός ήταν και ο Εστεμπάν Οκόν, ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ ακολούθησαν οι Λανς Στρολ, Κάρλος Σάινθ, Λούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ