Moto GP : Νικητής ο Μορμπιντέλι στη Βαλένθια, πρωταθλητής ο Μιρ

Moto GP : Νικητής ο Μορμπιντέλι στη Βαλένθια, πρωταθλητής ο Μιρ

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι πήρε τη νίκη στο Γκραν Πρι του Moto GP στη Βαλένθια αλλά ο Ζοάν Μιρ είναι αυτός που εξασφάλισε μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι πήρε τη νίκη στο Γκραν Πρι του Moto GP στη Βαλένθια αλλά το κέντρο της προσοχής σήμερα (15/11) ήταν ο Ζοάν Μιρ ο οποίος έφτασε στη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ιταλός αναβάτης πήρε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (14/11) και ξεκίνησε από την πρώτη θέση στον αγώνα της Κυριακής (15/11). Έναν γύρο πριν από το τέλος δέχθηκε προσπέραση από τον Τζακ Μίλερ ωστόσο κατάφερε να προσπεράσει εκ νέου και να πάρει τη νίκη.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μίλερ ενώ στο βάθρο ανέβηκε και ο Πολ Εσπαργκαρό. Ο Ρινς τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ο Μπίντερ στην πέμπτη και ο Ολιβέιρα στην έκτη. Ο πρωταθλητής, Ζοάν Μιρ, πήρε την έβδομη θέση ενώ οι Ντοβιτσιόζο, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Βινιάλες συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Την παράσταση έκλεψε ο Ζοάν Μιρ ο οποίος παρά τη χαμηλή του θέση εξασφάλισε τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς πήρε τους βαθμούς που χρειαζόταν στον σημερινό (15/11) αγώνα. Ο Μιρ δεν ήταν από τα φαβορί αλλά η απουσία του Μαρκ Μάρκεθ έπαιξε τον ρόλο της με αποτέλεσμα ο 23χρονος να κατακτήσει τον τίτλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ